edaskala
Member
Αλεξ αυτό που πρέπει να ζητήσεις είναι ένα γράμμα επίσημο (αν μπορεί κατευθείαν στα αγγλικά) του πρώην εργοδότη με στοιχεία επικοινωνίας όπου θα περιγράφει επακριβώς τα καθήκοντά σου (ο τίτλος δεν έχει και τόσο σημασία), το χρονικό διάστημα όπου εργαζόσουν εκεί + πόσο πληρωνώσουν. Αν θέλεις να κάνεις αυτό που λές με τον φίλο σου θα πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχει πάντα περίπτωση να κάνουν έλεγχο. Τώρα αυτός ο έλεγχος μπορεί να είναι να έρθουν σε επαφή με τον φίλο σου αλλά μπορεί να το ψάχνουν και παραπάνω (δε το ξέρω αυτό). Μάλλον δεν το ψάχνουν παραπάνω αλλά δε μπορώ να ξέρω ακριβώς τι γίνεται.Καλησπερα, εγώ βρίσκομαι και εργάζομαι ήδη στο Τοροντο με work permit 1 έτους. Αντιμετωπίζω όμως ένα πρόβλημα στο να πάρω βεβαίωση εργασίας από τον πρώην εργοδότη μου στην Ελλάδα. Βλέπεται είναι μέλος ενός μεγάλου δικτύου HR και η δουλειά που έκανα ήταν ναι μεν στο αντικείμενο μου αλλά στην σύμβαση με ειχανε γραμμένο ως υπάλληλος γραφείου. Αν παρω βεβαίωση εργασίας από φίλο μου που έχει δική του εταιρία και γράψω ότι ακριβώς έκανα στην κανονική μου δουλειά υπάρχει περίπτωση να το ελεγξουν?
Ουσιαστικά όπως πάει το πράγμα θα έχω και job offer όταν κάνω την αίτηση αλλά πρέπει κάπως να αποδείξω την προϋπηρεσία στην ελλαδα.
Αν μπορεί και γνωρίζει κάποιος τι διαδικασία χρειάζεται ας αλαντξσεο. Ευχαριστώ.