• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Μετανάστευση στο Καναδά - Διαδικασίες

Μηνύματα
1
Likes
9
Μετανάστευση στον Καναδα για εργασία - Ποιές είναι οι επιλογές.



Η διαδικασία της μετανάστευσης σε μία χώρα εκτός ευρωπαϊκής ένωσης είναι μία πολυ πολύ δύσκολη υπόθεση και ειδικά στις ανεπτυγμένες δυτικές χώρες (Ηνωμένες πολιτείες, Καναδάς, Αυστραλία). Κάποιοι πολλές φορές πιστεύουν, επιρεασμένοι από τις ιστορίες επιτυχίας από τα προηγούμενα κύματα μετανάστευσης στο εξωτερικό, ότι μπορούν να πάρουν απλά μία βαλίτσα λίγα χρήματα για τον πρώτο καιρό να προσπαθήσουν να ψάξουν κάποια δουλειά και σιγά σιγά να ξαναφτιάξουν την ζωή τους όπως συνέβαινε τις προηγούμενες δεκαετίες.



Δυστυχώς αυτό είναι μία ψευδαίστηση και ειδικά όταν πρόκειται για τον Καναδά. Ο Καναδάς λοιπόν έχει μία πολύ λογική με την οποία επιλέγει σε ποιούς θα να εισέλθουν στην χώρα για να δουλέψουν εκεί. Η λογική λοιπόν είναι ότι σε πρώτο βαθμό επιτρέπουμε την μετανάστευση στον Καναδά σε όσους έχουν κάποια σχέση με τον Καναδά (διατηρούν Καναδική υπηκοότητα, είναι παντρεμένοι με καναδό πολίτη ή είναι πολύ στενοί συγγενής με καναδό πολίτη) και σε δεύτερο βαθμό επιτρέπουμε την μετανάστευση σε αυτούς που έχουν ένα μινιμουμ δυνατοτήτων και εκπαίδευσης και με αυτό τον τρόπο θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας. Προφανώς όσοι βρίσκονται στην πρώτη περίπτωση δεν χρειάζονται κάποια βοήθεια γιατί είναι μία χρονοβόρα αλλά κατά τα άλλα σχετικά απλή διαδικασία για αυτούς το να μεταναστεύσουν στον Καναδά



Η ιστιοσελίδα του Καναδά που μπορεί κάποιος να βρεί τα πάντα είναι: Immigration and citizenship - Canada.ca

Στο θέμα αυτό θα αναφέρω τους πιθανούς τρόπους που μπορεί να έρθει κάποιος να δουλέψει στο Καναδά με δεδομένο ότι δεν έχει κάποιον στενό συγγενή στο Καναδά η δε διατηρεί Καναδική υπηκοότητα. Υπάρχουν λοιπόν δύο τρόποι να έρθει κάποιος στον Καναδά για δουλειά, με temporary work permit ή ως permanant resident.



  1. Work permit
  2. Express Entry


1.Work permit

Το work permit είναι ακριβώς όπως μεταφράζεται στα Ελληνικά, μία “άδεια εργασίας”. Για να πάρει κάποιος το work permit χρειάζεται a valid job offer από κάποιον εργοδότη στον Καναδά. Η εργοδότης θα πρέπει να εξασφαλίσει LMIA (Labour Market Impact Assessment) από την καναδική κυβέρνηση, πρέπει να αποδείξη με λίγα λόγια ότι δε μπορεί να βρεί εργαζόμενο ο οποίος είναι ήδη κάτοικος Καναδά που μπορεί να κάνει αυτή τι δουλειά που προσφέρεται. Η διαδικασία αυτή είναι πολύ δύσκολη όπως είναι λογικό, είναι μία διαδικασία σχεδιασμένη για να επιτρέπει να είσοδο στο Καναδά του εργατικού δυναμικού που πραγματικά έχει ελλείψεις η χώρα. Αν θέλετε να πάτε στο Καναδά σαν ανειδίκευτος εργάτης το work permit δεν είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε λόγο του LMIA. Υπάρχουν φυσικά επαγγέλματα τα οποία είναι LMIA excempt όπως τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά επαγγέλματα ή οι μετακινήσεις προσωπικού από πολυεθνικές εταιρείες.

Αν καταφέρεται να πάρετε το LMIA τότε θα χρειαστείτε περίππου 300 ευρώ για τα να την βίζα και τα έξοδα απόστολής της χαρτούρας στο γραφείο του Καναδά στη Ρώμη. Μπορεί κάποιος να εργαστεί στο Καναδά με work permit για το πολύ 4 χρόνια. Αυτό όμως δεν πρέπει να σας ανησηχεί γιατί αν είστε καλός στη δουλειά σας ο εργοδότης θα μπορέσει να σας κάνει προσφορά μόνιμης εργασία με την οποία θα μπορείτε να πάρεται το στάτους του permanant resident (προβλέπεται μάλιστα στη διαδικασία του LMIA, για να πάρει ο εργοδότης σας το LMIA θα πρέπει να έχει ένα πλάνο για να σας εντάξει στο μόνιμο εργατικό δυναμικό της εταιρείας του).



2.Express Entry

To Express Entry είναι η πιο γαμάτη διαδικασία που θα μπορούσε να καθιερώσει μία χώρα για να αποφασήσει σε ποιούς θα επιτρέπει να μεταναστεύσουν σε αυτήν και σε ποιούς όχι, κατά τη γνώμη μου πάντα.

Η διαδικασία είναι απλή:

  • Συμπληρώνεις και κάνεις submit online ένα προφίλ με όλα τα προσώντα σου και πολλές άλλες πληροφορίες (προϋπηρεσία στην Ελλάδα και στο Καναδά, αν έχεις valid job offer κ.α…).
  • Το προφίλ αυτό παίρνει μία βαθμολογία και μπαίνει σε ένα πίνακα. Κάθε 15 μέρες περίππου επιλεγόνται τα προφίλ με την υψηλότερη βαθμολογία στο οποία στέλνεται ITA (Invitation to apply).
  • Με το ITA καταθέτεις τα χαρτιά σου μέσα σε ένα χρονικό διάστημα και σε ορίζοντα 6 μηνών παίρνεις την PR card (Permenant Resident Card). Η διαδικασία αυτή έχει ένα κόστος γύρω στα $2500-$4000. Με το PR μπορείς επιτέλους να πας στο Καναδά και να ζήσεις την υπόλοιπη ζωή σου.
  • Μετά από κάποια χρόνια μπορείς να ξεκινήσεις και την διαδικασία να πάρεις την καναδική υπηκοότητα.


Και τώρα ας πώ και τα προβλήματα αυτής της διαδικασίας. Η μέγιστη βαθμολογία μου μπορεί να έχει κάποιο προφίλ είναι 1200 πόντοι και η βάση είναι περίππου 480 πόντοι συνήθως. Απο αυτούς οι 600 πόντοι είναι αν έχεις valid job offer ή providencial nominee (θα πούμε για αυτό παρακάτω). Πολλοί πόντοι δίνονται αν έχεις σπουδές (εντός και εκτός Καναδά) και προυπηρεσία (εντός και εκτός Καναδά) καθώς και η βαθμολογία που έχεις στις γλώσσες του Καναδα (Αγγλικά-Γαλλικά). Συνοπτικά αν δεν έχεις valid job offer ή providencial nominee θα πρέπει τουλάχιστον να έχεις προϋπηρεσία ή σπουδές εντός Καναδά για να φτάσεις την βάση. Ακόμα και αν έχεις Διδακτορικά και σούπερ βαθμολογίες στα Αγγλικά-Γαλλικά σούπερ προυπηρεσία στην Ελλάδα, δε φτάνεις την βάση. Με λίγα λόγια χωρίς valid job offer ή providencial nominee δύσκολα τα πράγματα.

Την δυσκολία του job offer την αναλύσαμε παραπάνω, τί είναι όμως το providencial nominee? Στην ουσία είναι η διαδικασία όπου μία πολιτεία του Καναδά σου κάνει πρόσκληση γιατί προφανώς χρειάζεται εργατικό δυναμικό ή για μέσω κάποιου άλλου προγράμματος. Είναι μία διαδικασία που πρέπει να ψαχτείς ο ίδιος για το τί παίζει κατά καιρούς και σε πολλές περιπτώσεις είναι ακόμη πιο δύσκολο από το job offer λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού. Μοναδική εξαίρεση είναι η Μανιτόμπα (όπου είχα στο μυαλό μου και εγώ σαν εναλλακτική λύση) όπου υπάρχει το hellinic immigrant initiative (Home) που μπορεί να σου κάνει την πρόσκληση και να σου δώσει τους 600 πόντους που σου εξασφαλίζουν το ITA. Η διαδικασία (επευθυνθείτε στο link για λεπτομέρειςες). Στην διαδικασία αυτή υπάρχει κάποιο ρίσκο αφού πρέπει να κάνεις exploratory visit (άρα θα έχεις τα έξοδα μιας επιπλέον μετακίνησης στο Καναδά) και να περάσεις από συνέντευξη από immigrant officer αλλά γνωρίζω πολλά άτομα που έχουν πάει στον Καναδά μέσω αυτής της διαδικασίας. Γενικά το providencial nominee για την Μανιτομπα είναι ίσως η πιο εύκολη διαδικασία να ακολουθήσει κάποιος αν δεν έχει valid job offer.



Γενικές συμβουλές

  1. Να έχετε υπομονή. Οι διαδικασίες αυτές θα κρατήσουν αρκετούς μήνες στις περισσότερες περιπτώσεις.
  2. Να έχετε κάποια χρήματα στην άκρη. Θα χρειαστούν χρήματα όπωε και να έχει για την μετανάστευσή σας στο Καναδά. Ένα ποσό από 2000$ μέχρι και 8000$ θα χρειαστεί οποσδήποτε ανάλογα την διαδικασία που θα ακολουθήσετε.
  3. Υπάρχουν και άλλες επιλογές που μπορείτε να δοκιμάσετε, απαιτούν ψάξιμο (Immigration and citizenship - Canada.ca) και πολύ υπομονή.
  4. Εφοδιαστείτε με προσόντα. Μεταπτυχιακά, διδακτορικά, και οτιδήποτε άλλο προσόν μετράει. Αν δεν έχεις προσόντα δε θα σε πάρουν. Το να έρθεις εδώ παράνομα αποκλείεται, ξεχάστε το.
  5. Ξεσκονήστε καλά τα Αγγλικά-Γαλλικά σας. Όσο καλύτερη Βαθμολογία τόσο καλύτερα.


Η διαδικασία που ακολούθησα εγώ:

Εγώ βρήκα ένα postdoc position στο UBC για 3 χρόνια. Σαν ερευτική θέση δε χρειάζεται LMIA οπότε μου έστειλαν απλά μία απόδειξη ότι το UBC πλήρωσε το LMIA excempt fee το οποίο χρησιμοποίησα μαζί με άλλη χαρτούρα την οποία έστειλα στη Ρώμη και μετά από ένα μήνα πήρα το work permit διάρκειας 3 ετών. Το work permit σε δεσμεύει να εργαστείς μόνο στο συγγεκριμένο εργοδότη που σου έκανε το offer και πουθενά αλλού. Η αρραβωνιαστικιά μου πήρε spousal open work permit που της επιτρέπει να δουλέψει όπου θέλει και η διάρκειά του είναι ακριβώς η ίδια με του δικού μου work permit. Του χρόνου και με ένα χρόνο προϋπηρεσία στο Καναδά θα έχουμε μαζέψει αρκετούς πόντους για το Express Entry για να πάρουμε το PR και αν μας αρέσουν οι συνθήκες εδώ θα το κάνουμε.

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία μπορείτε να ρωτήσετε και αν γνωρίζω θα απαντήσω.
 
Last edited by a moderator:

john33

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Γεια σας και από μένα.
Θα ήθελα παρακαλώ κάποιες πληροφορίες.Αν γνωρίζει κάποιος να μου πει , τι ισχύει διαδικαστικά με την μετανάστευση στον Καναδά με την ιδιότητα του συνταξιούχου που είμαι και ότι θέλω να ζήσω εκεί.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων..
 

fotis kam.

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
καλημερα..ερωτηση..ειμαι 54 χρονων.χωρισμενος.αλλα,η κορη μου ειναι στο Τοροντο.εχει και αυτη και η μανα της καναδεζικη υπηκοοτητα..εμενα,μπορει η κορη μου να με κρατησει εκει??
 

marios17

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Μετανάστευση στον Καναδα για εργασία - Ποιές είναι οι επιλογές.



Η διαδικασία της μετανάστευσης σε μία χώρα εκτός ευρωπαϊκής ένωσης είναι μία πολυ πολύ δύσκολη υπόθεση και ειδικά στις ανεπτυγμένες δυτικές χώρες (Ηνωμένες πολιτείες, Καναδάς, Αυστραλία). Κάποιοι πολλές φορές πιστεύουν, επιρεασμένοι από τις ιστορίες επιτυχίας από τα προηγούμενα κύματα μετανάστευσης στο εξωτερικό, ότι μπορούν να πάρουν απλά μία βαλίτσα λίγα χρήματα για τον πρώτο καιρό να προσπαθήσουν να ψάξουν κάποια δουλειά και σιγά σιγά να ξαναφτιάξουν την ζωή τους όπως συνέβαινε τις προηγούμενες δεκαετίες.



Δυστυχώς αυτό είναι μία ψευδαίστηση και ειδικά όταν πρόκειται για τον Καναδά. Ο Καναδάς λοιπόν έχει μία πολύ λογική με την οποία επιλέγει σε ποιούς θα να εισέλθουν στην χώρα για να δουλέψουν εκεί. Η λογική λοιπόν είναι ότι σε πρώτο βαθμό επιτρέπουμε την μετανάστευση στον Καναδά σε όσους έχουν κάποια σχέση με τον Καναδά (διατηρούν Καναδική υπηκοότητα, είναι παντρεμένοι με καναδό πολίτη ή είναι πολύ στενοί συγγενής με καναδό πολίτη) και σε δεύτερο βαθμό επιτρέπουμε την μετανάστευση σε αυτούς που έχουν ένα μινιμουμ δυνατοτήτων και εκπαίδευσης και με αυτό τον τρόπο θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας. Προφανώς όσοι βρίσκονται στην πρώτη περίπτωση δεν χρειάζονται κάποια βοήθεια γιατί είναι μία χρονοβόρα αλλά κατά τα άλλα σχετικά απλή διαδικασία για αυτούς το να μεταναστεύσουν στον Καναδά



Η ιστιοσελίδα του Καναδά που μπορεί κάποιος να βρεί τα πάντα είναι: Immigration and citizenship - Canada.ca

Στο θέμα αυτό θα αναφέρω τους πιθανούς τρόπους που μπορεί να έρθει κάποιος να δουλέψει στο Καναδά με δεδομένο ότι δεν έχει κάποιον στενό συγγενή στο Καναδά η δε διατηρεί Καναδική υπηκοότητα. Υπάρχουν λοιπόν δύο τρόποι να έρθει κάποιος στον Καναδά για δουλειά, με temporary work permit ή ως permanant resident.



  1. Work permit
  2. Express Entry


1.Work permit

Το work permit είναι ακριβώς όπως μεταφράζεται στα Ελληνικά, μία “άδεια εργασίας”. Για να πάρει κάποιος το work permit χρειάζεται a valid job offer από κάποιον εργοδότη στον Καναδά. Η εργοδότης θα πρέπει να εξασφαλίσει LMIA (Labour Market Impact Assessment) από την καναδική κυβέρνηση, πρέπει να αποδείξη με λίγα λόγια ότι δε μπορεί να βρεί εργαζόμενο ο οποίος είναι ήδη κάτοικος Καναδά που μπορεί να κάνει αυτή τι δουλειά που προσφέρεται. Η διαδικασία αυτή είναι πολύ δύσκολη όπως είναι λογικό, είναι μία διαδικασία σχεδιασμένη για να επιτρέπει να είσοδο στο Καναδά του εργατικού δυναμικού που πραγματικά έχει ελλείψεις η χώρα. Αν θέλετε να πάτε στο Καναδά σαν ανειδίκευτος εργάτης το work permit δεν είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε λόγο του LMIA. Υπάρχουν φυσικά επαγγέλματα τα οποία είναι LMIA excempt όπως τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά επαγγέλματα ή οι μετακινήσεις προσωπικού από πολυεθνικές εταιρείες.

Αν καταφέρεται να πάρετε το LMIA τότε θα χρειαστείτε περίππου 300 ευρώ για τα να την βίζα και τα έξοδα απόστολής της χαρτούρας στο γραφείο του Καναδά στη Ρώμη. Μπορεί κάποιος να εργαστεί στο Καναδά με work permit για το πολύ 4 χρόνια. Αυτό όμως δεν πρέπει να σας ανησηχεί γιατί αν είστε καλός στη δουλειά σας ο εργοδότης θα μπορέσει να σας κάνει προσφορά μόνιμης εργασία με την οποία θα μπορείτε να πάρεται το στάτους του permanant resident (προβλέπεται μάλιστα στη διαδικασία του LMIA, για να πάρει ο εργοδότης σας το LMIA θα πρέπει να έχει ένα πλάνο για να σας εντάξει στο μόνιμο εργατικό δυναμικό της εταιρείας του).



2.Express Entry

To Express Entry είναι η πιο γαμάτη διαδικασία που θα μπορούσε να καθιερώσει μία χώρα για να αποφασήσει σε ποιούς θα επιτρέπει να μεταναστεύσουν σε αυτήν και σε ποιούς όχι, κατά τη γνώμη μου πάντα.

Η διαδικασία είναι απλή:

  • Συμπληρώνεις και κάνεις submit online ένα προφίλ με όλα τα προσώντα σου και πολλές άλλες πληροφορίες (προϋπηρεσία στην Ελλάδα και στο Καναδά, αν έχεις valid job offer κ.α…).
  • Το προφίλ αυτό παίρνει μία βαθμολογία και μπαίνει σε ένα πίνακα. Κάθε 15 μέρες περίππου επιλεγόνται τα προφίλ με την υψηλότερη βαθμολογία στο οποία στέλνεται ITA (Invitation to apply).
  • Με το ITA καταθέτεις τα χαρτιά σου μέσα σε ένα χρονικό διάστημα και σε ορίζοντα 6 μηνών παίρνεις την PR card (Permenant Resident Card). Η διαδικασία αυτή έχει ένα κόστος γύρω στα $2500-$4000. Με το PR μπορείς επιτέλους να πας στο Καναδά και να ζήσεις την υπόλοιπη ζωή σου.
  • Μετά από κάποια χρόνια μπορείς να ξεκινήσεις και την διαδικασία να πάρεις την καναδική υπηκοότητα.


Και τώρα ας πώ και τα προβλήματα αυτής της διαδικασίας. Η μέγιστη βαθμολογία μου μπορεί να έχει κάποιο προφίλ είναι 1200 πόντοι και η βάση είναι περίππου 480 πόντοι συνήθως. Απο αυτούς οι 600 πόντοι είναι αν έχεις valid job offer ή providencial nominee (θα πούμε για αυτό παρακάτω). Πολλοί πόντοι δίνονται αν έχεις σπουδές (εντός και εκτός Καναδά) και προυπηρεσία (εντός και εκτός Καναδά) καθώς και η βαθμολογία που έχεις στις γλώσσες του Καναδα (Αγγλικά-Γαλλικά). Συνοπτικά αν δεν έχεις valid job offer ή providencial nominee θα πρέπει τουλάχιστον να έχεις προϋπηρεσία ή σπουδές εντός Καναδά για να φτάσεις την βάση. Ακόμα και αν έχεις Διδακτορικά και σούπερ βαθμολογίες στα Αγγλικά-Γαλλικά σούπερ προυπηρεσία στην Ελλάδα, δε φτάνεις την βάση. Με λίγα λόγια χωρίς valid job offer ή providencial nominee δύσκολα τα πράγματα.

Την δυσκολία του job offer την αναλύσαμε παραπάνω, τί είναι όμως το providencial nominee? Στην ουσία είναι η διαδικασία όπου μία πολιτεία του Καναδά σου κάνει πρόσκληση γιατί προφανώς χρειάζεται εργατικό δυναμικό ή για μέσω κάποιου άλλου προγράμματος. Είναι μία διαδικασία που πρέπει να ψαχτείς ο ίδιος για το τί παίζει κατά καιρούς και σε πολλές περιπτώσεις είναι ακόμη πιο δύσκολο από το job offer λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού. Μοναδική εξαίρεση είναι η Μανιτόμπα (όπου είχα στο μυαλό μου και εγώ σαν εναλλακτική λύση) όπου υπάρχει το hellinic immigrant initiative (HIIC – Assisting Greek or Cypriot nationals who wish to immigrate and move permanently to Manitoba) που μπορεί να σου κάνει την πρόσκληση και να σου δώσει τους 600 πόντους που σου εξασφαλίζουν το ITA. Η διαδικασία (επευθυνθείτε στο link για λεπτομέρειςες). Στην διαδικασία αυτή υπάρχει κάποιο ρίσκο αφού πρέπει να κάνεις exploratory visit (άρα θα έχεις τα έξοδα μιας επιπλέον μετακίνησης στο Καναδά) και να περάσεις από συνέντευξη από immigrant officer αλλά γνωρίζω πολλά άτομα που έχουν πάει στον Καναδά μέσω αυτής της διαδικασίας. Γενικά το providencial nominee για την Μανιτομπα είναι ίσως η πιο εύκολη διαδικασία να ακολουθήσει κάποιος αν δεν έχει valid job offer.



Γενικές συμβουλές

  1. Να έχετε υπομονή. Οι διαδικασίες αυτές θα κρατήσουν αρκετούς μήνες στις περισσότερες περιπτώσεις.
  2. Να έχετε κάποια χρήματα στην άκρη. Θα χρειαστούν χρήματα όπωε και να έχει για την μετανάστευσή σας στο Καναδά. Ένα ποσό από 2000$ μέχρι και 8000$ θα χρειαστεί οποσδήποτε ανάλογα την διαδικασία που θα ακολουθήσετε.
  3. Υπάρχουν και άλλες επιλογές που μπορείτε να δοκιμάσετε, απαιτούν ψάξιμο (Immigration and citizenship - Canada.ca) και πολύ υπομονή.
  4. Εφοδιαστείτε με προσόντα. Μεταπτυχιακά, διδακτορικά, και οτιδήποτε άλλο προσόν μετράει. Αν δεν έχεις προσόντα δε θα σε πάρουν. Το να έρθεις εδώ παράνομα αποκλείεται, ξεχάστε το.
  5. Ξεσκονήστε καλά τα Αγγλικά-Γαλλικά σας. Όσο καλύτερη Βαθμολογία τόσο καλύτερα.


Η διαδικασία που ακολούθησα εγώ:

Εγώ βρήκα ένα postdoc position στο UBC για 3 χρόνια. Σαν ερευτική θέση δε χρειάζεται LMIA οπότε μου έστειλαν απλά μία απόδειξη ότι το UBC πλήρωσε το LMIA excempt fee το οποίο χρησιμοποίησα μαζί με άλλη χαρτούρα την οποία έστειλα στη Ρώμη και μετά από ένα μήνα πήρα το work permit διάρκειας 3 ετών. Το work permit σε δεσμεύει να εργαστείς μόνο στο συγγεκριμένο εργοδότη που σου έκανε το offer και πουθενά αλλού. Η αρραβωνιαστικιά μου πήρε spousal open work permit που της επιτρέπει να δουλέψει όπου θέλει και η διάρκειά του είναι ακριβώς η ίδια με του δικού μου work permit. Του χρόνου και με ένα χρόνο προϋπηρεσία στο Καναδά θα έχουμε μαζέψει αρκετούς πόντους για το Express Entry για να πάρουμε το PR και αν μας αρέσουν οι συνθήκες εδώ θα το κάνουμε.

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία μπορείτε να ρωτήσετε και αν γνωρίζω θα απαντήσω.
Καλημέρα θα ήθελα να σε ρωτήσω έχω λάβει προσφορά για εργασια στον καναδα ξέρεις πόσο κρατάει η διαδικασία πόσους μήνες η δικιγοροσ μπο είπε 5 μήνες
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μηνύματα
906.161
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom