• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Aegean Airlines Νέα κ Πληροφορίες για Aegean

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Δεν έχουμε πει πως όταν έχουμε ενιαίο εισιτήριο δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε για τις ανταποκρίσεις; :roll:
Δε χρειάζεται να αγχώνεσαι με την έννοια ότι αν χάσεις την πτήση σου, η εταιρεία θα σε στείλει με επόμενη χωρίς έξτρα κόστος και θα φροντίσει να σε κοιμίσει και να σε ταΐσει σε περίπτωση που η αναμονή είναι μεγάλη.

Αλλά και ενιαίο εισιτήριο να έχει κάποιος, αυτό δε σημαίνει ότι θα γλιτώσει ταλαιπωρία και χαμένες μέρες ειδικά αν πετάει σε περίεργους προορισμούς με μικρή συχνότητα ή πετάει στον τελικό προορισμό με την τελευταία πτήση της ημέρας. Η άποψή μου για να ελαχιστοποιήσεις την ταλαιπωρία είναι α) να μη βάζεις connecting flights με λιγότερο της μιας ώρας διαφορά ειδικά αν έχεις αποσκευές και β) να μην επιλέγεις την τελευταία πτήση της ημέρας για να φτάνεις στον τελικό προορισμό σου αν προηγείται connection. Την έχω πατήσει και με το α) και με το β) στο ίδιο ταξίδι.:D

paefstra

Member
Σε ταξίδι με ενιαίο εισιτήριο με την Air France είχα connection στο Παρίσι. H καθυστέρηση της πτήσης ήταν 25 λεπτά και η απόσταση μεταξύ των πτήσεων αρχικά ήταν 40. Θεωρητικά προλάβαινα. Πρακτικά, το charles de gaulle ήταν τεράστιο και δεν πρόλαβα να φτάσω στο άλλο terminal. Μου πλήρωσαν τη διαμονή και το φαγητό σε 4άστερο στο αεροδρόμιο και μου αναβάθμισαν το εισιτήριο σε A θέση.
Πάντως, το αεροπλάνο δε μας περίμενε (2-3 ήμασταν) και η ταλαιπωρία 3 ωρών που είχες δεν αξίζει να γίνεται συζήτηση.

TheNickanast

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ηνωμένες Πολιτείες
paefstra said:
Σε ταξίδι με ενιαίο εισιτήριο με την Air France είχα connection στο Παρίσι. H καθυστέρηση της πτήσης ήταν 25 λεπτά και η απόσταση μεταξύ των πτήσεων αρχικά ήταν 40. Θεωρητικά προλάβαινα. Πρακτικά, το charles de gaulle ήταν τεράστιο και δεν πρόλαβα να φτάσω στο άλλο terminal. Μου πλήρωσαν τη διαμονή και το φαγητό σε 4άστερο στο αεροδρόμιο και μου αναβάθμισαν το εισιτήριο σε A θέση.
Πάντως, το αεροπλάνο δε μας περίμενε (2-3 ήμασταν) και η ταλαιπωρία 3 ωρών που είχες δεν αξίζει να γίνεται συζήτηση.
Άμα ήμουν μόνος θα το καταλάβαινα. Ούτε εγω θα καθυστερούσα αεροπλάνο για 1-2 επιβάτες. Αλλα για 15; Αυτο με παραξενεψε περισσότερο...

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Εμένα με παραξενεύει ιδιαίτερα για ποιο λόγο επιμένεις. Σου φαίνεται λογικό να κρατήσουν μια πτήση 100-150 ατόμων για 15 καθυστερημένους;

Sent from my iPod using Travel stories

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Δεν είναι εκτός λογικής να καθυστερήσει μια πτήση για connecting passengers, το έχω δει να συμβαίνει, και έχει συμβεί και για μένα. Καμιά φορά, όταν η εταιρία κρίνει ότι συμφέρει (π.χ. δεν υπάρχει επόμενη πτήση για το αεροπλάνο ή για το gate, έχει καθυστερήσει σημαντικός αριθμός επιβατών, η πτήση προλαβαίνει να πιάσει το χρόνο της λόγω ευνοϊκών ανέμων κλπ) μπορεί να επιλέξει να περιμένει για καθυστερημένους επιβάτες. Όμως αυτό δε μπορεί να θεωρείται και κανόνας, και δε μπορεί κάποιος να το απαιτεί. Αν του τύχει, του έτυχε. Αλλιώς, και η επόμενη πτήση καλή είναι...

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Άλλο να μπορεί να γίνει κάτι επιτρεπόντων των συνθηκών πέραν του σφιχτού ωραρίου και άλλο να απαιτείς κάτι κατηγορώντας την εταιρεία για άσχημη συμπεριφορά προς τους επιβάτες.

a_nikos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Αμερικη
Έχω μια ερώτηση. Έκλεισα απο Αθήνα για Στουτγκαρδη. Μου την έβγαζε ενιαία πτήση 4 ωρών αλλα τελικά είδα ότι σταματάει Θεσσαλονίκη. Ξέρει κανείς τι γίνεται με την εν λόγω πτήση; Κατεβαίνει ο κόσμος στην Θεσσαλονίκη και ξαναεπιβιβάζεται ή οι επιβάτες απο Αθήνα παραμένουν στις θέσεις τους και απλα έρχονται κι οι επόμενοι για να φύγει το αεροπλάνο

alkistismaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Πετάω με aegean την Τετάρτη αλλά έχω μια απορία θα κάνω online check-in αλλά λέει τις βαλίτσες θα τις δώσω στο drop off backage είναι κάποιο σημείο συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο ή τις δίνω στο μέρος που βρίσκεται η aegean στο αεροδρόμιο;

a_nikos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Αμερικη
alkistismaria said:
Πετάω με aegean την Τετάρτη αλλά έχω μια απορία θα κάνω online check-in αλλά λέει τις βαλίτσες θα τις δώσω στο drop off backage είναι κάποιο σημείο συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο ή τις δίνω στο μέρος που βρίσκεται η aegean στο αεροδρόμιο;
Αναλόγως για το που πετάς θα πας στον ανάλογο γκισέ. Πχ για Γερμανία είναι στην άκρη του αεροδρομίου. Εκει θα πας, θα δείξεις το boarding pass που θα έχεις εκτυπώσει και θα αφήσεις την βαλίτσα σου. Νομίζω έχει καταργήσει η Aegean το κλασικό check in και ακόμα και στο αεροδρόμιο να πας, θα το κάνεις σε ένα απο τα μηχανήματα

a_nikos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Αμερικη
alkistismaria said:
Πετάω για Αυστρία.
Ε θα δεις στον πίνακα πού θα λέει Βιέννη, θα πας στο αντίστοιχο γκισέ με το boarding pass και θα αφήσεις την βαλίτσα. Δεν έχει ειδικόυς γκισεδες για baggage drop off, καθώς όλοι πλέον τέτοιοι είναι.

echo2011

Member
Έχω μια ερώτηση. Έκλεισα απο Αθήνα για Στουτγκαρδη. Μου την έβγαζε ενιαία πτήση 4 ωρών αλλα τελικά είδα ότι σταματάει Θεσσαλονίκη. Ξέρει κανείς τι γίνεται με την εν λόγω πτήση; Κατεβαίνει ο κόσμος στην Θεσσαλονίκη και ξαναεπιβιβάζεται ή οι επιβάτες απο Αθήνα παραμένουν στις θέσεις τους και απλα έρχονται κι οι επόμενοι για να φύγει το αεροπλάνο
Δε μου έχει τυχει ποτέ σε πτήση με ανταπόκριση να περιμένουμε στο αεροπλάνο για να επιβιβαστουν οι υπόλοιποι..Και σε αντιστοιχη πτήση με aegean Αθήνα - Μόσχα μέσω Θεσσαλονίκης με 50λεπτη αναμονή, κατεβήκαμε όλοι, με τη σειρά που μας είπαν και με ρητή εντολή να μην αφήσουμε τίποτα στο αεροσκάφος. Ξαναπεράσαμε έλεγχο διαβατηρίων και ξαναεπιβιβαστήκαμε. Φαντάζομαι κάπως έτσι θαναι και σε σας αλλά χωρίς δεύτερο έλεγχο διαβατηρίων..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom