karfitsa
Member
Ευχομαι να σας πανε ολα καλα και να μπορεσετε συντομα να βρειτε δουλεια...
Να μας γραφετε τα νεα σας....
Να μας γραφετε τα νεα σας....
φιλε m-stam δεν εχω ακομη τηλεφωνο φυσικα στο τσεστερ αλλά αν θες οταν πλησιαζει ο καιρος στειλε ενα μυνημα εδω κ να στο δωσω τοτε...
κ οι υπολοιποι μην ζηλευετε γιατι η Ελλαδα ηδη αρχισε να μου λειπει..οχι το ζοφερο κλιμα στην οικονομια και στην εργασια αλλά η ανθρωπινη σχεση που δεν νομιζω οτι θα την βρω εξω κ μαλιστα τωρα που λογω της κρισης εχουμε ερθει πιο κοντα με τον αγνωστο μεχρι τωρα συνανθρωπο μας....
Φίλη μου, αν και δεν εργάζομαι στην Αγγλία, από φίλους μου που βρίσκονται εκεί, θα έλεγα πως δεν είναι και εύκολα τα πράγματα... Σπίτι μπορεί να μην σου νοικιάζουν αν δεν έχεις ήδη βρει δουλειά ή δεν βάλεις κάποιον εγγυητή.Kαλή σας ημέρα. Λόγω της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, σκέφτομαι την μετεγκατάστασή μου στο Λονδίνο μαζί με τη 13 χρονη κόρη μου. Ψάχνοντας για ελληνικό σχολείο βρήκα να υπάρχει στο Greenwood οπότε εκεί θα πρέπει να είναι είναι και το διαμέρισμα που θα βρω.
Τώρα σχετικά με τα διαμερίσματα. Ότι έχω ψάξει στο internet εκτός του ότι είναι πανάκριβο έχουν συνήθως shared κουζίνα και μπάνιο. Κάτι που δεν θέλω. Επίσης δεν δέχονται και σκυλιά. (Έχω ένα μεγαλούτσικο). Αποφάσισα να απευθυνθώ σε μεσίτες αλλά διαβάζω ότι είναι λίγο ανεξέλεγκτη η κατάσταση μαζί τους. Ζητάνε extra χρεώσεις κ.λ.π. Το πρόβλημά μου είναι ότι θέλω βοήθεια στο συμβόλαιο γιατί από ότι διαβάζω υπάρχουν ψιλά γράμματα....
Η δεύτερη βοήθεια που θέλω είναι σχετικά με τα χαρτιά που θα χρειαστώ. Ποιά είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω για άδεια εργασίας, παραμονής και υγειονομική περίθαλψη;
Επίσης ψάχνω για δουλειά. Κατά προτίμηση σε ελληνικό εστιατόριο, σαν υπάλληλος supermarket ή και σαν coffee maker. Μήπως ξέρετε κάτι;
και το τελευταίο. Πείτε μου γενικά για τη ζωή εκεί. Ποιός είναι ο βασικός μισθός. Το σύστημα φορολόγησης. Είναι η ζωή ακριβή εκεί; Με άλλα λόγια αν παίρνω τον βασικό και χρειάζομαι στην καλύτερη περίπτωση 500 λίρες για σπίτι, θα μπορώ να ανταπεξέλθω στα υπόλοιπα έξοδα; Γκάζι, νερό, δημοτικοί φόροι, φαγητό;
Το ελληνικό σχολείο στο Λονδίνο είναι στην περιοχή acton,εκεί εχω συγγενείς καί μένουν πολύ κοντά επειδή έχουν δύο μικρά παιδιά και βολεύει πάρα πολύ,η περιόχη είναι καλή αλλά το ενοίκιο δέν είναι φθηνό,γύρω στις 1500 λίρες.καλημερα στο forum! θα ηθελα την πολύτιμη βοηθειά σας σχετικά με την αποφασή μας να παμε λονδινο για καποια χρόνια.. σιγα σιγα ξεκιναω το ψαξιμο σπιτιου αλλα πραγματικά δεν ξερω απο που να ξεκινησω.
κατ αρχην σε ποια ζωνη/ προαστιο να κοιταξω?? θα ηθελα καπου με νορμαλ τιμες, εχω κ 2 μικρα παιδακια..
δεν ξερω, ισως κοντα σε ελληνικα σχολεια?
αν με βοηθουσατε απο που να ξεκινησω θα σας ημουν ευγνωμων.