• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Μηχανές αναζήτησης ξενοδοχείων

galoz

Member
Μήπως έχει κάνει κανείς κράτηση ξενοδοχείου μέσω alpharooms.com? Είναι αξιόπιστο?

t_sakk

Member
Επόμενο Ταξίδι
....
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
Καλησπέρα στο forum.
Θέλω να γράψω για την εμπειρία μου τις τελευταίες 10 ημέρες με το συγκεκριμένο site.
Έκανα μια κράτηση για Ρώμη 237 ευρώ με δωρεάν ακύρωση (υπήρχε το ίδιο δωμάτιο με άμεση πληρωμή στα 213ευρώ) και τυχαία μετά από μια ημέρα είδα οτι μέσω του trivago έβρισκα το ίδιο δωμάτιο με άμεση πληρωμή στα 145ευρώ!!!
Κοίταξα τους όρους κράτησης και είδα ότι έχω εγγύηση χαμηλότερης τιμής και επικοινώσησα αρχικά με email με την εταιρεία.
Δυστυχώς (για το όνομα της εταιρείας) έχουν περάσει 10 ημέρες και δεν έχω σαφή απάντηση.
Στο τηλέφωνο μου λένε ότι θα πρέπει να περιμένω γιατί το ερευνούν (μάλλον για πετρέλαιο κοιτάνε, τόσες ημέρες) και μέσω email (και στα κεντρικά στο εξωτερικό) δεν μπαίνουν καν στο κόπο να μου απαντήσουν.

Είχα πολύ καλή άποψη για το booking αλλά μάλλον θα το διαγράψω από bookmark μου....

Φυσικά και υπάρχει όλη η αλληλογραφία και θα τη φυλάξω....

taou

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βρότσλαβ
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Πιστεύεις πραγματικά, ότι δεν θα βρουν κάτι για να μη σου δώσουν την διαφορά;
Διάβασες τους όρους και προϋποθέσεις της εγγύησης καλύτερης τιμής;
Πληρούνται όλοι οι όροι;

t_sakk

Member
Επόμενο Ταξίδι
....
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
Πιστεύεις πραγματικά, ότι δεν θα βρουν κάτι για να μη σου δώσουν την διαφορά;
Διάβασες τους όρους και προϋποθέσεις της εγγύησης καλύτερης τιμής;
Πληρούνται όλοι οι όροι;
Πληρούνται όλοι οι όροι και έστειλα λεπτομερώς δυο φορές όλα τα link που μου ζήτησαν, αλλά το θέμα δεν είναι εκεί.
Έχουν περάσει 9 ημέρες από την πρώτη επικοινωνία μας και δεν μου δίνουν μια σαφή απάντηση!!
Εμένα αυτό με ενοχλεί περισσότερο.
Εδώ το ίδιο το ξενοδοχείο από το δικό του site δίνει ποιο φθηνή τιμή από το booking (μικρή η διαφορά 7 ευρώ)......

taou

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βρότσλαβ
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
μακάρι να βγάλεις άκρη, αλλά δεν το νομίζω...

stevi

Member
Μπορούμε άραγε να κάνουμε ένα top ten με τις καλύτερες μηχανές αναζήτησης μέσω ψηφοφορίας;

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Εσύ από ότι λες έκανες κράτηση με δωρεάν ακύρωση ενώ την καλύτερη τιμή την βρήκες για άμεση πληρωμή. Πώς λοιπόν πληρούνται οι όροι της εγγύησης καλύτερης τιμής εφόσον το λέει καθαρά ότι
Η άλλη προσφορά υπόκειται στους ίδιους όρους κράτησης με αυτούς που επιλέξατε στην Booking.com
. Εσύ δεν επέλεξες δωμάτιο με άμεση πληρωμή, άρα δεν νομίζω να μπορείς να επωφεληθείς της εγγύησης.

Εσύ από ότι λες έκανες κράτηση με δωρεάν ακύρωση ενώ την καλύτερη τιμή την βρήκες για άμεση πληρωμή. Πώς λοιπόν πληρούνται οι όροι της εγγύησης καλύτερης τιμής εφόσον το λέει καθαρά ότι . Εσύ δεν επέλεξες δωμάτιο με άμεση πληρωμή, άρα δεν νομίζω να μπορείς να επωφεληθείς της εγγύησης.
Ακριβως...στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν ισχυει η εγγυηση χαμηλοτερης τιμης. Για να ισχυει πρεπει να ειναι ο ιδιος τυπος δωματιου, η ιδια πολιτικη ακυρωσης και οι ιδιες παροχες.

Επιπλεον ...στη booking το ξενοδοχειο βαζει τις τιμες κατευθειαν, η booking λειτουργει ως μεσαζοντας που κραταει μια προμηθεια (συνηθως 15%-20%) απο την τιμη που ψωνιζουμε. Για εμενα τα πιο καλα καναλια για ξενοδοχειο ειναι booking /expedia και φυσικα η αμεση επικοινωνια με το ξενοδοχειο που θελω να κλεισω. Γενικα παγκοσμιος εχει συγκεντρωθει ολη η δουλεια σε 4-5 εταιριες
  • Priceline (μαμα εταιρια της booking /agoda /villas.com)
  • expedia ( hotel.com /venere /hotwire /jetsetter)
  • TUI -Hotelbeds ( hotelopia και χιλιαδες μικροτερα που τα συνανταμε στο trivago)
  • GTA ( επισης θα το βρειτε με χιλιαδες διαφορετικες ονομασιες)
  • TRAVCO (με χιλιαδες διαφορετικα ονοματα)
Καλυτερο ψαχτηρι για εμενα ειναι το travelrepublic.co.uk (τραβαει τιμες απο ολους εκτος της booking)

Last edited:

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Λεει οτι ,για αμεση πληρωμη το δωματιο ειναι 213 ευρω.
Σωστά, αλλά αυτός δεν έκλεισε με άμεση πληρωμή. Μόνο αν είχε κλείσει με τους ίδιους ακριβώς όρους θα ίσχυε η εγγύηση. Κάποιος άλλος που ενδεχομένως έχει κάνει κράτηση με άμεση πληρωμή (και αν υποθέσουμε ότι και όλα τα άλλα είναι ίδια) θα μπορούσε να ζητήσει την επιστροφή των χρημάτων.

Λεει οτι ,για αμεση πληρωμη το δωματιο ειναι 213 ευρω.
ναι αλλα εσυ δεν εκλεισες το δωματιο με αμεση πληρωμη. Τελικα απλα να ξερεις οτι θα επικοινωνησουν με το ξενοδοχειο , θα το αναγκασουν να βαλει και στη booking την ιδια τιμη ενω αν εσυ εχεις κλεισει ιδιο δωματιο με τους ιδιους ορους σε πιο υψηλη τιμη θα σου ερθει τροποποιημενη κρατηση με την ιδια τιμη που το εχεις βρει αλλου. Γενικα προσεχουν πολυ με αυτα τα θεματα και ειναι στην πολιτικη της εταιριας να το κυνηγαει το θεμα της καλυτερης τιμης

t_sakk

Member
Επόμενο Ταξίδι
....
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
Σωστά όλα αυτά που λέτε!!!
Όντως το δωμάτιο που έκλεισα είναι με δωρεάν επιστροφή και υπήρχε και με άμεση πληρωμή στα 213ευρώ.
Τους το ανέφερα στο αρχικό μου mail στην εταιρεία και τους είπα ότι με 20ευρώ διαφορά επέλεξα αυτό με τη δωρεάν ακύρωση!!!
Εάν μου είχαν μια τιμή στα 90ευρώ ποιό φθηνά τότε δεν θα συζητούσα τι θα επέλεγα.....
Παρόλα αυτά ακόμη και αρνητική να ήταν η απάντηση έπρεπε να με είχαν ενημερώσει.

Ξανά λέω αυτό που κατηγορώ την εταιρεία είναι για την καθυστέρηση που υπάρχει στο να μου δώσουν μια (απλή;;; )απάντηση.

Εάν τώρα μου έλεγαν έαν είχατε κλείσει δωμάτιο με άμεση πληρωμή τότε θα σας δίναμε τη διαφορά (αφού είναι ακριβώς το ίδιο δωμάτιο) θα το πίστευα και θα έλεγα οκ αλλά πλέον και μετά από αυτή τη καθυστέρηση και όταν μιλάμε τηλεφωνικά μου λένε ασυναρτησίες δεν το πιστεύω....

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.633
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα