isabelle
Member
Aλήθεια πως ειδοποιήθηκες ότι τελικά έφτασαν οι βαλίτσες?Τι κι αν πέταξα εγώ, ίδια τύχη δεν επιφύλαξαν οι αερογραμμές τους για τη βαλίτσα μου που προσγειώθηκε στην γη του Βασιλείου του Σαβά μετά από δυό μέρες. Δεν γκρίνιαξα. Φτάνει που έφτασε τελικά
και ωτοστόπ! Τολμηρός και αισιόδοξος όπως πάντα..Στην έξοδο του παρακμιακού αεροδρόμιου δέχτηκα με προθυμία την πρόταση ντόπιων να με πάρουν με το αμάξι τους μέχρι κάποια απόσταση από το ιστορικό κέντρο της Sana’a. Καλύπτοντας τα υπόλοιπα χιλιόμετρα ποδαράτος
Να γιατί περίμενα πως και πως αυτή την ιστορία σου!!Πώς μπορώ με λόγια να περιγράψω τη Sana’a;
Όποιο κοσμητικό επίθετο κι αν ανασύρω απ’τη φαρέτρα της ελληνικής γλώσσας, φαντάζει λίγο γι’αυτήν την ανεπανάληπτη πόλη με την ανεπιτήδευτη γνησιότητα και μοναδική αισθητική.
Γιατί απλούστατα η παλιά Sana’a δεν μοιάζει με καμιά άλλη πόλη στο κόσμο ολάκερο.
Αυτος ο θησαυρός είναι που δεν μπορεί να αποτιμηθεί και να συγκριθεί με τίποτε!..........Μαζί με τον ανεκτίμητο θησαυρό των αναμνήσεων που κουβαλήσετε με τις αποσκευές σας!
Πόσο μεγάλη αλήθεια, πράγματι! Και για μια ακόμη φορά να σ'ευχαριστήσω που μού'δωσες την ευκαιρία να το διαπιστώσω κι εγώ ο ίδιος από κοντά. Δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ!Γιατί απλούστατα η παλιά Sana’a δεν μοιάζει με καμιά άλλη πόλη στο κόσμο ολάκερο.
Μοναδικό ταξίδι κι εκείνο. Μου φαίνεται όσο μεγαλώνω αναπολώ και συγκινούμαι περισσότερο από την ομορφιά των εικόνων που αντικρύσαμε.Πόσο μεγάλη αλήθεια, πράγματι! Και για μια ακόμη φορά να σ'ευχαριστήσω που μού'δωσες την ευκαιρία να το διαπιστώσω κι εγώ ο ίδιος από κοντά. Δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ!
Αν δεν με απατά η μνημη μου έκανα δήλωση απώλειας αλλά οι εμίρηδες με ενημέρωσαν ότι ξέμεινε στο Ντουμπάι η βαλίτσα και θα ερχόταν με την επόμενη πτηση μετά από 2 μέρες. Όπερ και εγένετο. Την παραλάβαμε όταν ξεκινήσαμε το τουρ εκτός ΣανααAλήθεια πως ειδοποιήθηκες ότι τελικά έφτασαν οι βαλίτσες?
Και φαντασου ότι πέσαμε τις μέρες που δημοσιεύτηκαν τα πρώτα σκιτσάκια του Μωάμεθ στο Δανέζικο τύπο. Φετφά μοιράζανε έξω από τα τζαμιά. Κάποιοι ξανθοί γαλανομάτηδες αλλοδαποί είχανε κατουρηθεί από το φόβο τους. Εμείς ατάραχοι….Αχ,τι παραμύθι είναι αυτό...!
Ρε κακούργε γιατί μου το κάνεις; Ακόμα έχω το μέιλ της κράτησης μου στο Arabia Felix για τις 26/2/2011, σ' ένα ταξίδι που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ αφού μας πρόλαβαν τα γεγονότα. http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_the_Yemeni_Revolution_(January_–_27_February_2012)
Και να πεις ότι βγήκε κάτι θετικό απ' αυτήν την εξέγερση, να πω κι εγώ χαλάλι, αλλά που τέτοια τύχη...
Και βεβαίως αναμένω φωτογραφίες του ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ των τζαμιών αφού ναι μεν υπάρχει απαγόρευση εισόδου στους αλλόθρησκους αλλά όχι για σε jihadi pig όπως ελόγου σου!
Δεν χρειάζεται να σκας από ζήλεια… πάρε βαλίτσα, (τα χάπια μας), διάθεση περιπέτειας και φύγαμε. Σου έχω εξαιρετικούς "προβληματικούς" προορισμούςΚαθε φορα τα ιδια,σκαμε απ τη ζηλεια μας κι ευχομαστε να εισαι καλα να ταξιδευεις και να διδασκομαστε απο τις ιστοριες σου.