• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Νέο μέλος

petros5

New Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΙΛΙΜΑΝΤΖΑΡΟ -ΤΑΝΖΑΝΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ
Σε κάθε μου ταξίδι,αναρωτιέμαι,και δεν μπορώ να κατατάξω τον εαυτό μου.
Γιατί "τουρίστας " δεν θέλω να είμαι και "ταξιδευτής " δεν μπορώ.
Οταν βρίσκομαι σε ξένη χώρα δεν τρέχω από μουσείο σε μουσείο,δεν παρακολουθώ τουριστικά "φολκλορικά ",και αρνούμαι να ακολουθήσω ενα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα "πάντα "σε μια εβδομάδα.
Αρα με την δική μου ερμηνεία δεν ειμαι τουρίστας.
Αντίθετα προσπαθώ να νοιώσω μυρωδιές και γεύσεις, να ακούσω ήχους,να ακουμπήσω,λίγο,την ζωή της,να μάθω τις συνήθειές της,να καταλάβω την κουλτούρα της. Όλα αυτά,ομως, μέχρι εκεί που επιτρέπεται σε ένα ξένο να πλησιάσει ή μεχρι εκεί που εγώ αφήνω τον εαυτό μου να ξεφύγει.
Άρα ,δεν είμαι και ταξιδευτής.
Γιαυτό ζηλεύω αυτούς που έχουν ξεκάθαρες θέσεις για τα ταξίδια τους,είτε ακολουθούν οργανωμένο πρόγραμμα,είτε αποφασίζουν να αφήσουν κάτι από τον εαυτό τους εκεί.
Πάντως,εγώ,θα συνεχίσω να ζώ αυτές τις "μεσοβέζικες"ταξιδιωτικές εμπειρίες,να προγραμματίζω το επόμενο ταξίδι από την πρώτη,κιόλας ημέρα που γυρίζω από το προηγούμενο,να το οργανώνω μόνος μου και να διαβάζω ταξιδιωτικούς οδηγούς μήνες πριν.
Ακόμη κι'αν δεν μπορέσω να κάνω τα ταξίδια μου με τον τρόπο που τα ονειρεύομαι θα μπορέσω να ζήσω "κομμάτια " τους.
Γιατί το διάβασμα και τα...ταξίδια ανοίγουν ορίζοντες.
Ευχομαι,στους νέους συν-ταξιδιώτες πλέον, πάνω απ'όλα υγεία και... ταξίδια όπως τα ονειρεύεσται.

Kate7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Europe roadtrip by moto
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Καλως ήλθες στην παρέα μας ... το σκεπτικό σου είναι καθ'όλα σωστό και σίγουρα μιά πολλλυυυυυυυυ μεγάλη ομάδα από το φορουμ συμφωνει!!!!!:):clap:

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
:welcome2: Petro καλη παραμονη στο φορουμ

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Πιστευω οτι ολοι ξεκιναμε σαν τουριστες και σταδιακα γινομαστε ταξιδευτες
που ειναι και το ζητουμενο.
Οι ιδιοι οι προορισμοι που επισκεπτεσε σε ΄΄σπρωχνουν΄΄ να γινεις ταξιδευτης.
Για την πλειοψηφια εδω μεσα ΄΄τα ταξιδια ειναι το οξυγονο της ζωης΄΄
Καλως ηρθες και καλα ταξιδια.

Ωραιο avatar.!!

Panagiota^

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Γιατί θα πρέπει να προσδώσεις στα ταξίδια σου όνομα και χαρακτηρισμό; Είσαι ο εαυτός σου και ταξιδεύεις όπως γεμίζει εσένα, χωρίς ταμπέλες.
:welcome:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Γιατί να βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο? Δέστο μισογεμάτο. Είσαι και τουρίστας και ταξιδευτής :) Όπως και ένα μεγάλο μέρος του κόσμου στο forum αυτό (υπάρχουν πάντα κι αυτοί που ψάχνουν απλώς για όμορφες παραλίες...)

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Πέτρο καλώς όρισες κι από μένα!Τα ταξίδια είναι πάντα ένα "κέρδος"στη ζωή μας είτε τα βιώνεις σαν ταξιδευτής προσπαθώντας να εντρυφήσεις σε διαφορετικές κουλτούρες,να αφουγκρασθείς τον διαφορετικό τρόπο ζωής με τα καλά του και τα στραβά του ...είτε σαν τουρίστας απολαμβάνοντας και χαζεύοντας τα αξιοθέατα,μιά παραλία,ένα ηλιοβασίλεμα σ έναν άλλο τόπο...Ούτε όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι οπότε φυσικό είναι να χαίρονται με τελείως διαφορετικά πράγματα στό ίδιο ταξίδι,αλλά και οι ανάγκες μας αλλάζουν όσο μεγαλώνουμε και προχωράμε στη ζωή με αποτέλεσμα κι εμείς οι ίδιοι να θέλουμε άλλοτε να είμαστε περισσότερο ταξιδευτές και άλλοτε απλοί τουρίστες...
Καλά ταξίδια λοιπόν σου εύχομαι ...χωρίς ταμπέλες;)

Επόμενο Ταξίδι
Κωσταντινούπολη!
Ταξίδι-Όνειρο
O γύροs του κόσμου!
Γειά σου, Πέτρο!
Πολύ ωραίο το μήνυμα σου και οι σκέψεις σου...τα ταξίδια είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. Δεν έχουν προϋποθέσεις και προδιαγραφές. Ο καθένας είναι ελεύθερος να τα διαμορφώνει όπως του αρέσει, αρκεί να τον γεμίζουν και να τον ικανοποιούν...Καλά ταξίδια, λοιπόν!

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Καλως ορισες !Ωραια εισαγωγη και ωραιες σκεψεις.
Θα ηταν πολυ ενδιαφερον να διαβασω μια ταξιδιωτικη σου ιστορια με βαση αυτα που λεσ.

meli

Member
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Καλωσηρθες!!:clap:
Και να κανεις πολλα ταξιδια χωρις τιτλους....:)

petros5

New Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΙΛΙΜΑΝΤΖΑΡΟ -ΤΑΝΖΑΝΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ
Θέλω, καθυστερημένα το παραδέχομαι, να σας ευχαριστήσω όλους για το πολύ θερμό σας ''καλωσόρισμα''.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom