Εγώ πετάω για Ισλανδία στις 27.03 από Γερμανία όπου και μένω χωρίς να ακυρώνω κάτι έως αυτή την στιγμή που γράφω.Η Ισλανδία επίσης αναφέρει ότι έως αυτή την στιγμή δεν τίθεται θέμα καραντίνας,εάν όμως προκύψει,θα φιλοξενηθούν τα άτομα στο κέντο του Ρεϊκιαβικ σε ξενοδοχείο χωριτικότητας 70 ατόμων.Πόσο σε καταλαβαίνω... είμαι σίγουρη πως θα το κάνεις όμως, την υγειά σου να έχεις, χωρίς αυτή δεν έχει αξία τίποτα άλλο.
Με αφορμή την ανάρτησή σου ήρθε η ώρα να γράψω τον πόνο μου στους fellow travel lovers. Μένω Γερμανία και έχω προγραμματίσει από Οκτώβριο ταξίδι-όνειρο στην Ισλανδία με αναχώρηση 10 Απριλίου.
Ανήκα μέχρι πρότινος σε αυτούς που δήλωναν πως δεν ακυρώνουν τίποτα.
Ήδη, ακύρωσα επίσκεψη στην Αθήνα να δω τους δικούς μου, καθότι με παρακάλεσαν ουσιαστικά οι ίδιοι πως, εφόσον και λόγω δουλειάς, και τρελής αγάπης για ταξίδια, μπαινοβγαίνω σε τρένα, αεροπλάνα και λεωφορεία, καλό είναι να το αναβάλλω- στην οικογένεια έχει υπερήλικες και άτομα με προβλήματα υγείας. Το ακύρωσα γιατί δε θα ήθελα να φέρω κανέναν στη δύσκολη θέση να προσπαθεί να αποφύγει τα πολλά πολλά μαζί μου.
Γερμανία μένω μόνη, οπότε, γυρνώντας από την Ισλανδία, κλείνομαι σπίτι μου που λέει ο λόγος για να μην πάρω στο λαιμό μου κανέναν-θα το κάνω εννοείται αν χρειαστεί.
Αυτό που σκέφτομαι είναι τι γίνεται αν η Γερμανία (με ήδη πάνω από 1.000 κρούσματα) κλείσει σύνορα και δεν μπορώ να γυρίσω σπίτι μου ή αν, ο μοι γένοιτο, χρειασθεί επιπλέον παραμονή στην πανάκριβη Ισλανδία, κι ας έχω ευρωπαϊκή κάρτα υγείας.
Δεν έχω αποφασίσει τίποτα ακόμα, θα το κοιτάξω, απλά είπα να γράψω κι εγώ τον προβληματισμό μου.
Οι Γερμανοί συνταξιδιώτες δε σκέφτονται ακύρωση πάντως. Έχουμε πληρώσει προς το παρόν μόνο τα εισιτήρια με Icelandair.
Και η Γουατεμαλα απαγορευει την εισοδο σε ολους τους Ευρωπαιους.Για όσους ταξιδεύουν στη Χιλή μέσω Ισπανίας ή Ιταλίας:
"Health authorities in Chile have said that arrivals from Spain or Italy will be considered "high risk travelers" and will have to undergo quarantine.
"People who enter Chilean territory having visited Spain and Italy must remain in isolation for 14 days," the health ministry said in a statement."
@depy!!! Ισως ανάλογα μέτρα να έπαιρνε και το Περού ή η Βολιβία σε λίγο και γλύτωσες την καραντίνα... εάν αυτό σε ανακουφίζει λίγο...
Πηγή: https://www.dw.com/en/coronavirus-germany-pledges-1-billion-to-tackle-outbreak/a-52698747
κατάλαβες τωρα γιατί σου ειπα να ξεκινήσεις σιγά σιγά με τα πόδια για να είσαι εδώ το Πάσχα;; και με κανα ωτοστόπ ίσα ίσα προλαβαίνεις.. και είναι θέμα προλαβοσύνης απο ότι καταλαβαίνω..Ναι και σιγα σιγα μπαινουν στο χορο και οι ΗΠΑ (ή καποιες πολιτειες εξ αυτων) αλλα και αλλες χωρες. Εμενα μου ερχονται συνεχως μηνυματα απο αεροπορικες εταιριες. Στις μισες χωρες του κοσμου ή ειμαι ανεπιθυμητος ή πρεπει να μπω σε καραντινα αν πατησω το ποδι μου εκει. Ευτυχως η Ελλαδα ακομα δεν ειναι μια απο αυτες.
Σκεφτομαι να το επισπευσω οσο δεν εχει ακομη καραντινες.κατάλαβες τωρα γιατί σου ειπα να ξεκινήσεις σιγά σιγά με τα πόδια για να είσαι εδώ το Πάσχα;; και με κανα ωτοστόπ ίσα ίσα προλαβαίνεις.. και είναι θέμα προλαβοσύνης απο ότι καταλαβαίνω..
Άντε να δούμε. ..Θέλω πολύ να πάω, θα δω πώς θα πάνε τα πράγματα και στην Ισλανδία και εδώ. Φρανκφούρτη που μένω, δεν κυκλοφορούν με μασκες στο δρόμο , αλλά βλέπω άδεια ράφια ζυμαρικών στο σούπερ μάρκετ ενώ αναβάλλονται αβέρτα εκθέσεις.Εγώ πετάω για Ισλανδία στις 27.03 από Γερμανία όπου και μένω χωρίς να ακυρώνω κάτι έως αυτή την στιγμή που γράφω.Η Ισλανδία επίσης αναφέρει ότι έως αυτή την στιγμή δεν τίθεται θέμα καραντίνας,εάν όμως προκύψει,θα φιλοξενηθούν τα άτομα στο κέντο του Ρεϊκιαβικ σε ξενοδοχείο χωριτικότητας 70 ατόμων.
Μάσκες είναι πολύ εξτρίμ,απ την στιγμή που υπήρξε και οδηγία ότι στον απλό πολίτη δεν βοηθά αντιθέτως κακό του κάνει η μάσκα.Ζυμαρικά και αλεύρι δεν ξέρω πως τους ήρθε αλλά ούτε εγώ μπορώ να βρώ απ την περασμένη βδομάδα.Άντε να δούμε. ..Θέλω πολύ να πάω, θα δω πώς θα πάνε τα πράγματα και στην Ισλανδία και εδώ. Φρανκφούρτη που μένω, δεν κυκλοφορούν με μασκες στο δρόμο , αλλά βλέπω άδεια ράφια ζυμαρικών στο σούπερ μάρκετ ενώ αναβάλλονται αβέρτα εκθέσεις.