• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Με ταχύπλοα προς Πιερία, Χαλκιδική κ Β. Σποράδες;

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Προωθείται μελέτη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Χαλκιδικής και Σποράδων

Σε μελέτη της δυνατότητας ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης, της Πιερίας, της Χαλκιδικής και των Βόρειων Σποράδων με ταχύπλοα σκάφη προχωρούν οι τέσσερις νομαρχίες, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα του ακτοπλοϊκού τους αποκλεισμού. Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη νομαρχία Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τις άλλες νομαρχίες, από τα επιμελητήρια της πόλης και το λιμενικό σώμα.
Οι εμπλεκόμενοι φορείς συζήτησαν για τη βιωσιμότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος, επισημαίνοντας τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες των περιοχών ευθύνης τους. Ειδικότερα, εξετάστηκε η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν ιπτάμενα δελφίνια, με σκοπό την τουριστική σύνδεση των τεσσάρων περιοχών για τη γρήγορη και ανταγωνιστική μετακίνηση τουριστών, ιδιαίτερα στους καλοκαιρινούς μήνες. Επίσης, διατυπώθηκαν γενικότερα προτάσεις τουριστικής συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων περιοχών, προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή προσέλκυση τουριστών.

Πηγή:
www.ert3.gr

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Απορώ αν θα μπορούσε να λειτουργήσει κάποιο από τα σημεία της Παραλίας Κατερίνης σαν λιμάνι... θα μπορούσε;:roll:

ioanna.gkan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ευρώπη αλλά που,,,
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγωνια
Απορώ αν θα μπορούσε να λειτουργήσει κάποιο από τα σημεία της Παραλίας Κατερίνης σαν λιμάνι... θα μπορούσε;:roll:
Γιατι οχι? Εδω σκεφτονται να λειτουργησουν τετοιου ειδους λιμανι στον Αγιοκαμπο Λαρισας!
Η Κατερινη δεν μπορει! Τα λεφτα που ειναι!!!!!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
κι εγώ εξετάζω τη δυνατότητα σύνδεσης της περιοχής μου με το Παλέρμο με Α380 και είμαι σε καλό δρόμο...:haha::haha::haha::haha:
αν ήταν να γίνονται έτσι οι συνδέσεις...
μα ο Ζορό δεν είχε κάνει κάτι παρόμοιο πρόπερσι με πλήρη αποτυχία? με ένα hydrofoil αν θυμάμαι καλά που έκανε ελάχιστα δρομολόγια...

skiouros82

Member
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
θυμαμαι οτι το 2000 αλλα και το 2001 που πηγα σκοπελο υπηρχαν ta flying cat αν δεν απατωμαι. ηταν μια πολυ καλη συνδεση με τις σποραδες ,δυστυχως ομως αν ηθελες να παρεις το αμαξι σου επρεπε να πας απο βολο.τα τελευταια χρονια ομως κατι ειχε παρει το αυτι μου σε θεσσαλονικιωτικα ραδιοφωνα οτι τα δρομολογια αυτα κοπηκαν.και γενικως ο κοσμος διαμαρτυρηθηκε πολυ για τον εν λογω αποκλεισμο των σποραδων.οι αρμοδιοι κλασσικα κοιμουνται!

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
μα ειναι γνωστό, πως το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι άγονη γραμμή!:(

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα