• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

ΗΠΑ Νέα Υόρκη - Απορίες

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
17 μέρες στη Νέα Υορκη είναι πάρα πολλές! θα σου πρότεινα να το συνδιάσεις με ένα Σικάγο ή μια Βοστώνη
τώρα για ξενοδοχείο, αυτό που έμεινα εγώ δεν θα το πρότεινα για γαμήλιο ταξίδι, αλλά αν έχεις χρήματα να διαθέσεις οι επιλογές σου είναι πάρα πολλές..
πάντως σίγουρα θα σου πρότεινα να μείνεις από το Τσέλσι και κάτω...
Μα γιατι να μην μεινουν τα παιδια στο χοτελ που εμενες? Αφου μας εδειξες φωτος και ειναι πολυ καλο! Ασε που ειναι και ιστορικο ξενοδοχειο
Τωρα περα απο την πλακα , αν μιλαμε για την περιοχη του Chelsea σου προτεινω το Chelsea Hotel
Πολυ καλο ξενοδοχειο με ιδιαιτερη διακοσμηση και ιδιαιτερη ιστορια
Εχει γραφτει και το ομωνυμο τραγουδι
Chelsea Hotel: Manhattan New York boutique hotels near Times Square Union Square Central Park and Greenwich Village NYC vacations

GTS

Member
Στα 4 πρώτα διαφωνώ. 100% όμως, και μιλάω σοβαρά.
Ευτυχώς που το διευκρίνησες...

η θερμοκρασία και η αίσθησή της είναι όπως Αθήνα (απορώ πως έχεις και άποψη ρε GTS)
Εεεε, μήπως γιατί έχω βρεθεί στη ΝΥ με 30+ (32 ήτανε, 33, δε θυμάμαι ακριβώς) το περασμένο Μάιο για 9 μέρες? Η ανωτέρω θερμοκρασία ήταν βέβαια για μία μόνο μέρα, όλες οι υπόλοιπες ήταν κάτω από 30 και ήταν υπέροχες.

mary_a

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
Μα γιατι να μην μεινουν τα παιδια στο χοτελ που εμενες? Αφου μας εδειξες φωτος και ειναι πολυ καλο! Ασε που ειναι και ιστορικο ξενοδοχειο
αν έλεγε ότι θα θα παντρευτεί στην Τήλο θα του έλεγα μείνει στο εν λόγω ιστορικό χοτέλ!

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
-Έχει πετάξει κανείς με swiss απο Θεσσαλονίκη και αν ναι ποια η εμπειρία του?Εχετε να προτείνετε κάποια άλλη εταιρία απο Θεσ/νικη ?
Η εμπειρία μου με τη Swiss είναι μόνο εντός Ευρώπης και μόνο στην economy: Μέτρια.

Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος του μεταξιού

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
εγώ πάλι να πω ότι η συγκεκριμένη πόλη τελικά δεν με τραβάει για να μείνω σε κάποια αλυσίδα ξενοδοχείων με φασόν δωμάτια (δεν έχω θέμα με τα φασόν απλώς (αντιγραφή από μια ιστορία μου)):
Μείναμε σε ξενοδοχείο λίγο πολύ γνωστό στο forum. Και εκείνο λειτούργησε μέσα μου όπως και η πόλη: επιφυλακτικά και αρνητικά στην αρχή αλλά όσο προχωρούσε η διαμονή το αισθανόμουνα τόσο ορθολογικά και καλοκουρδισμένα τοποθετημένο στις ημέρες μου που έβγαζε επιδεκτικά την γλώσσα σε όποια φασόν ξενοδοχεία φιλοδοξούν να σε φιλοξενήσουν σε άλλους προορισμούς (στην Φιλαδέλφεια π.χ. το καταφέρανε επάξια τα φασόν). Γιατί στο προκείμενο, έχεις την Νέα Υόρκη και τους άλλους προορισμούς.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Αν είσαι παραλιόπληκτος, μην πας καθόλου ΝΥ.
να που θα συμφωνήσω εδώ..τι σχέση έχει η ΝΥ με την Καραιβική δεν το κατάλαβα. άλλο Μαιάμι+καραιβική άλλο ΝΥ+παραλία. Βοστώνη ή Νιαγάρας κλπ.
εγώ θα προτιμούσα τις ώρες της Swisss.
ακόμα κι εσύ αν εμπαινες άυπνος στην οικονομική μες στη νύχτα θα έβριζες τον ίδιο σου τον εαυτό. αν είναι δυνατόν..το jet lag το καταπολεμείς αλλιώς ξεκούραστος αλλιώς εντελώς άυπνος. στο κρεβάτι της First φυσικά όλα αλλάζουν..;)

ZephX

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan
7-10 μέρες είναι αρκετές κατα την άποψη μου για Ν.Υ. Εγώ θα έκανα ή ΝΥ (7-8μ) - Boston (4μ) - Cape Cod (Provincetown/ Martha's Vineyard κτλ) της υπόλοιπες μέρες εάν θέλεις ξεκούραση και παραλία. Επίσης μπορείς να κάνεις NY - Philadelphia - Washington DC σε 17 μέρες πολύ άνετα.

Για το θέμα του αεροπορικού. Για εμένα στην οικονομική θέση αυτο που μετράει πιο πολύ είναι η τιμή και το layover time. Οκ και το seat pitch και το IFE ειναί ωραία αλλα δυστηχώς αυτό που κάνει ένα ταξίδι καλό ή κακό στην οικονομική θέση είναι οι άνθρωποι γύρω σου. Για JFK για εμένα είναι ρίσκο λιγότερο απο 2 - 2,5 ώρες connection στην Ευρώπη. 3-5 ιδανικά. Οπότε πάρε ότι είναι πιο οικονομικό και σου δίνει πάνω απο 2 ώρες.

Tourist tax refund δεν υπάρχει στην Αμερική. Μερικά μαγαζιά όπως το Macy's έχουν εκπτωτικές κάρτες για ξένους (10%) αρκεί να κάνεις pre-register. Εαν πείς τι θέλεις να αγοράσεις μπορώ να σου πω μαγαζιία με πολύ καλές τιμές (δηλαδή φτηνότερα απο Ελλάδα).

Τώρα για τα ξενοδοχεία είναι καθαρά θέμα budget. Αυτή την στιγμή μπορεί να χτυπήσεις με 1600 δολλάρια για 7 μέρες στο midtown ή αν θέλεις να κάνεις το ταξίδι σου extra special με 2000 δολλάρια για 7 μέρες στο Essex House. Γενικότερα εαν κλείσεις τώρα μπορείς να βρείς με γύρω στα 1000 euro αρκέτα 4*-5* σε πολύ καλές τοποθεσίες για μία εβδομαδα.

Η χρέωση της κάρτας έχει να κάνει με τον εκδότη της κυρίως οπότε πάρε τηλέφωνο την τραπεζά σου.

Καλή τύχη.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Πάντως έχω μείνει 17 μέρες στη Νέα Υόρκη και θα ξαναέμενα..Βασικά και μια ζωή θα έμενα :) Μια φίλη από την άλλη μου είπε ότι η ΝΥ της άρεσε μόνο για ένα τετραήμερο..
Από εσάς εξαρτάται, σας έλκει η μεγαλούπολη; Ή προτιμάτε διαφορετικές εικόνες από διαφορετικές πόλεις;

vagis8

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΔΥΤΙΚΗ ΑΚΤΗ ΗΠΑ
απιστευτη Νέα Υορκη δεν τη χωρταίνεις με όλα αυτά που έχει να κάνεις εκεί! Χρόνο και Χρήμα να έχεις.....

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom