taver
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iles Kerguelen
Επένδυση 500.000 σε αγορά πρώτης κατοικίας με στεγαστικό δάνειο μετράει?5. Επένδυση άνω των 500,000 δολαρίων υπο προυποθέσεις
Επένδυση 500.000 σε αγορά πρώτης κατοικίας με στεγαστικό δάνειο μετράει?5. Επένδυση άνω των 500,000 δολαρίων υπο προυποθέσεις
Θα πρέπει η επένδυση να δημιουργεί δέκα νέες θέσεις εργασίας. Δηλ να αγοράσεις ένα προυπάρχον εστιατόριο δεν κάνει, να φτιάξεις ένα καινούριο κάνει.Επένδυση 500.000 σε αγορά πρώτης κατοικίας με στεγαστικό δάνειο μετράει?
Εγώ θα επιμείνω στην ερώτηση το τι ακριβώς περιμένει κάποιος να του προσφέρει η Αμερική (ή άλλες χώρες) σε σχέση με την Ελλάδα (ή άλλες Ευρωπαικές χώρες). Γιατί αν εξαιρέσω τα πολύ νέα παιδιά, η αλήθεια είναι πως αν περίμενε κάποιος την Ελληνική κρίση να σηκωθεί να φύγει τότε του λείπει η φιλοδοξία η οποία είναι απαραίτητη για καριέρα σε μία χώρα όπως η Αμερική.
Επίσης εδώ δεν μιλάμε για πληροφορίες του στύλ σε ποιο ξενοδοχείο να πάω στο Λονδίνο? Μιλάμε για 10 μεταναστευτικούς νόμους που είναι πανεύκολο κάποιος να βρει στο google. Χωρίς να θέλω να φανώ κακός, αλλά θα μου κινούσε μεγάλες υποψίες το γεγονός ότι αντί κάποιος να ψάξει 2 ώρες το πολύ για να βρει πληροφορίες για το μέλλον ΤΟΥ, μπαίνει και ρωτάει κάποιους άγνωστους σε ένα φόρουμ για να του το δώσουν έτοιμο.
Τέλος αν είναι να φύγεις να πας να δουλέψεις στο middle management με σπίτι στα προάστια, τότε καλύτερα να μείνει στην Ευρώπη. Αν είναι να πας για απλή ανειδίκευτη εργασία τότε ούτε για αστείο να μην κοιτάξει την Αμερική.
1.Εγώ, πχ. περιμένω μια τεράστια αγορά να κατακτήσω!!! Στα 33+ χρόνια σκληρής αφοσίωσης στη δουλειά μου, έγινα πχ. το Νο 1 στη Πανέμορφη, Αξιαγάπητη και Κακομοίρα Πόλη μου. Θα προτιμούσα να είχα πετύχει το ίδιο, αλλά σε μια 100πλάσιου μεγέθους αγορά. Αυτό υπό το στενά οικονομικό πρίσμα (για μένα ΚΑΙ αυτό μετράει, με το συμπάθειο..), χωρίς να αναφερθώ στις συνθήκες, περιβάλλον, νομοθεσία, υποδομές ,κλπΕγώ θα επιμείνω στην ερώτηση το τι ακριβώς περιμένει κάποιος να του προσφέρει η Αμερική (ή άλλες χώρες) σε σχέση με την Ελλάδα (ή άλλες Ευρωπαικές χώρες).
Γιατί αν εξαιρέσω τα πολύ νέα παιδιά, η αλήθεια είναι πως αν περίμενε κάποιος την Ελληνική κρίση να σηκωθεί να φύγει τότε του λείπει η φιλοδοξία η οποία είναι απαραίτητη για καριέρα σε μία χώρα όπως η Αμερική.
Τι νομίζετε ότι κρατάει ένα resident (ειδικευόμενο) χειρούργο στις ΗΠΑ? Τα 40,000$ το χρόνο στη ΝΥ, το 80ώρο την εβδομάδα ή το God Complex των ανώτερων του? Εαν πραγματικά αγαπάς αυτό που κάνεις και θέλεις όχι απλά να ζήσεις μια καλή ζωή αλλά να μάθεις και να γίνεις κορυφαίος σε αυτό που κάνεις (το οποίο ΙΣΩΣ να σε οδηγήσει σε κάποια χρήματα κάποτε) τότε θα πρέπει να ξέρεις και να είσαι διατεθιμένος να φας τα ***** με το κουτάλι. Το αν θα ζείς στην Podunk Iowa ή στο Upper East Side θα πρέπει να σου έχει φανεί ΗΔΗ εντελώς αδιάφορο. Τα ίδια ισχύουν και για τους δικηγόρους, για τους consultants, τους αναλυτές στους μεγάλους επενδυτικούς οίκους, τους ακαδημαικούς κτλ.
Στα 14+ χρόνια που είμαι στο εξωτερικό έχω καταλήξει ότι το όλα είναι παιχνίδι αντοχών.
Επίσης εδώ δεν μιλάμε για πληροφορίες του στύλ σε ποιο ξενοδοχείο να πάω στο Λονδίνο? Μιλάμε για 10 μεταναστευτικούς νόμους που είναι πανεύκολο κάποιος να βρει στο google. Χωρίς να θέλω να φανώ κακός, αλλά θα μου κινούσε μεγάλες υποψίες το γεγονός ότι αντί κάποιος να ψάξει 2 ώρες το πολύ για να βρει πληροφορίες για το μέλλον ΤΟΥ, μπαίνει και ρωτάει κάποιους άγνωστους σε ένα φόρουμ για να του το δώσουν έτοιμο.
Τέλος αν είναι να φύγεις να πας να δουλέψεις στο middle management με σπίτι στα προάστια, τότε καλύτερα να μείνει στην Ευρώπη. Αν είναι να πας για απλή ανειδίκευτη εργασία τότε ούτε για αστείο να μην κοιτάξει την Αμερική.
Σωστά λες. Αυτό μου έτυχε, στο στενό μου φιλικό περιβάλλον, αυτό ξέρω και αυτό έγραψα...............................................
Καποιος ανεφερε & υποτροφιες στα Yale κλπ, ασχετα, για να δειξη ότι ξερει κατι........................