• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Μια αλλη αποψη "πολυπολιτισμικοτητας"...

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Σώπα καλέ που είναι ρατσισμός επειδή έχουμε διαφορετικά γαστριμαργικά γούστα (μάλλον μόνο εσύ και η Σκορδά πιστεύετε ότι είναι ρατσισμός το να μην σου αρέσει κάποιο φαγητό, αλλά εντάξει αυτή μάλλον δε γνωρίζει την έννοια της λέξης, εσύ πιστεύω θα τη γνωρίζεις)... το να αποκαλείς μια μερίδα Ελλήνων ως Ελληναράδες ίσως και να είναι όμως.

liopyr

Member
Σώπα καλέ που είναι ρατσισμός επειδή έχουμε διαφορετικά γαστριμαργικά γούστα (μάλλον μόνο εσύ και η Σκορδά πιστεύετε ότι είναι ρατσισμός το να μην σου αρέσει κάποιο φαγητό, αλλά εντάξει αυτή μάλλον δε γνωρίζει την έννοια της λέξης, εσύ πιστεύω θα τη γνωρίζεις)... το να αποκαλείς μια μερίδα Ελλήνων ως Ελληναράδες ίσως και να είναι όμως.

Μάλλον δε μπήκες στο κόπο να διαβάσεις το άρθρο, πίσω από την φιλοζωική μάσκα παίζουν επιχειρήματα τύπου "οι στρατιές των λαθρό που ήρθαν εδώ, πιστεύουν σε φανατικές θρησκείες και κόβουν ο ένας το κεφάλι του άλλου με ευκολία"[..]

Αν δεν είναι αυτό ρατσιστικό παραλήρημα, τί είναι;

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Πάντως μου φαίνεται τόσο υποκριτικό αυτό το καθόλα ρατσιστικό κέιμενο. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο είναι πιο αποτρόπαιο το να τρως σκύλο από το να τρως το αρνάκι ή το γουρουνάκι. Κατώτερα ζωντανά είναι αυτά;
Σχολίασα το παραπάνω κείμενο. Όπου η κοινή λογική λέει ότι δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις ως ρατσισμό την αντιπάθεια προς συγκεκριμένες τροφές γιατί τότε χάνουμε την έννοια του ρατσισμού. Δηλαδή εγώ που δεν τρώω μαγειρίτσες και πατσάδες όπως κάνουν οι ''Ελληναράδες'' κατά την underwater είμαι ρατσιστής?:bash::bash:

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δηλαδή εγώ που δεν τρώω μαγειρίτσες και πατσάδες όπως κάνουν οι ''Ελληναράδες'' κατά την underwater είμαι ρατσιστής?:bash::bash:
Κανείς δεν σε αποκάλεσε ρατσιστή για αυτό το λόγο.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Διάβασε τι έγραψε η underwater. Το να χαρακτηρίζουμε κάθε διαφορετική άποψη ως ρατσισμό (ακόμα και προτιμήσεις στα φαγητό), είναι ή κουτό ή εξτρεμιστικό. Δεν το ήξερα ότι πρέπει να συμφωνώ με τη βρώση σκυλίσιου κρέατος ή να μην εγείρω διαφωνίες για να μη με πει ρατσιστή η underwater.

liopyr

Member
Διάβασε τι έγραψε η underwater. Το να χαρακτηρίζουμε κάθε διαφορετική άποψη ως ρατσισμό (ακόμα και προτιμήσεις στα φαγητό), είναι ή κουτό ή εξτρεμιστικό. Δεν το ήξερα ότι πρέπει να συμφωνώ με τη βρώση σκυλίσιου κρέατος ή να μην εγείρω διαφωνίες για να μη με πει ρατσιστή η underwater.

Το συμπέρασμα που βγαίνει πάντως από το ποστ της underwater, είναι πως θεωρεί υποκριτικό να είμαστε επιλεκτικά φιλόζωοι π.χ με τα σκυλιά, ενώ συγχρόνως τσακίζουμε κοκορέτσια, και χαρακτήρισε κατά τ'άλλα ρατσιστικό το κείμενο.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Σύμφωνα με το σύγχρονο δυτικό πολιτισμό, ο σκύλος έχει άλλο ρόλο απ' την ικανοποίηση των γαστρονομικών μας αναζητήσεων. Όπως και σύμφωνα με το σύγχρονο ινδικό πολιτισμό, η αγελάδα έχει διαφορετικό ρόλο απ' αυτό που της προσδίδουμε στη Δύση. Η underwater χαρακτηρίζει ως υποκρισία ή ως ρατσισμό αυτό που εγώ βλέπω σαν υγιή διαφορετικότητα και πλουραλισμό. Φυσικά, περιμένω να ακούσω και τη δική της γνώμη γιατί ίσως να μεταφράζω λάθος αυτά που έγραψε.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
"Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι άνθρωποι που μαζεύονται εδώ δεν είναι "συμβατοί" με εμάς. Έχουν άλλα έθιμα τα οποία για εμάς είναι "αηδιαστικά", και άλλή θρησκεία την οποία την πιστεύουν με ακραίο φανατισμό και είναι ικανοί σκοτώσουν για αυτή τόσο εύκολα όπως σας λένε "ο Αλλάχ μαζί σας". Πρέπει να κατανοήσουμε ότι πολλοί από τους "αγνώστους" που έχουν έρθει από τις εμπολεμες ζώνες, έχουν εμπλακεί σε σκληρά περιβάλοντα όπου ο΄ένας κόβει το κεφάλι του αλλουνού με τέτοια ευκολία που σοκάρει. Δεν μιλάμε για "ψευτόμαγκες" που θα παίξετε ξύλο σε κάποιο μπαρ."

Απόσπασμα του κειμένου. Αν αυτό εσένα δεν σου φαίνεται ρατσιστικό τότε προφανώς κινούμαστε σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος και δεν έχει νόημα το οποιοδήποτε debate.

Από εκεί και πέρα η επεξήγηση που σου έδωσε ο liopyr πάντως (Το συμπέρασμα που βγαίνει πάντως από το ποστ της underwater, είναι πως θεωρεί υποκριτικό να είμαστε επιλεκτικά φιλόζωοι π.χ με τα σκυλιά, ενώ συγχρόνως τσακίζουμε κοκορέτσια, και χαρακτήρισε κατά τ'άλλα ρατσιστικό το κείμενο.) εκφράζει πλήρως το πνεύμα του post μου (ευχαριστώ liopyr! :) ). Αυτά από εμένα.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Πάντως μου φαίνεται τόσο υποκριτικό αυτό το καθόλα ρατσιστικό κέιμενο. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο είναι πιο αποτρόπαιο το να τρως σκύλο από το να τρως το αρνάκι ή το γουρουνάκι. Κατώτερα ζωντανά είναι αυτά; Βάζω στοίχημα ότι ο Ελληνάρας που έγραψε αυτό το άρθρο ( ο Θεός να το κάνει) κατά τα άλλα θα του δίνει να καταλαβαίνει με κοκορέτσια, πατσάδες άλλα "πολιτισμένα".
Εγώ καλή μου αυτό σχολίασα. Στο παραπάνω λοιπόν κείμενο συνδέεις την υποκρισία και το ρατσισμό με τις διατροφικές συνήθειες.

"Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι άνθρωποι που μαζεύονται εδώ δεν είναι "συμβατοί" με εμάς. Έχουν άλλα έθιμα τα οποία για εμάς είναι "αηδιαστικά", και άλλή θρησκεία την οποία την πιστεύουν με ακραίο φανατισμό και είναι ικανοί σκοτώσουν για αυτή τόσο εύκολα όπως σας λένε "ο Αλλάχ μαζί σας". Πρέπει να κατανοήσουμε ότι πολλοί από τους "αγνώστους" που έχουν έρθει από τις εμπολεμες ζώνες, έχουν εμπλακεί σε σκληρά περιβάλοντα όπου ο΄ένας κόβει το κεφάλι του αλλουνού με τέτοια ευκολία που σοκάρει. Δεν μιλάμε για "ψευτόμαγκες" που θα παίξετε ξύλο σε κάποιο μπαρ."

Απόσπασμα του κειμένου. Αν αυτό εσένα δεν σου φαίνεται ρατσιστικό τότε προφανώς κινούμαστε σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος και δεν έχει νόημα το οποιοδήποτε debate.

Από εκεί και πέρα η επεξήγηση που σου έδωσε ο liopyr πάντως (Το συμπέρασμα που βγαίνει πάντως από το ποστ της underwater, είναι πως θεωρεί υποκριτικό να είμαστε επιλεκτικά φιλόζωοι π.χ με τα σκυλιά, ενώ συγχρόνως τσακίζουμε κοκορέτσια, και χαρακτήρισε κατά τ'άλλα ρατσιστικό το κείμενο.) εκφράζει πλήρως το πνεύμα του post μου (ευχαριστώ liopyr! :) ). Αυτά από εμένα.
Εδώ φυσικά μου τα γυρνάς γιατί κατάλαβες ότι δε σε παίρνει να αντικρούσεις τα άτοπα περί σύνδεσης ρατσισμού και φαγητού και μου παραθέτεις όλο το κείμενο, ρίχνοντάς μου το μπαλάκι εάν είναι ρατσιστικό ή όχι. Στο οποίο ερώτημα νομίζω ότι έχω απαντήσει προηγουμένως, όταν έγραψα ότι οι μουσουλμάνοι εκ θρησκευτικής πεποιθήσεως δεν τρώνε σκυλίσιο κρίμα. Άρα συνεπάγεται ότι το άρθρο είναι γραμμένο εκ του πονηρού και έχει ρατσιστικές προεκτάσεις.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Ρε φίλε, πραγματικά με κούρασε το επιθετικό σου στυλάκι μεσημεριάτικα.

Δεν στα γυρνάω. Σχολίασα εξαρχής ότι σε ένα καθόλα ρατσιστικό κείμενο χρησιμοποιείται σαν επιχείρημα μια υποκριτική άποψη. Πόσο πιο απλά; Αυτά και το σταματώ εδώ.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Και εμένα με κούρασε η υπερευαισθησία κάποιων που σε λίγο θα βγάλουν ρατσίστρια τη γιαγιά μου (αν ζούσε) επειδή τρώει κοκορέτσι... αλλά όπως βλέπεις μιλάω ακόμα ευγενικά και με τους κανόνες του φόρουμ. Μάθετε να ακούτε και την αντίθετη άποψη, δεν κάνει κακό.

Αν σε κουράζω μην απαντάς ή με γράφεις υπερβολές που προκαλούν το κοινό αίσθημα. Κάποιοι έχουμε σκυλιά και γατιά και τα αγαπάμε περισσότερα απ' το να τα κάνουμε κιμά.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom