• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Μεταφραση η οχι?

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Στα αδερφια φαινεται στο διαβατηριο το ιδιο επωνυμο και το ιδιο ονομα πατρος. Μεταξυ θειας και ανηψιου δεν ειναι απαραιτητο να συμβαινει κατι τετοιο. Κατα πασα πιθανοτητα τιποτε δεν προκειται να συμβει. Μονη περιπτωση -και θα ειναι κακη συγκυρια- ειναι να υπαρχει σημα στα αεροδρομια για αρπαγη ανηλικου απο γονεα που δεν δικαιουται την γονικη μεριμνα, οποτε να κανουν οι αρχες καποιον ελεγχο παραπανω, προκειμενου να μην φυγει απο την χωρα ο γονεας με το παιδι, χωρις την αδεια του ετερου γονεα που εχει την επιμελεια.

Bahari

Member
Το καλοκαίρι ταξίδεψα με την ανιψιά μου στην Ισπανία και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Τώρα αν ισχύει κάτι διαφορετικό στη Γαλλία δεν το ξέρω.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Συγγνώμη αλλά και να ισχύει κάτι διαφορετικό, το γαλλικό προξενείο δεν πρόκειται να το γνωρίζει. Εδώ δε γνωρίζουν πολύ απλούστερα πράγματα...

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
..μεταφραση εγινε στα αγγλικα θα υπογραφουν απο δικηγόρο και αν κατι στραβωσει θα τηλ στο προξενειο το ελληνικο στο Παρισι. ελπιζω να μην μου χαλασουν τις μερες μου στη μονη ευρωπαικη πρωτευουσα που ειπα και εγω να παω:(

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Τιποτε δε θα στραβωσει. Ολα καλα θα πανε! Ο μικρος θα ενθουσιαστει!

elenara88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
..μεταφραση εγινε στα αγγλικα θα υπογραφουν απο δικηγόρο και αν κατι στραβωσει θα τηλ στο προξενειο το ελληνικο στο Παρισι. ελπιζω να μην μου χαλασουν τις μερες μου στη μονη ευρωπαικη πρωτευουσα που ειπα και εγω να παω:(
Δεν νομιζω!!! θετικη ενεργεια μην το σκεφτεστε αλλο !!! να περασετε πολυ ομορφα!:D

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
..λοιπον χθες επεστρεψα απο Παρισι . Κανενας μα κανενας δεν εδωσε σημασια για το οτι ενας 8χρονος βγηκε και μπηκε στη χωρα με συνοδεια 2 ατομων διαφορετικων ονοματων και συνεπως αγνωστων για τους ελεκτες εισητηριων, διαβατηριων τελος παντων του ελέγχου του αεροδρομιου. .. τοση αδιαφορια να την πω ?που εδωσαν και αλλη θεση στο μικρο...δηλαδη εγω με τον ανδρα μου στο 19 Ε και F και ο μικρος στο 4 D!!!!!! κατα τα 'αλλα τσακαραμε μαζι !!!! στο δε ελεχγο περισσοτερο τους ενδιεφερε να με ξεπαπουτσωσουν , φορουσε κατι δετα κλειστα παπουτσια GEOX παρα το οτι περνα ενα 8 χρονο μονο του , που το σταματουν γιατι βρηκαν μεσα στο σακιδιο του το ζελε των μαλιων, τον κρατησαν χωρις να ρωτησουν ποιος συνοδευει το παιδι ..εγω που τους παρακολουθπουσα απο την διπλανη σειρα ελεχγου,μολις εβαλα τα παπουτσια μου, πλησιασα
δηλωνοντας οτι το παιδι ειναι μαζι μου και οτι ας κρατησουν το ζελε και να μην τον κουνουν μπροστα στα ματια του πανω κατω λεγοντας ντον αλλαου!!!!. ευτυχως ο μικρος δεν τα εχασε και δεν φοβηθηκε..

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ωραια! Γυρισατε χωρις προβληματα! Καλως ορισατε! Πως περασατε; Του μικρου πως του φανηκε;

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
.. λοιπον πως πηγαμε....
ο μικρος ξετραλαθηκε κυριως με την Ντισνειλαντ.. ο καιρος ητνα πολυ καλος και περασαμε καλα. ειχα μαθει απ εξω κια ανακατοτα οτι εχεις γραψει για τη πολη αυτη και οτι αλλο σχετικο εχω διαβασει. Ευτυχως ουρες μεγαλες δεν ειχα πουθενα, ακομη και στη Ντισνει.. σε 3 παιχνιδια μπηκαμε απο 2 φορες., αρα αν θελετε να πατε τα παιδια σας η εσεις.. διαλεξτε τη πρωτη ημερα που αρχιζουν τα σχολεια!:p
Αυτο που μου αρεσε ειναι το μουσειο του Λουβρου.. τη πρωτη μερα εμεινα μεχρι 10 και μιση το βραδυ εξω να κοιτω σαν χαζη και ο μικρος εκανε τουμπες στο γρασιδι..επεστρεψα ξανα τη κυριακη για 4 ωρες ..δεν ειχε καθολου μεγαλη αναμονη... Για τα αλλα πηραμε το open tour και σταματαγαμε οπου θελαμε....
Μεναμε στην Ρισελιε σε ενα διαμερισμα, ο θεος να το κανει τετοιο., ηταν ενα παταρι διαμορφομενο ετσι με μια σκαλιτσα ξυλινη μια σταλια που σφηνονα σε καθε ανεβα -κατεβα για το μπανιο αλλα ειχε πλακα ..
Οι εικονες γυρω μας, εκτος των μουσειων, μνημειων, ηταν ενα σωρο αστεγοι , η πεινα και η δυστυχια καλα κρυμμενες κατω απο γεφυρες και στις γωνιες , αρκετα σκουπιδια , μια αφορητη δυσοσμια ουρων, η πολη ενα ανοιχτο ουρητηριο παρα τις δεκαδες τοποθετημενες τουαλετες που ανοιγουν ηλεκτρονικα περνωντας το εισητηριο σε μια εσοχη, που δεν λειτουργουν παντα..... στα αρνητικα βαζω και την διαχυτη κρασιλα τις μεσημεριανες ωρες οταν ημουν στο μετρο η στη ουρα που μου ερχοταν ναυτια!!!!!

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
wellcome ,lullu!!!
καλά σε τι γειτονιές πήγες και έχεις αυτή την εικόνα??
Δεν αντιλήφθηκα κάτι παρόμοιο πουθενα εξόν σε μερικούς σταθμούς του μετρό..
τέλος παντων κράτα τα καλά.εχουν δεί πολλα τα μάτια σου και δεν νομίζω να σε χάλασε τίποτα!!!

elenara88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
wellcome ,lullu!!!
καλά σε τι γειτονιές πήγες και έχεις αυτή την εικόνα??
Δεν αντιλήφθηκα κάτι παρόμοιο πουθενα εξόν σε μερικούς σταθμούς του μετρό..
τέλος παντων κράτα τα καλά.εχουν δεί πολλα τα μάτια σου και δεν νομίζω να σε χάλασε τίποτα!!!
το Παρισι εχει αλλαξει πολυ προς το χειροτερο αυτο ειναι αληθεια...
συζητησα και με παριζιανους και το παραδεεχτηκαν και μου ειπαν οτι οφειλεται κυριως στις περικοπες προσωπικου σε διαφορους τομεις οπως και στην καθαριοτητα;)

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
..ρενατα καλως σας βρηκα!!!!!!!! εμενα στη Ρισελιε μεταξυ Οπερας και Λουβρου.. δεν ειναι μονο που η ματια μου ειναι συνηθισμενη να εντοπιζω τα πραγματα κρυμμενα η μη...ειναι ολοφανερη η εικονα που περιεγραψα., οπως η εικονα του αθλιου βρωμικου μετρο, η εικονα να πηδανε τα καγκελα να μην πληρωσουν εισητηριο, να γροθοκοπιουνται εξω απο το hard rock caffe ( που για να σερβιριστεις περιμενεις μιαμιση ωρα!!!!), το λεωφορειο απο το αεροδρομιο γεματο να μην εχεις οχι να καθησεις αλλα και που ν αβαλεις τα πραγματα, το ιδιο λεοφορειο που δεν ηλθε ποτε οταν ηταν να το παρωσν επιστροφη οποτε δουλεψε ταξι για να μην χασω την πτηση, αποδηξεις δεν πηρα πουθενα εκτος κανα δυο απο καφε, οποτε και οι Γαλλοι φοροδιαφευγουν φυσικα,κατι φιλοι που ζουν εκει μας έλεγαν ποσο δυσκολα ειναι τα πραγματα κυριως για ευρεση σπιτιου, που πρεπει να παρουσιασεις συστασεις, εγγυητες και μισθολογιο τριπλασιου του ενοικιου κτλλλ..τελικα μαλλον δεν ειναι η ζωη και τοσο παραμυθενια εκει....

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα