• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Νέα τόπικ για χιλιοειπωμένα θέματα

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Νιώθω λίγο χαζή τώρα :) :) Thanx!
Τα links δεν τα έβαλα για να νιώσεις χαζή, αλλά για να υπάρξει η σύνδεση που λέγαμε, καθώς επίσης και για να μην ξαναγράψω τη δική μου άποψη. :D;)

Πρέπει να υπάρχουν αναφορές και σε άλλα θέματα, αλλά με πρόχειρη αναζήτηση αυτά τα δύο εντόπισα.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Νομίζω το έχουμε καλύψει το θέμα. Για το ρεζουμέ της υποθέσεως, να πω μόνο στα γρήγορα ότι:

1. Το να ανοίγει κάποιος δικό του θέμα για να ρωτήσει πράγματα που έχουν ξαναρωτηθεί από άλλους, είναι κοινή πρακτική σε όλα τα φόρα του κόσμου, και κατά τη γνώμη μου δεν είναι και τόσο κολάσιμη. Αυτόν ακριβώς τον σκοπό εξυπηρετεί μια ανοιχτή κοινότητα. Αλλιώς θα φτιάχναμε εγκυκλοπαίδεια. :)

2. Στο Travelstories έχουμε προσπαθήσει με διάφορα εργαλεία, που αναφέρονται στα 2 παραπάνω τόπικ που έχει υποδείξει η anny, να βελτιώσουμε κατά πολύ την ανεύρεση πληροφορίας και την ταξινόμησή της. Νομίζω το έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό, και να ξέρετε ότι αυτό το κομμάτι είναι από τις πρώτες (αν όχι η πρώτη) μου προτεραιότητα σε κάθε βήμα που κάνει το σάιτ για εξέλιξη και βελτίωση.

3. Σίγουρα κάποια μέλη κουράζονται όταν βλέπουν να ανοίγονται νέα θέματα με παρόμοιο περιεχόμενο, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δε δικαιολογεί ειρωνικά μηνύματα. Σε αυτά τα θέματα κάποιοι ΘΕΛΟΥΝ και απαντάνε, και κάποιοι επιλέγουν να μην απαντήσουν για οποιονδήποτε λόγο.

Αυτά τα ολίγα.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Νομίζω το έχουμε καλύψει το θέμα. Για το ρεζουμέ της υποθέσεως, να πω μόνο στα γρήγορα ότι:

1. Το να ανοίγει κάποιος δικό του θέμα για να ρωτήσει πράγματα που έχουν ξαναρωτηθεί από άλλους, είναι κοινή πρακτική σε όλα τα φόρα του κόσμου, και κατά τη γνώμη μου δεν είναι και τόσο κολάσιμη. Αυτόν ακριβώς τον σκοπό εξυπηρετεί μια ανοιχτή κοινότητα. Αλλιώς θα φτιάχναμε εγκυκλοπαίδεια. :)

2. Στο Travelstories έχουμε προσπαθήσει με διάφορα εργαλεία, που αναφέρονται στα 2 παραπάνω τόπικ που έχει υποδείξει η anny, να βελτιώσουμε κατά πολύ την ανεύρεση πληροφορίας και την ταξινόμησή της. Νομίζω το έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό, και να ξέρετε ότι αυτό το κομμάτι είναι από τις πρώτες (αν όχι η πρώτη) μου προτεραιότητα σε κάθε βήμα που κάνει το σάιτ για εξέλιξη και βελτίωση.

3. Σίγουρα κάποια μέλη κουράζονται όταν βλέπουν να ανοίγονται νέα θέματα με παρόμοιο περιεχόμενο, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δε δικαιολογεί ειρωνικά μηνύματα. Σε αυτά τα θέματα κάποιοι ΘΕΛΟΥΝ και απαντάνε, και κάποιοι επιλέγουν να μην απαντήσουν για οποιονδήποτε λόγο.

Αυτά τα ολίγα.
Για το Νο 1. να προσθεσω μονο οτι ,αν και κουραστικο ,οπως ειπωθηκε, καμια φορα εχει κ τα θετικα του .Εχω παρατηρησει στο ιδιο θεμα να προτεινονται φρεσκιες ιδεες,πληροφοριες ,εστιατορια κλπ

alex23

Member
Ταξίδι-Όνειρο
N.Y,ΙΝΔΙΑ,ΚΙΝΑ,ΜΑΛΔΙΒΕΣ
battered_suitcase καλη η ιδεα σου αλλα δεν μπορω να μην σταθω στην φραση που λες.οτι δηλαδη καποιοι συμφορουμιτες βαριουνται να ψαξουν.μπορει να μην συμβαινει αυτο.το εχεις σκεφτει οτι απλα μπορει να ειναι κανουρια μελη στο φορουμ και να μην ξερουν οτι υπαρχει η αναζητηση? και ακομη το φορουμ εχει ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ χαρακτηρα και οποιος θελει απαντα.οποιος οχι απλα το αγνοει.

ΥΓ: συγνωμη αν σε στενοχωρω για αυτη την φραση αλλα γενικα σαν ιδεα την επικρωτω.

_antonis_

Member
Και σκεφτόμουν να ανοίξω και γώ θέμα ''νησί για φέτος το καλοκαίρι'', αλλά και το καλοκαίρι πέρασε και μου κοψες τη φόρα... :D

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πρόταση προς φόρουμ & Def.

Γιατί να μην στήσουμε εδώ σιγά σιγά το Ελληνικό Wikitravel;
Όπως αναφέρθηκε λίγο πιο πάνω δηλαδή αλλά με αυστηρή ταξινόμηση και εξορθολογισμό από τους mods.

Σε κάθε χώρα να υπάρχει ένα γενικό πλαίσιο γύρω από αυτήν και μετά να εξειδικεύεται ανά περιοχή και να περιέχει τις χρήσιμες πληροφορίες στις οποίες θα μπορεί να ανατρέχει ο κάθε πιθανός ταξιδιώτης και που θα προέρχονται από προσωπικές εμπειρίες,τις οποίες παρεμπιπτόντως εμπιστεύομαι απείρως περισσότερο από ένα απρόσωπο site.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Αν σου έδειχνα τις σημειώσεις που έχω όλα τα χρόνια που γράφω ιδέες και λειτουργίες για το travelstories, θα δεις ότι μια ελληνική εγκυκλοπαίδια ήταν από τις πρώτες ιδέες, αλλά ποτέ δεν αποφασίσαμε να το προχωρήσουμε. Ο βασικός λόγος είναι ότι για να γίνει πραγματικότητα κάτι τέτοιο θέλει ένα team από τουλάχιστον 3-4 άτομα που θα το διαχειρίζονται και θα το "νταντεύουν" (πχ σκέψου να μπει κάποιος και να βάλει μεν πληροφορίες αλλά χωρίς σωστή σύνταξη και χωρίς τόνους) ή και ακόμα να τσεκάρουν με κάποιον basic τρόπο το τί μπαίνει (πώς θα γίνει αυτό?)

Είμαι όμως ανοιχτός να το δούμε πιο αναλυτικά αν πράγματι υπάρχει ενδιαφέρον για κάτι τέτοιο. Σου λέω ήταν από τα πρώτα πράγματα που ήθελα να κάνω στο site. :)

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Να το δούμε πιο αναλυτικά Def.

Δεν είπα να είναι μπάτε σκύλοι αλέστε.Σε κάθε χώρα θα κατατίθενται τεκμηριωμένες εμπειρίες όπως και δεδομένα -π.χ. τα κόστη μεταφοράς ή εισόδου σε ένα μουσείο είναι αδιαμφισβήτητα- και ότι είναι overbiased ή έχει μεγάλες αποκλίσεις σε αντιδράσεις απλά δεν θα μπαίνει στην εγκυκλοπαίδεια.Πάντα από λογική σκοπιά βέβαια.Δηλαδή αν οι μισοί θεωρούν τον πύργο του Άιφελ,tourist trap,δεν σημαίνει ότι δεν θα μπαίνει ως αξιοθέατο.Αλλά όταν το ίδιο ξενοδοχείο οι μισοί το εκθειάζουν κι οι άλλοι μισοί το βρίζουν,απλώς θα απορρίπτεται.

Σκέφτομαι τμήματα με έξυπνα tips,με προτεινόμενους περιπάτους.Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει μια καλή δουλειά.Κοπιαστική και χρονοβόρα μεν,αλλά κάτι που θα αναβαθμίσει σημαντικά το χρηστικό κομμάτι του φόρουμ και θα μας δώσει και νέο ενδιαφέρον στρέφοντάς μας όλους ξανά προς το ταξιδιωτικό κομμάτι του -που έχει ατονίσει λιγάκι τον τελευταίο καιρό για πολλούς και διάφορους λόγους- έναντι του social που ανθεί.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Έχεις απόλυτο δίκιο, εξάλλου ο σκοπός του φόρουμ δεν είναι μόνο να προετοιμάζουμε τα επερχόμενα ταξίδια μας (που απ'ότι φαίντεαι είναι λίγα λόγω οικονομικών) αλλά και να συζητάμε αυτά που έχουμε ήδη κάνει. Αυτό θα μας έδινε μια διέξοδο στο να συμβάλλουμε με πληροφορίες σε μια τέτοια απόπειρα. Πόσος κόσμος πιστεύουμε όμως ότι θα ασχολούταν πραγματικά με κάτι τέτοιο;

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Σε επίπεδο κουβέντας-συνδιαμόρφωσης γύρω από το ποιές πληροφορίες πρέπει να συμπεριληφθούν σε κάθε χώρα,πιστεύω μια μεγάλη μερίδα των ενεργών χρηστών του φόρουμ.

Σε επίπεδο οργάνωσης πρέπει να προστεθούν mods αφοσιωμένοι μόνο σε αυτό το έργο χωρίς επιπλέον φορτίο.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
battered_suitcase καλη η ιδεα σου αλλα δεν μπορω να μην σταθω στην φραση που λες.οτι δηλαδη καποιοι συμφορουμιτες βαριουνται να ψαξουν.μπορει να μην συμβαινει αυτο.το εχεις σκεφτει οτι απλα μπορει να ειναι κανουρια μελη στο φορουμ και να μην ξερουν οτι υπαρχει η αναζητηση? και ακομη το φορουμ εχει ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ χαρακτηρα και οποιος θελει απαντα.οποιος οχι απλα το αγνοει.

ΥΓ: συγνωμη αν σε στενοχωρω για αυτη την φραση αλλα γενικα σαν ιδεα την επικρωτω.
Δε με στεναχωρείς καθόλου, εξάλλου είσαι πολυ ευγενικός!
Πραγματικά το αποκλείω να έχει ψαχτεί αρκετά για να ανοίξει νέο θέμα ένα μέλος, αλλά να μην έχει δει ότι φαρδιά πλατιά γράφει "αναζήτηση" πάνω δεξιά. Επίσης όταν ξεκινάς να γράφεις τον τίτλο ενός θέματος, αν γράψεις πχ Ξενοδοχείο Πράγα, σου βγαίνει αυτόματη αναζήτηση με παρόμοια θέματα με τη σημείωση "συμβουλευτείτε αυτά μήπως καλύπτεστε".
Τέλος, συμφωνώ μαζί σου για τον εθελοντικό χαρακτήρα, αλλά θα παρατηρήσεις ότι συνήθως το Χ μέλος επιμένει να ρωτάει μέχρι να βγει ένα παλιό μέλος και να του δώσει έτοιμα τα λινκς της αναζήτησης.

Τέλος πάντων, με κάλυψε ο Δεφκαλίων και τα παλιότερα ποστς που έστειλε η Anny, καταλαβαίνω για ποιους λόγους δε μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό. Θα κάνω απλώς ότι δε βλέπω :clap:

Αντώνη στην Κάρπαθο να πας! Έχω ακούσει καλά λόγια! :bleh:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα