Καθολου τακτικες συγκοινωνιες. Πολυ συχνα καταφευγα σε ταξι.Για δες και για Τζιά! Κοιτάω και εγώ! Μονο 1 ώρα από Λαύριο...
Όπως είπε κ η paefstra μελέτησε πρώτα καλά τα δρομολόγια των πλοίων για τις συνδέσεις των νησιων. Στη Συμη κ στη Χάλκη πάς άνετα με τα καΐκια στις παραλίες, στη δε Χάλκη ειδικα κ με τα πόδια (η Συμη για ποδαρατο είναι λίγο πιο δύσκολη, αλλά με τα καΐκια στις λίγες παραλιες που έχει πηγαίνεις άνετα). Στη Χάλκη μπορείς με καΐκι να πας κ στο γειτονικό νησί της Αλιμιας που έχει απίστευτα νερά για μπάνιο. Και τα 2 αυτά νησιά έχουν πανεμορφες χώρες (οι πλέον ωραιοτερες κ εντυπωσιακοτερες του Αιγαιου κατά τη γνώμη μου). Τέλος στην Τηλο μπορείς με το λεωφορείο να πας στην εξαιρετική παραλία της Εριστου και από μονοπάτια κ σε άλλες. Καλή είναι κ η παραλία στα Λιβαδια κοντά στο λιμάνι που ειναι ο κυριος οικισμος. Αν κ σίγουρα λιγότερη γραφική κ αρχοντική από τα προηγούμενα, και η Τήλος όμως αποπνέει γαλήνη.Εγώ δεν θέλω αυτοκίνητο, μακάρι με καΐκια ακόμα καλύτερα. Προφανώς δεν ξέρω πολλά από την στιγμή που δεν έχω πάει.
Συμφωνώ και επαυξάνω με το συγκεκριμένο ποστ για τα μεγαλύτερα νησιά, κυριότερα για τα δύο πρώτα που έχω προσωπική γνώμη σε διακοπές χωρίς αυτοκίνητο, αλλά και στα άλλα δύο καθώς το υποστηρίζει πολύς κόσμος.Τα καλυτερα νησια που εχω βολευτει χωρις αυτοκινητο ειναι η Σιφνος, η Ιος, η Συρος και ο Πορος. Πολυ οργανωμενες συγκοινωνιες.
Αυτή η αηδία (επίτρεψε μου τη φράση) με τις τιμές έχει γίνει εντονότερη τα τελευταία χρόνια, ίσως λόγω της αύξησης του τουρισμού.Αν ξαναεπελεγα θαλασσα το καλοκαιρι θα προτιμουσα παραλια Τουρκιας μεχρι να διορθωθουν οι τιμες στο Αιγαιο που δεν απευθυνονται στα ελληνικα πορτοφολια (αν διορθωθουν).