• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Μουσείο σοκολάτας παρουσιάζει η σοκολάτα υγείας Παυλίδη

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Εγώ το κακόμοιρο τι να πω που δεν μπορώ να πάω? Είμαι σε δίαιτα να χάσω τα 4 κιλά που έβαλα κι έχω φέρει και κάτι σοκολάτες από τη Ζυρίχη που τις έχω ακόμα κλειστές... :(:(
Για να παρηγορηθείς σε πληροφορώ πως και εγώ που θα πάω θα είμαι μαζί με 5-6 παιδάκια από αυτά που αποτελούν από μόνα τους διαφήμιση για αντισύλληψη. Άρα δεν θα το ευχαριστηθώ.

... έλα πες την αλήθεια δεν περιμένεις να σε πιστέψει κανείς για τις κλειστές σοκολάτες ε;;

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
απαπα...καλέ αλήθεια λέω, ακόμα κλειστές τις έχω κι έχω λυσσάξει!!! :(:(

manelaki

Member
πηγε κανεις σας; εγω ναι αλλα δε μπηκα! η ουρα ηταν απιστευτα μεγαλη.... αλλα θελω να δω φωτογραφιες και αποψεις απο καποιον που πηγε. απ'οτι ακουσα δεν ηταν κατι τρομερο και το μονο που εδιναν ηταν μια σοκολατα υγειας.

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Πήγαμε και εμείς παρέα με 4 παιδάκια στην ηλικία της καταστροφής. Είχαμε δώσει ραντεβού νωρίς το πρωί του Σαββάτου και η ουρά ήταν ακόμα σε ανεκτά επίπεδα. Όταν φεύγαμε η ουρά περικύκλωνε το τετράγωνο, και καταλυπήθηκα όλους αυτούς τους ανθρώπους που θα περίμεναν τόση ώρα για κάτι τόσο λίγο. Στο Μουσείο οι επισκέπτες έμπαιναν ανά 50, και οι υπόλοιποι έμεναν να τουρτουρίζουν έξω μέχρι να έρθει η σειρά της δικής τους πενηντάδας. Στα τελευταία μέτρα σε περιλάμβαναν για περιποίηση, σου έδιναν ένα σοκολατάκι και ζεστό καφέ φίλτρο. Μέχρι να μπουκωθείς το σοκολατάκι και να καταπιείς δύο γουλιές καφέ έφτανε και η ευλογημένη ώρα της εισόδου.

Η ξενάγηση αρχίζει με μια αδιάφορη αφήγηση από τα έργα και ημέρες της οικογένειας Παυλίδη, με την βοήθεια φωτογραφιών εποχής. Το μόνο που συγκράτησα ήταν ότι το εργοστάσιο επιτάχθηκε στην κατοχή από Γερμανούς και έκαναν μαρμελάδες, και ότι το 1920 περίπου τα ηνία της επιχείρησης ανέλαβε μια γυναίκα, πολύ πρωτοποριακό για την εποχή του. Επίσης συγκράτησα τον μικρό Φ. που ήθελε να βάλει μουστάκια στην φωτογραφία της εν λόγο πρωτοπόρας.
Η ξενάγηση συνεχιζόταν με τα μηχανήματα παραγωγής που για μεγάλη μου απογοήτευση δεν δούλευαν για να έχουμε μια έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα, εκεί δεν έδωσα πολύ σημασία στην ξεναγό γιατί προσπαθούσα να πείσω την μικρή Σ. ότι δεν ήταν σωστό και πρέπον να χώσει το κασκόλ της στην μηχανή που κάνει σκόνη το κόκκο του κακάο. Κάπου εκεί μας έδωσαν και μια σοκολάτα να κρατάμε. Το ποιο εντυπωσιακό ήταν τα δύο σιντριβάνια σοκολάτας που υπήρχαν σε μια γωνιά με κάτι κυρίες να προσφέρουν γλυκάκι περιχυμένο με την σοκολάτα του σιντριβανιού. Μετά βγάλαμε αναμνηστική φωτογραφία και οι 6 μαζί με φόντο το περιτύλιγμα της σοκολάτας. Μας πήρε λίγη ώρα να κρατήσουμε τους μικρούς σατράπιδες ακίνητους αλλά δεν λέω, ωραία φωτογραφία και μάλιστα μας την έδωσαν σε 6 αντίτυπα για να έχουμε όλοι την δική μας.
Η έκθεση των σπουδαστών για το νέο περιτύλιγμα της σοκολάτα ήταν συμπαθητική.
Φεύγοντας μας έδωσαν ακόμα μία σοκολάτα αλλά δεν ξέρω αν αυτό το κάνουν σε όλους ή μόνο σε εμάς από την χαρά τους που φεύγαμε.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Πηγε φιλη χτες και η αναμονη ηταν 2μιση ωρες.Μεσα η ξεναγηση διηρκεσε ενα τεταρτο.

manelaki

Member
Νομιζω οτι οι μικροι σατραπιδες ηταν πιο διασκεδαστικοι απ'οτι το ιδιο το μουσειο. ευχαριστουμε για την ενημερωση. αν εχεις και καμια φωτογραφια να δουμε ετσι απο περιεργεια. δυο σοκολατες υγειας σας εδιναν δηλαδη ε;
θυμαμαι καποτε παλια οταν ημουν μικρη ειχαμε παει σε κατι αναλογο και μας ειχαν δωσει ολοκληρο σακουλακι με διαφορες σοκολατενιες λιχουδιες. τωρα λιτοτητα..............

taxidakia

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις ξανά
Το μόνο που συγκράτησα ήταν ότι το εργοστάσιο επιτάχθηκε στην κατοχή από Γερμανούς και έκαναν μαρμελάδες, και ότι το 1920 περίπου τα ηνία της επιχείρησης ανέλαβε μια γυναίκα, πολύ πρωτοποριακό για την εποχή του. Επίσης συγκράτησα τον μικρό Φ. που ήθελε να βάλει μουστάκια στην φωτογραφία της εν λόγο πρωτοπόρας.
quote]

:lol::lol::lol: Απολαυστική περιγραφή!

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος