Λίγα λόγια για το ταξίδι σε Προβηγκία ακιοξιτανια Λυών και Μπορντώ!! Λίγες μέρες πριν, ταξίδεψα στο αεροδρόμιο του Παρισιού λόγω δωρεάν εισιτηρίων της aegean και πήρα το αμαξακι που θα με συντρόφευε πολλές πολλές μερες για διάφορα μέρη της Γαλλίας. Στόχος πρωτος:Λυών.. Η πόλη πανέμορφη..το ποτάμι να χωρίζει την πόλη στα δύο.. Στην μια πλευρά η παλιά πόλη και η Βασιλική τους, η πανέμορφη εκκλησία.. Στην άλλη πάγκοι από ανοιχτές αγορες..πήρα ποδηλατο και διέσχισα την πόλη, στο τεράστιο πάρκο που έχει μέσα καμηλοπαρδάλεις..παντού φαγητό.. Μικρά μεγάλα εστιατόρια.. Προσοχή στις ώρες.. Είναι τόσο αυστηροί, που έχασα 5 κιλά όταν έφυγα από εκεί!!!Για τους χορτοφάγους, όπως είμαι και εγώ τα πράγματα είναι βέβαια λίγο δύσκολα..Οποτε μεγάλη μελέτη που θα φάτε.. Καραβάκι για διάσχιση του ποταμού ειναι μαστ..γενικολογα για τη λυων και περνάω σε Προβηγκία.. Εξ αν πρόβανς..αρλ..νιμ..πανεμορφες..φαραγγι Γκόρντον μαστ μαστ μαστ.. Θαύμα των θαυμάτων.. Πάρτε βαρκούλα η ποδηλατο και διασχιστε το.. Αντηλιακό οπωσδήποτε..Τουλουζη διαστημικά όμορφη..Πηρα από την περιοχη σαπούνια λεβάντας..Μπαμπά ο ρουμ το γλυκό τους κάτι αλλά γλύκα με αμύγδαλο..Χωρια οξιτανιας..αλμπι..γκαιακ..ροκαμαντουρ..και άλλα πολλά.. Όλα θαύμα..ποταμι φύση ησυχία ιστορικό κέντρο μικρό ή μεγαλύτερο...Απλα φαγητά.. Νόστιμοτατα..Ήθελα να χαθώ στον χρόνο μέσα τους..μπορντω..κρασι κρασί κρασί και κρασί.. Όλα γύρω από αυτό.. Όλοι γύρω από αυτό.. Πολύ ζωντανή πόλη.. Πολλά μαγαζιά κόσμος έξω.. Μουσείο Οίνου μαστ.. Νοικιάστε ποδηλατο μαστ..να φέρετε πίσω εξαιρετικά κρασιά να συνοδεύουν τα βράδια σας.. Μαστ.. Πολύ γρήγορη ιστορία το ξέρω.. Πρώτη φορά γράφω.. Οπότε λίγη επιείκεια....Θα ξαναπήγαινα άνετα..cheers..