• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Μια βόλτα στα νησιά μαζί σου, μια βόλτα στην άγονη γραμμή

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Πραγματικα αυτο ηθελα να γραψω κι εγω... τοσο κοντα αλλα και τοσο μακρυα απο την Σαντορινη... ποσο αυθεντικες εικονες!
Παραδόξως μάλιστα παραμένουν τέτοιες χωρίς να μεσολαβήσουν αλλαγές μεταξύ των εννέα ετών που είχα να δω το νησί. Αυτό βέβαια μόνο καλό μπορεί να είναι για όποιον ψάχνει τέτοιες παραστάσεις στις διακοπές του, θεωρώ ωστόσο νομοτελειακό πως κι αυτό το νησί θ' αρχίσει κάποια στιγμή ν' αλλάζει, μιας και απέναντι υφίσταται ένας υπερκορεσμός. Για να δούμε...

alma

Member
Εμείς όταν πήγαμε Θηρασιά,δεν ξέραμε για λεωφορειάκι.Κάπου το 2012 πρέπει να ήταν...Μας πήγε ταξί στο Μανωλά να δούμε το χωριό κ δεν είχε ούτε μια καφετέρια πουθενά να κάτσουμε,ντάλα ήλιο,ψυχή δεν κυκλοφορούσε,γυρίζαμε άπραγοι γύρω-γύρω...Ρωτήσαμε ντόπιους κ είπαν πως όντως δεν είχε τίποτα ο Μανωλάς τότε.

Αν τώρα έχει μέρη να κάτσεις μπορεί κ να ξαναπήγαινα...το έχω πει:μια μικρή ανάπτυξη στα νησιά την θεωρώ καλή,όπως στην Ψέριμο π.χ.

Κακό θεωρώ να χτιστούν ψηλά κτίρια-τέρατα στη θάλασσα όπως σε περιοχές της Ισπανίας όπου υπάρχει αλλοίωση περιβάλλοντος....Εκτός αν μιλάμε για μεγάλη αύξηση πληθυσμού κ δε γίνεται αλλιώς...

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Μας πήγε ταξί στο Μανωλά να δούμε το χωριό κ δεν είχε ούτε μια καφετέρια πουθενά να κάτσουμε,ντάλα ήλιο,ψυχή δεν κυκλοφορούσε,γυρίζαμε άπραγοι γύρω-γύρω...Ρωτήσαμε ντόπιους κ είπαν πως όντως δεν είχε τίποτα ο Μανωλάς τότε.
Ισχύει απόλυτα αυτό που λες...Θυμάμαι ότι όταν φιλοξενήθηκα στη Θηρασία και πιο συγκεκριμένα στο Μανωλά το μακρινό 2006 για πρωινό καφέ πήγαμε στην ταβέρνα με την ωραία θέα που έφαγε ο psilos στη φωτογραφία. Μου έκανε μάλιστα - μάλλον αρνητική- εντύπωση το ότι δεν υπήρχε έστω ένα μικρό παραδοσιακό καφενεδάκι για να μαζεύονται οι ντόπιοι (σα να μην ήθελαν ούτε την κοινωνικοποίηση μεταξύ τους). Απόρησα πραγματικά....

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
δεν είχε ούτε μια καφετέρια πουθενά να κάτσουμε
δεν υπήρχε έστω ένα μικρό παραδοσιακό καφενεδάκι για να μαζεύονται οι ντόπιοι
Δε ξέρω τι γίνεται στα άλλα χωριά, ωστόσο κι εμένα μου φάνηκε περίεργο.
Το μοναδικό καφέ της περιοχής άνοιγε πρωί μέχρι νωρίς το μεσημέρι κι από εκεί και μετά ξανάνοιγε στις έξι. Στη μια ώρα και πλέον που κάθισα εγώ δε πάτησε ψυχή... Μόνο στις ταβέρνες έβλεπες περισσότερο κόσμο και ντόπιους, καθώς και στα μπαλκόνια τους φυσικά από νωρίς.

το έχω πει:μια μικρή ανάπτυξη στα νησιά την θεωρώ καλή,όπως στην Ψέριμο π.χ.
Με το οινοποιείο πλέον ίσως να κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.
Μήπως να πάμε ν' ανοίξουμε κανένα μαγαζί στη Θηρασιά τελικά; :cool:

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Το μοναδικό καφέ της περιοχής άνοιγε πρωί μέχρι νωρίς το μεσημέρι κι από εκεί και μετά ξανάνοιγε στις έξι
Πάλι καλά που υπάρχει έστω και αυτό πλέον να λες...

alma

Member
Ισχύει απόλυτα αυτό που λες...Θυμάμαι ότι όταν φιλοξενήθηκα στη Θηρασία και πιο συγκεκριμένα στο Μανωλά το μακρινό 2006 για πρωινό καφέ πήγαμε στην ταβέρνα με την ωραία θέα που έφαγε ο psilos στη φωτογραφία. Μου έκανε μάλιστα - μάλλον αρνητική- εντύπωση το ότι δεν υπήρχε έστω ένα μικρό παραδοσιακό καφενεδάκι για να μαζεύονται οι ντόπιοι (σα να μην ήθελαν ούτε την κοινωνικοποίηση μεταξύ τους). Απόρησα πραγματικά....
Όταν πήγαμε εμείς το 2012 δεν ήταν τίποτα ανοιχτό.Ούτε την ταβέρνα δεν είδαμε,πρέπει να ήταν κλειστή(;;; )...δεν ξέρω...
Ίσως τώρα να πήγαινα,τότε ήταν σκληρό κάπως..Όταν είσαι 20+ κ δεν βρίσκεις πουθενά να πας, μάλλον είναι χειρότερο από όταν είσαι 30+...

alma

Member
Με το οινοποιείο πλέον ίσως να κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.
Μήπως να πάμε ν' ανοίξουμε κανένα μαγαζί στη Θηρασιά τελικά; :cool:
Καλή ιδέα...κ μετά αν γίνει τουριστική να λέμε"εγώ είδα τη Θηρασιά όταν δεν είχε τίποτα,θα σέβεστε...";)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.602
Μέλη
39.346
Νεότερο μέλος
karatzas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom