hydronetta
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ???
- Ταξίδι-Όνειρο
- όπου δεν έχω πάει
Το έγραψα ότι δεν το έχω τσεκάρει. Εγώ πήγα με αντροπαρέα και δεν τέθηκε τέτοιο θέμα, αλλά μου αναφέρθηκε. Δεν ξέρω αν ίσχυσε ποτέ ή αν ισχύει ακόμα
Μάλιστα, γάμος με το ζόρι φάση! Μάθαμε και κάτι σήμερασε εναν φίλο μου πριν λιγο καιρό του προσφερθηκε θεση εργασίας στο κατάρ...αναγκαστηκε εσπευσμένα να παντρευτει την κοπέλα του που συζουσαν εδω στην αθήνα μεσα σε μια εβδομαδα.... γιατι οπως μας ειπε δεν μπορουσε να μεινει στο ιδιο δωματιο σε ξενοδοχειο...και φυσικά δεν μπορουσε να την παρει μαζί του και να εργαστει και αυτή εκεί..
To περίεργο όμως στο Ιράν είναι, ότι σε αντίθεση με άλλα παραδοσιακά αραβικά κράτη, οι γυναίκες δεν καλύπτουν το πρόσωπό τους και μπορούν να συγχρωτιστούν με άτομα του αντιθέτου φύλου. Εμάς χαρακτηριστικά μας πλησίασαν φοιτήτριες, φάγαμε παρέα, μιλήσαμε, μας πήγαν βόλτα με το αμάξι τους. Στους ασπασμούς υπήρξε μια αμηχανία...μάλλον ήμουν υπερβολικά ενθουσιώδηςΣτο μετρό είναι ξεχωριστοί τομείς για άντρες και γυναίκες?
Στα τρένα (βραδυνά) επίσης τι ισχύει? Μπορεί άντρας και γυναίκα να μείνουν μαζί?
Δεν το γνωρίζω αν ίσχυσε ποτέ ή στη πράξη δεν είναι σε ισχύ. Νομίζω ότι μια ερώτηση στη πρεσβεία ή σε ένα τοπικό τουριστικό πρακτορείο θα σας λύσει την απορία.Διάβασα την ιστορία με το Ιράν και μπορώ να πω ότι με έπεισε ότι είναι πολύ ενδιαφέρον προορισμός και τα τοπία τελεια!
Το ότι δεν είμαστε όμως παντρεμένοι αυτο είναι ένα πρόβλημα αν ισχύει αυτο με τα δωμάτια. Με τις μαντηλες και τα ρούχα δεν έχω πρόβλημα...
Επίσης εκεί πως μετακινησε συνήθως; Τρένα και ΚΤΕΛ να φανταστώ;
Φτάνουν 7 μέρες για να δεις αρκετά ή οι αποστάσεις είναι πολυ μεγάλες μεταξυ τους;
Αυτο που με φοβίζει πιο πολυ είναι ότι δεν έχουμε και την τρομερή εμπειρία με τα ταξίδια και ίσως θεωρητε πιο ´δυσκολος´ προορισμός... και είναι για κάποιον πιο έμπειρο... να μου πεις αν δεν πας πως θα αποκτήσεις εμπειρία...
Αν εννοείς στην Υεμένη υπολόγιζε πάνω από 80$ την ημέρα τζιπ/οδηγός/καύσιμα. Αλλά το όλο σύστημα είναι μπλεγμένο: χρειάζονται άδειες μετακίνησης, περνάτε μπλόκα, κάποιες στιγμές σας συνοδεύουν αστυνομικοί ένοπλοι, εδώ απαγάγουν, εκεί η Αλ Κάιντα.... έχει γίνει το μάλιε βράσεΑ τώρα είδα το μήνυμα ο οδηγός πόσο κοστίζει περίπου δλδ για μια ημερήσια ξενάγηση 5 -6 ώρες ας πούμε στο περίπου δε λέω να μου πεις ακριβώς τιμη.