fitziano
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Αθήνα
- Ταξίδι-Όνειρο
- Νέα Ζηλανδία
Nαι γίνεται να κάνεις εξαργύρωση για τρίτο άτομο ανεξάρτητα από το αν έχει ή όχι M&B.
μίλια αναβάθμισης κερδίζεις μόνο από πτήσεις που έγιναν σε συγκεκριμένο χρόνο(δεν θυμάμαι σε πόσο χρόνο,αλλά αυτά λήγουν..καλύτερα να ρωτήσεις απευθείας την αεροπορική της οποίας έχεις τη κάρτα bonus)και κάτι ακόμα.. τα μίλια αναβάθμισης τα κερδίζεις μόνο απο πτήσεις?...
Δεν υπάρχουν πτήσεις SKG-NYC . Επομένως θα πετάξεις μέσω Αθήνας ή κάποιας Ευρωπαϊκής πόλης. Οπότε χρειάζεσαι 60000 για το Ευρώπη - Ν. Υόρκη μετ' επιστροφής, συν 12.500 αν πετάξεις μέσω Αθήνας ή 22.000 αν πετάξεις μέσω άλλης Ευρωπαϊκής πόλης.δηλαδή αν εγώ θέλω να κάνω ενα ταξίδι skg-ny-skg απαιτούνται 120000 μίλια? για οικονομική θέση?... καλά το έχω καταλάβει? έχει σημασία με ποιά αεροπορική θα επιλέξω να πετάξω?
Έχεις μπερδέψει τα προγράμματα. Άλλο πρόγραμμα το Miles & More, κι άλλο το Miles & Bonus της Aegean. Μπορείς να μαζεύεις και να εξαργυρώνεις μίλια πετώντας και με τις 2 εταιρίες, αλλά αυτά γίνονται με τους όρους του προγράμματος στο οποίο συμμετέχεις. Οι πόντοι Bonus δεν έχουν σχέση με το πρόγραμμα Miles & More.thanks!! Βρηκα και ενα προγραμμα της Lufthansa οπου με 180.000 μιλια κανεις τον γυρο του κοσμου.
Για οποιον ενδιαφερεται εδω :
Miles & More - Star Alliance Round the World Flight Awards
Ελπιζω να πιανονται οι ποντοι απο την aegean και να μην εννοουν μονο αυτους που προερχονται μονο απο το δικτυο της Lufthansa..
Εγω θα μεταφερω και αλλους 90.000 ποντους που εχει ο πατερας μου στη προσθετη καρτα και σε ενα χρονο θα το κανω το ταξιδακι!!
Εν γένει όχι, δεν μπορείς να κερδίσεις μίλια από award εισιτήριο. Αναλυτικότερα: Το Award εισιτήριο συνοδεύεται από μια κράτηση (PNR), η οποία περιλαμβάνει διάφορα flight segments (ή ένα μόνο) και για το καθένα αναφέρει ένα συγκεκριμένο booking class (γράμμα). Το ποιο είναι αυτό και τι σημαίνει, εξαρτάται από το μεταφορέα με τον κωδικό του οποίου γίνεται η κράτηση. Αν πετάς π.χ. με Lufthansa, το εισιτήριο εκδίδεται σε κάποιο από τα booking classes Χ,Ι ή Ο (για economy, business ή First class αντίστοιχα).Λοιπόν, έχω ερωτήσεις:
Σκοπεύω να εξαργυρώσω τα μίλια μου από ένα πρόγραμμα, ώστε να σταματήσω να ασχολούμαι μ'αυτό. Αναρωτιέμαι εάν πιστώνομαι τα μίλια του δωρεάν εισιτηρίου και αν ναι, αναρωτιέμαι αν μπορώ να τα πιστώσω σε άλλο πρόγραμμα. Δηλαδή, γίνεται να πετάξω με το δωρεάν μου εισιτήριο(από τη Singapore) για Αθήνα και να πιστώσω τα μίλια αυτής της πτήσης στο λογαριασμό της A3, ας πούμε;
Γίνεται, με πτήσεις από εταιρίες της συμμαχίας (και τυχόν άλλους συνεργάτες του προγράμματος). Η κράτηση πρέπει να γίνει με τρόπο που εξαρτάται από το πρόγραμμα του οποίου τα μίλια θες να χρησιμοποιήσεις. Τυπικά δε γίνεται online και πρέπει να μιλήσεις μαζί τους στο τηλέφωνο - η μόνη εταιρία στη συμμαχία που ξέρω να κλείνει τα awards με άλλες εταιρίες online είναι η ANA (NH) Ιαπωνίας.Επιπλέον, καθώς δεν έχω εξαργυρώσει ποτέ μίλια στο παρελθόν, θα ήθελα μερικές πληροφορίες σε σχέση μ'αυτό. Και πάλι, σκοπεύω να τα εξαργυρώσω σε διαφορετική εταιρία και μάλλον θα είναι η Aegean. Τηλεφωνώ απλώς στην εταιρία και τους εξηγώ ή μήπως πρέπει να κάνω κάτι άλλο;
Τσέκαρέ το, γιατί το forever έχει τελειώσει νομίζω για τα νέα μέληΤρίτον και τελευταίο: έχω κάποιες αμφιβολίες σε σχέση με το ποιό λογαριασμό θα πρέπει να χρησιμοποιήσω για κάποια ταξίδια που έχω προγραμματίσει. Δηλαδή, ορμώμενος από το ότι στην A3 γίνεσαι gold once and forever, σκεφτόμουν ότι ίσως θα έπρεπε να πιστώσω τα μίλια από κάποιες μακρινές πτήσεις που έχω κλείσει σε εκείνον το λογαριασμό, ώστε να πάρω τη gold και ύστερα τα βάζω όπου θέλω. Από την άλλη, όμως, η Aegean έχει χαζά earning rates και φοβάμαι μήπως, ενώ στη Singapore, ας πούμε, θα έπαιρνα γύρω στα 16.000 μίλια για ένα ταξίδι, πάρω στην Aegean 2000(500 για κάθε σκέλος). Μπορώ να μάθω κάπως, πριν το ταξίδι, πόσα μίλια θα μου δώσει η Aegean? Γνωρίζει κανείς πώς ακριβώς ρυθμίζει τα μίλια η Aegean; Δηλαδή, πότε πιστώνει το minimum και πότε όχι;