• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Μετρό Θεσσαλονίκης

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Μετροαντανακλασεις σήμερα το πρωί στον σταθμό Βενιζέλου

Attachments

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Το πρώτο μου εισιτήριο στο μετρό Θεσσαλονίκης.
Εριξα τρία 20λεπτακ μου γύρισε πίσω 10 λεπτά ρέστα σήμερα το πρωί στο σταθμό Δημοκρατιας, στον γνωστό Βαρδάρη

Τα μηχανήματα φταίνε αι να... τρελλαθηκαν

Attachments

fotast

Member
Το πρώτο μου εισιτήριο στο μετρό Θεσσαλονίκης.
Εριξα τρία 20λεπτακ μου γύρισε πίσω 10 λεπτά ρέστα σήμερα το πρωί στο σταθμό Δημοκρατιας, στον γνωστό Βαρδάρη

Τα μηχανήματα φταίνε αι να... τρελλαθηκαν
Τόσο promotion/φωτογραφίες κτλ τους έκανες...δικαιούσαι μια μικρή αμοιβή ;)

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Ο περιβόητος σταθμός Βενιζέλου (όχι του Βαγγέλη, αν και θα μπορούσε) για τον οποίο έχει γίνει μεγάλη κουβέντα. Πολύς κόσμος τριγύρω από τα αρχαία, που κατέβαινε όπως κατάλαβα μόνο και μόνο γι' αυτά, περπατώντας περιμετρικά στα γυάλινα μπαλκόνια :

IMG_20241205_150959.jpg

Κατά τα άλλα αισθάνθηκα βαθύτατα συγκινημένος, όχι για το έργο αυτό καθ' αυτό αλλά επειδή για ΠΡΩΤΗ φορά σε μετρό μετά απο τόσες και τόσες πόλεις στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο ήμουν απόλυτα σίγουρος ότι δεν έχω κάνει λάθος γραμμή. Ξέρετε τι λέω, αυτό το λάθος του χαζού του τουρίστα που πάντα μεταξύ των δύο διαδρομών διαλέγει τη λανθασμένη. 😂

IMG_20241205_151523.jpg

Το εισιτήριο εκδόθηκε με κέρματα (nfc και τέτοια δε περνάνε εδώ είναι του διαόλου), με τις ουρές για μηνιαία κάρτα να είναι μεγάλες και στους δύο σταθμούς που είδα.

Θέλουμε ακόμα χρόνο να το μαθουμε όπως και να συμπεριφερομαστε σαν άνθρωποι χωρίς να μπουκάρουμε όταν έρθει ο συρμός πριν κατέβουν οι άλλοι επιβάτες, να μη χαζομαριζουμε στις κυλιόμενες σκάλες κτλ.

Χρόνο όμως θέλει και για να το συνηθίσουμε, μιας και φαίνεται ακομα αδιανόητο για Θεσσαλονίκη. Μονίμως είχα μια εντύπωση στο δρομολόγιο ότι βρίσκομαι στην Αθήνα, ευτυχώς ο παγωμένος αέρας και η υγρασία στης συμβασιλέυουσας με επανέφεραν στην τάξη όταν βγήκα στην επιφάνεια.
Πάω να φάω κι ενα σαντουήτς με γύρο τώρα στη Λαμπράκη να μου φύγει εντελώς το Dejavu. 😉✌

Last edited:

kabamarou

Member
Ηθελα να το γράψω και εγώ αυτό για την Αθήνα. Νομίζω ότι είμαι στην Αθήνα την ώρα που είμαι μέσα στο metro και όταν βγαίνω στην επιφάνεια της γης βλέπω την Θεσσαλονίκη. Δημιουργείται ένα εκπληκτικό χαοτικό ταξίδι μέσα στον εγκέφαλο ανάμεσα στις δύο πόλεις γιατί αδυνατεί να πιστέψει ότι έχουμε metro :haha:

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Στο σταθμό Βενιζέλου υπάρχει κάποιο video show ή έστω κάποιο διαδραστικό audio guide ή touch screen οθόνες με πληροφορίες ώστε να μπορούν οι τουρίστες και λοιποί επισκέπτες του σταθμού να μάθουν πέντε πράγματα και να καταλάβουν τι είναι αυτές οι πέτρες και οι πλάκες κατάχαμα;

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Στο σταθμό Βενιζέλου υπάρχει κάποιο video show ή έστω κάποιο διαδραστικό audio guide ή touch screen οθόνες με πληροφορίες ώστε να μπορούν οι τουρίστες και λοιποί επισκέπτες του σταθμού να μάθουν πέντε πράγματα και να καταλάβουν τι είναι αυτές οι πέτρες και οι πλάκες κατάχαμα;
Ναι βεβαίως, πέρα από τα τάμπλετ τριγύρω (αυτά που παίζανε Sotis κι έγιναν γνωστά) είδα ένα βιντεοπροβολέα με ενημερωτικό υλικό, απλά είχε ήδη καμιά 30 άτομα μπροστά του και δε στάθηκα.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.692
Μέλη
39.437
Νεότερο μέλος
Fotopoulos T

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom