prod21
Member
Για τη σπηλιά δε γνωρίζω, πάντως το Hallstatt είναι μια ώρα και κάτι από το Salzburg, το Hallein μισή ώρα.
Κατ εμέ, γενικά η ιδανικότερη περίοδος για Γερμανία είναι Χριστούγεννα. Έχω κάνει 2 φορές Χριστούγεννα Γερμανία (Dusseldorf-Κολονία και Στουτγκάρδη) και το κλίμα είναι το κάτι άλλο. Τα νιώθουν και τα χαίρονται, όπως περίπου είναι για μας ο Αύγουστος. Ο κόσμος είναι στους δρόμους, πλανόδια χριστουγεννιάτικα μαγαζάκια, gluhwein κλπ. Ειδικά για το Μόναχο όμως πιστεύω, η άνοιξη είναι η καλύτερη περίοδος ή νωρίς το καλοκαίρι δεν είναι άσχημα (αν δεν είσαι πολύ fun της θάλασσας). Επίσης και το Octoberfest είναι καλή περίπτωση, εξαρτάται φυσικά από τις προτιμήσεις του καθενός, δηλδή ήσυχες διακοπές ή μπύρα και περισσότερο ξεφάντωμα. Πάντως αν πας καλοκαίρι και έχεις μέρες μπορείς να επισκεφθείς και τις αυστριακές Άλπεις 1-2 μέρες πρέπει να είναι φθηνό το τρένο από Μόναχοπόσες μέρες πιστευέτε πως απαιτούνται για να δει κάποιος καλά το μόναχο? να προτιμήσω να πάω καλοκαίρι η μήπως να το αφήσω για τα χριστούγεννα είναι καλή περίοδος τοτε?
Μετά από πολλές ημέρες βρήκα τελικά τον χρόνο να τελειώσω αυτό που ξεκίνησα σχετικά με το ταξίδι μας στην Γερμανία.Καλησπέρα σας.
Σήμερα αργά αποφάσισα να ψάξω τις τελευταίες λεπτομέρειες για το ταξίδι που θα κάνω με την γυναίκα μου και ένα φιλικό ζευγάρι στο Μόναχο την άλλη εβδομάδα.Ψάχνοντας έπεσα επάνω σε αυτό το site το οποίο με ενθουσίασε καθώς εδώ βρήκα πολλά από αυτά που έψαχνα.
Το ταξίδι το δικό μας ξεκινά αεροπορικώς για το Μόναχο με την πρωινή πτήση για να εκμεταλευτούμε όλη την πρώτη ημέρα καθώς φτάνουμε 08:15 ώρα Γερμανίας.
Με το αυτοκίνητο που θα νοικιάσουμε θα περάσουμε την επόμενη ημέρα στο Salzburg όπου θα μείνουμε μέχρι το απόγευμα.
Γενικά θα προσπαθήσουμε να δούμε όσο περισσότερα μέρη μπορούμε γύρω από το Μόναχο.
Επειδή είναι η πρώτη φορά που οδηγώ στο εξωτερικό άν και έχω πάει αρκετές φορές θα ήθελα όποιος μπορεί να μου δώσει μερικές συμβουλές γενικά για την οδήγηση έξω.
Ξέρω ότι όταν περάσουμε τα σύνορα με Αυστρία πρέπει να προμηθευτώ μια Vinieta card για τις εκεί διαδρομές.
Άν κάποιος έχει κάνει την διαδρομή θα ήθελα να ακούσω την άποψή του καθώς και τις προτάσεις του.
Σχεδιάζω εδώ και καιρό το ταξίδι και δεν θα ήθελα να μου ξεφύγει κάτι.
Όλες οι διαδρομές είναι περασμένες στο GPS.
Ακόμα για για τις περιοχές κοντά στο Μόναχο όλες οι προτάσεις ευπρόσδεκτες.
Θα προσπαθώ να κρατάω ενήμερο το post σαν ένα είδος ημερολογίου όσο καιρό είμαι Γερμανία.
Αυτό μου κάνει εντύπωση, γιατί οι "μεγάλες" τουλάχιστον εταιρείες αν έχεις επιβεβαιωμένη κράτηση και κατά την άφιξή σου δεν υπάρχει διαθέσιμο όχημα της κατηγορίας που έχεις επιλέξει, τότε σου κάνουν αναβάθμιση χωρίς extra χρέωση.Εκεί ήρθε η πρώτη έκπληξη καθώς μου είπαν ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο όχημα της κατηγορίας που είχα διαλέξει (GOLF ή παρόμοιου τύπου)και με extra χρέωση 45 euro θα μας έδιναν μεγαλύτερο αυτοκίνητο.Τελικά το πήραμε αφου δεν μπορούσαμε να κάνουμε και αλλιώς.