• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Μετανάστευση στο Καναδά - Διαδικασίες

edaskala

Member
Μηνύματα
27
Likes
62
Καλησπερα, εγώ βρίσκομαι και εργάζομαι ήδη στο Τοροντο με work permit 1 έτους. Αντιμετωπίζω όμως ένα πρόβλημα στο να πάρω βεβαίωση εργασίας από τον πρώην εργοδότη μου στην Ελλάδα. Βλέπεται είναι μέλος ενός μεγάλου δικτύου HR και η δουλειά που έκανα ήταν ναι μεν στο αντικείμενο μου αλλά στην σύμβαση με ειχανε γραμμένο ως υπάλληλος γραφείου. Αν παρω βεβαίωση εργασίας από φίλο μου που έχει δική του εταιρία και γράψω ότι ακριβώς έκανα στην κανονική μου δουλειά υπάρχει περίπτωση να το ελεγξουν?
Ουσιαστικά όπως πάει το πράγμα θα έχω και job offer όταν κάνω την αίτηση αλλά πρέπει κάπως να αποδείξω την προϋπηρεσία στην ελλαδα.
Αν μπορεί και γνωρίζει κάποιος τι διαδικασία χρειάζεται ας αλαντξσεο. Ευχαριστώ.
Αλεξ αυτό που πρέπει να ζητήσεις είναι ένα γράμμα επίσημο (αν μπορεί κατευθείαν στα αγγλικά) του πρώην εργοδότη με στοιχεία επικοινωνίας όπου θα περιγράφει επακριβώς τα καθήκοντά σου (ο τίτλος δεν έχει και τόσο σημασία), το χρονικό διάστημα όπου εργαζόσουν εκεί + πόσο πληρωνώσουν. Αν θέλεις να κάνεις αυτό που λές με τον φίλο σου θα πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχει πάντα περίπτωση να κάνουν έλεγχο. Τώρα αυτός ο έλεγχος μπορεί να είναι να έρθουν σε επαφή με τον φίλο σου αλλά μπορεί να το ψάχνουν και παραπάνω (δε το ξέρω αυτό). Μάλλον δεν το ψάχνουν παραπάνω αλλά δε μπορώ να ξέρω ακριβώς τι γίνεται.
 

Zolvedax

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Μετανάστευση στον Καναδα για εργασία - Ποιές είναι οι επιλογές.



Η διαδικασία της μετανάστευσης σε μία χώρα εκτός ευρωπαϊκής ένωσης είναι μία πολυ πολύ δύσκολη υπόθεση και ειδικά στις ανεπτυγμένες δυτικές χώρες (Ηνωμένες πολιτείες, Καναδάς, Αυστραλία). Κάποιοι πολλές φορές πιστεύουν, επιρεασμένοι από τις ιστορίες επιτυχίας από τα προηγούμενα κύματα μετανάστευσης στο εξωτερικό, ότι μπορούν να πάρουν απλά μία βαλίτσα λίγα χρήματα για τον πρώτο καιρό να προσπαθήσουν να ψάξουν κάποια δουλειά και σιγά σιγά να ξαναφτιάξουν την ζωή τους όπως συνέβαινε τις προηγούμενες δεκαετίες.



Δυστυχώς αυτό είναι μία ψευδαίστηση και ειδικά όταν πρόκειται για τον Καναδά. Ο Καναδάς λοιπόν έχει μία πολύ λογική με την οποία επιλέγει σε ποιούς θα να εισέλθουν στην χώρα για να δουλέψουν εκεί. Η λογική λοιπόν είναι ότι σε πρώτο βαθμό επιτρέπουμε την μετανάστευση στον Καναδά σε όσους έχουν κάποια σχέση με τον Καναδά (διατηρούν Καναδική υπηκοότητα, είναι παντρεμένοι με καναδό πολίτη ή είναι πολύ στενοί συγγενής με καναδό πολίτη) και σε δεύτερο βαθμό επιτρέπουμε την μετανάστευση σε αυτούς που έχουν ένα μινιμουμ δυνατοτήτων και εκπαίδευσης και με αυτό τον τρόπο θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας. Προφανώς όσοι βρίσκονται στην πρώτη περίπτωση δεν χρειάζονται κάποια βοήθεια γιατί είναι μία χρονοβόρα αλλά κατά τα άλλα σχετικά απλή διαδικασία για αυτούς το να μεταναστεύσουν στον Καναδά



Η ιστιοσελίδα του Καναδά που μπορεί κάποιος να βρεί τα πάντα είναι: http://www.cic.gc.ca/english/index.asp

Στο θέμα αυτό θα αναφέρω τους πιθανούς τρόπους που μπορεί να έρθει κάποιος να δουλέψει στο Καναδά με δεδομένο ότι δεν έχει κάποιον στενό συγγενή στο Καναδά η δε διατηρεί Καναδική υπηκοότητα. Υπάρχουν λοιπόν δύο τρόποι να έρθει κάποιος στον Καναδά για δουλειά, με temporary work permit ή ως permanant resident.



  1. Work permit
  2. Express Entry


1.Work permit

Το work permit είναι ακριβώς όπως μεταφράζεται στα Ελληνικά, μία “άδεια εργασίας”. Για να πάρει κάποιος το work permit χρειάζεται a valid job offer από κάποιον εργοδότη στον Καναδά. Η εργοδότης θα πρέπει να εξασφαλίσει LMIA (Labour Market Impact Assessment) από την καναδική κυβέρνηση, πρέπει να αποδείξη με λίγα λόγια ότι δε μπορεί να βρεί εργαζόμενο ο οποίος είναι ήδη κάτοικος Καναδά που μπορεί να κάνει αυτή τι δουλειά που προσφέρεται. Η διαδικασία αυτή είναι πολύ δύσκολη όπως είναι λογικό, είναι μία διαδικασία σχεδιασμένη για να επιτρέπει να είσοδο στο Καναδά του εργατικού δυναμικού που πραγματικά έχει ελλείψεις η χώρα. Αν θέλετε να πάτε στο Καναδά σαν ανειδίκευτος εργάτης το work permit δεν είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε λόγο του LMIA. Υπάρχουν φυσικά επαγγέλματα τα οποία είναι LMIA excempt όπως τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά επαγγέλματα ή οι μετακινήσεις προσωπικού από πολυεθνικές εταιρείες.

Αν καταφέρεται να πάρετε το LMIA τότε θα χρειαστείτε περίππου 300 ευρώ για τα να την βίζα και τα έξοδα απόστολής της χαρτούρας στο γραφείο του Καναδά στη Ρώμη. Μπορεί κάποιος να εργαστεί στο Καναδά με work permit για το πολύ 4 χρόνια. Αυτό όμως δεν πρέπει να σας ανησηχεί γιατί αν είστε καλός στη δουλειά σας ο εργοδότης θα μπορέσει να σας κάνει προσφορά μόνιμης εργασία με την οποία θα μπορείτε να πάρεται το στάτους του permanant resident (προβλέπεται μάλιστα στη διαδικασία του LMIA, για να πάρει ο εργοδότης σας το LMIA θα πρέπει να έχει ένα πλάνο για να σας εντάξει στο μόνιμο εργατικό δυναμικό της εταιρείας του).



2.Express Entry

To Express Entry είναι η πιο γαμάτη διαδικασία που θα μπορούσε να καθιερώσει μία χώρα για να αποφασήσει σε ποιούς θα επιτρέπει να μεταναστεύσουν σε αυτήν και σε ποιούς όχι, κατά τη γνώμη μου πάντα.

Η διαδικασία είναι απλή:

  • Συμπληρώνεις και κάνεις submit online ένα προφίλ με όλα τα προσώντα σου και πολλές άλλες πληροφορίες (προϋπηρεσία στην Ελλάδα και στο Καναδά, αν έχεις valid job offer κ.α…).
  • Το προφίλ αυτό παίρνει μία βαθμολογία και μπαίνει σε ένα πίνακα. Κάθε 15 μέρες περίππου επιλεγόνται τα προφίλ με την υψηλότερη βαθμολογία στο οποία στέλνεται ITA (Invitation to apply).
  • Με το ITA καταθέτεις τα χαρτιά σου μέσα σε ένα χρονικό διάστημα και σε ορίζοντα 6 μηνών παίρνεις την PR card (Permenant Resident Card). Η διαδικασία αυτή έχει ένα κόστος γύρω στα $2500-$4000. Με το PR μπορείς επιτέλους να πας στο Καναδά και να ζήσεις την υπόλοιπη ζωή σου.
  • Μετά από κάποια χρόνια μπορείς να ξεκινήσεις και την διαδικασία να πάρεις την καναδική υπηκοότητα.


Και τώρα ας πώ και τα προβλήματα αυτής της διαδικασίας. Η μέγιστη βαθμολογία μου μπορεί να έχει κάποιο προφίλ είναι 1200 πόντοι και η βάση είναι περίππου 480 πόντοι συνήθως. Απο αυτούς οι 600 πόντοι είναι αν έχεις valid job offer ή providencial nominee (θα πούμε για αυτό παρακάτω). Πολλοί πόντοι δίνονται αν έχεις σπουδές (εντός και εκτός Καναδά) και προυπηρεσία (εντός και εκτός Καναδά) καθώς και η βαθμολογία που έχεις στις γλώσσες του Καναδα (Αγγλικά-Γαλλικά). Συνοπτικά αν δεν έχεις valid job offer ή providencial nominee θα πρέπει τουλάχιστον να έχεις προϋπηρεσία ή σπουδές εντός Καναδά για να φτάσεις την βάση. Ακόμα και αν έχεις Διδακτορικά και σούπερ βαθμολογίες στα Αγγλικά-Γαλλικά σούπερ προυπηρεσία στην Ελλάδα, δε φτάνεις την βάση. Με λίγα λόγια χωρίς valid job offer ή providencial nominee δύσκολα τα πράγματα.

Την δυσκολία του job offer την αναλύσαμε παραπάνω, τί είναι όμως το providencial nominee? Στην ουσία είναι η διαδικασία όπου μία πολιτεία του Καναδά σου κάνει πρόσκληση γιατί προφανώς χρειάζεται εργατικό δυναμικό ή για μέσω κάποιου άλλου προγράμματος. Είναι μία διαδικασία που πρέπει να ψαχτείς ο ίδιος για το τί παίζει κατά καιρούς και σε πολλές περιπτώσεις είναι ακόμη πιο δύσκολο από το job offer λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού. Μοναδική εξαίρεση είναι η Μανιτόμπα (όπου είχα στο μυαλό μου και εγώ σαν εναλλακτική λύση) όπου υπάρχει το hellinic immigrant initiative (http://www.hiic.ca) που μπορεί να σου κάνει την πρόσκληση και να σου δώσει τους 600 πόντους που σου εξασφαλίζουν το ITA. Η διαδικασία (επευθυνθείτε στο link για λεπτομέρειςες). Στην διαδικασία αυτή υπάρχει κάποιο ρίσκο αφού πρέπει να κάνεις exploratory visit (άρα θα έχεις τα έξοδα μιας επιπλέον μετακίνησης στο Καναδά) και να περάσεις από συνέντευξη από immigrant officer αλλά γνωρίζω πολλά άτομα που έχουν πάει στον Καναδά μέσω αυτής της διαδικασίας. Γενικά το providencial nominee για την Μανιτομπα είναι ίσως η πιο εύκολη διαδικασία να ακολουθήσει κάποιος αν δεν έχει valid job offer.



Γενικές συμβουλές

  1. Να έχετε υπομονή. Οι διαδικασίες αυτές θα κρατήσουν αρκετούς μήνες στις περισσότερες περιπτώσεις.
  2. Να έχετε κάποια χρήματα στην άκρη. Θα χρειαστούν χρήματα όπωε και να έχει για την μετανάστευσή σας στο Καναδά. Ένα ποσό από 2000$ μέχρι και 8000$ θα χρειαστεί οποσδήποτε ανάλογα την διαδικασία που θα ακολουθήσετε.
  3. Υπάρχουν και άλλες επιλογές που μπορείτε να δοκιμάσετε, απαιτούν ψάξιμο (http://www.cic.gc.ca/english/index.asp) και πολύ υπομονή.
  4. Εφοδιαστείτε με προσόντα. Μεταπτυχιακά, διδακτορικά, και οτιδήποτε άλλο προσόν μετράει. Αν δεν έχεις προσόντα δε θα σε πάρουν. Το να έρθεις εδώ παράνομα αποκλείεται, ξεχάστε το.
  5. Ξεσκονήστε καλά τα Αγγλικά-Γαλλικά σας. Όσο καλύτερη Βαθμολογία τόσο καλύτερα.


Η διαδικασία που ακολούθησα εγώ:

Εγώ βρήκα ένα postdoc position στο UBC για 3 χρόνια. Σαν ερευτική θέση δε χρειάζεται LMIA οπότε μου έστειλαν απλά μία απόδειξη ότι το UBC πλήρωσε το LMIA excempt fee το οποίο χρησιμοποίησα μαζί με άλλη χαρτούρα την οποία έστειλα στη Ρώμη και μετά από ένα μήνα πήρα το work permit διάρκειας 3 ετών. Το work permit σε δεσμεύει να εργαστείς μόνο στο συγγεκριμένο εργοδότη που σου έκανε το offer και πουθενά αλλού. Η αρραβωνιαστικιά μου πήρε spousal open work permit που της επιτρέπει να δουλέψει όπου θέλει και η διάρκειά του είναι ακριβώς η ίδια με του δικού μου work permit. Του χρόνου και με ένα χρόνο προϋπηρεσία στο Καναδά θα έχουμε μαζέψει αρκετούς πόντους για το Express Entry για να πάρουμε το PR και αν μας αρέσουν οι συνθήκες εδώ θα το κάνουμε.

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία μπορείτε να ρωτήσετε και αν γνωρίζω θα απαντήσω.
edaskala θα σου ήταν εύκολο να μου στείλεις ...................? Θα'θελα να σε ρωτήσω κάποια πράγματα! Ευχαριστώ!
 
Last edited by a moderator:

Spiros Bilis

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Τί γίνεται παιδιά;

Εξαιρετικές όλες οι αναρτήσεις και πολύ χρήσιμες. Στα πλαίσια της συζήτησης που κάνετε θα ήθελα να ρωτήσω κατά πόσον είναι υποχρεωτικό να πάρει κάποιος το IELTS για να προσληφθεί σε δουλειά. Θέλω να πω ότι αν καταφέρει κάποιος να πείσει έναν εργοδότη με τα αγγλικά του ότι είναι καλός, τότε δε νομίζω αυστηρά και τελείως τυπικά να τίθεται θέμα αναγνώρισης σωστής χρήσης της γλώσσας. Βέβαια το ECPE 2010 που έχω είναι προφανώς outdated αλλά λέω μήπως γλιττώσουμε κάποια χρήματα - κόπο.

Ευχαριστώ
 

jonh 13

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Γεια σας παιδια.

Καταρχην καλη επιτυχια σε ολους οσους προσπαθουν να μεταναστευσουν στον Καναδα και ευχομαι οτι καλυτερο.
Διαδαζω της αναρτησεις σας και αντιλαμβανομαι την αγωνια σας και την λαχταρα σας για μια καινουργια αρχη, ενα νεο ονειρο, μια νεα ευκαιρια στην ζωη.
Καπως ετσι ημουν και εγω ωσπου μια μερα πηρα την αποφαση και εφυγα με προορισμο τον Καναδα, τακτοποιησα ολα τα απαραιτητα εγγραφα μεταναστευσης τα οποια χρειαστηκαν περιπου δυο χρονια και ενα αρκετα μεγαλο ποσο χρηματων.
Επειδη λοιπον γυρισα τον Μαιο του 2018 πισω στην Ελλαδα θα ηθελα να ενημερωσω ολα τα παιδια οτι δεν υπαρχουν δουλειες και λεφτα απο ακρη σε ακρη του Καναδα.
Οι περιοχες που εχουν αναπτυξη και που ακομα οι ιδιοι οι Καναδοι μεταναστευουν (εσωτερικη μεταναστευση) ειναι απο ΑΛΜΠΕΡΤΑ-ΣΑΣΚΑΤΣΟΥΑΝ-ΜΑΝΙΤΟΜΠΑ προς ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΟΛΟΜΒΙΑ-ΤΟΡΟΝΤΟ και ΜΟΝΤΡΕΑΛ.
Για οσους δεν ξερουν στην Βρετανικη Κολομβια και Τοροντο για να ενοικιασης ενα studio 30τμ στο κεντρο η downtown χρειαζεσαι μεσω ορο απο $1.500 εως $2.000 το μηνα και 50χιλιομετρα μακρια απο το κεντρο το ιδιο διαμερισμα θα ειναι περιπου στα $1.300 εως $1.500 το μηνα
Οσον αφορα την διατροφη ενος ανθρωπου μιλαμε για ενα μεσο ορο απο $600 εως $850 το μηνα και φυσικα δεν πρεπει να ξεχναμε ενδυση-υποδηση (βασικα αγαθα) χωρις να υπολογιζω την μεταφορα (αυτοκινητο,τρενο,λεωφορειο) και ισως διασκεδαση, ταξιδια, χομπυ, κτλ,κτλ (Στο Μοντρεαλ ειναι καπως φθηνοτερα)
Για οσους δεν ξερουν λοιπον ο βασικος μισθος ενος εργατη στον Καναδα σημερα 5/Ιουνιου/2018 δεν υπερβαινη τα $12.00 την ωρα μεικτα, μειων κρατησεις κτλ καντε τα μαθηματικα σας να δειτε τι γινετε!!!!
Για οσους δεν εχουν καποια εργασιακη ειδικοτητα, συγγενεις η φιλους δεν ειναι οτι καλυτερο ο Καναδας.
Για αυτους που εχουν τα παραπανω δηλαδη εργασιακη ειδικοτητα, συγγενεις η φιλους να στηριξουν τα πρωτα τους βηματα η και ακομα να τους καθογησουν θα πρεπει να ξεχασουν τα τρελα αστρονομικα μηνιατικα και την φοβερη ζωη, δυστηχως υπαρχει μεγαλος ρατσισμος τον ντοπιων Καναδων απεναντι σε ολους τους μεταναστες και για αυτο τον λογο ο Καναδος συναδελφος σας που κανετε την ιδια δουλεια θα αμοιβεται πολυ καλυτερα απο εσας, ναι υπαρχουν καλη μισθοι αλλα μονο για τους Καναδους οπως θα προτιμηθη πρωτος σε μια τυχον προαγωγη ανεξαρτητα αν ειστε καλυτερη.
Απο εργασιακη εξασφαλιση δεν ειναι ευκολο να βρεις δουλεια στον Καναδα, εαν δεν εχεις γνωστους να σε βοηθησουν να βρεις δουλεια η εξασφαλισμενη δουλεια απο Ελλαδα τα πραγματα θα ειναι πολυ ασχημα, δυστηχως υπαρχει μεγαλη εκμεταλλευση απο τους εργοδοτες και λογο τον συμβασεων που εχουν δεν εξασφαλιζεσαι σαν εργαζομαινος και παρα πολυ.
Ευχομαι σε ολους το καλυτερο και ενημερωθητε οσο περισσοτερο μπορειτε πριν αποφασισετε να αφησετε πισως σας αγαπημενα προσωπα και πραγματα για κατι που ισως δεν αξιζει........... η δεν ειναι αυτο που εσεις θελατε........
 

viki93

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπερα σας... Διαβασα τα σχολια σας και η αληθεια ειναι θα ηθελα πολυ καποιος να με κατευθυνει διοτι τον τελευταιο καιρο εγω και ο συντροφος μου το σκεφτομαστε να μεταναστευσουμε για τον Καναδα. Θα μπορουσε καποιος να με βοηθησει και να του δωσω καποιες πληροφοριες;;

Ευχαριστω πολυ!
 

edaskala

Member
Μηνύματα
27
Likes
62
Τί γίνεται παιδιά;

Εξαιρετικές όλες οι αναρτήσεις και πολύ χρήσιμες. Στα πλαίσια της συζήτησης που κάνετε θα ήθελα να ρωτήσω κατά πόσον είναι υποχρεωτικό να πάρει κάποιος το IELTS για να προσληφθεί σε δουλειά. Θέλω να πω ότι αν καταφέρει κάποιος να πείσει έναν εργοδότη με τα αγγλικά του ότι είναι καλός, τότε δε νομίζω αυστηρά και τελείως τυπικά να τίθεται θέμα αναγνώρισης σωστής χρήσης της γλώσσας. Βέβαια το ECPE 2010 που έχω είναι προφανώς outdated αλλά λέω μήπως γλιττώσουμε κάποια χρήματα - κόπο.

Ευχαριστώ
Για να το ξεκαθαρίσουμε, το IELTS δεν είναι απαραίτητο για να βρείς δουλειά στο Καναδά. Εγώ ήρθα στο Βανκούβερ πριν δύο χρόνια έχοντας βρεί δουλειά (ευτυχώς για research positions δεν χρειάζεται LMIA) χωρίς να χρειάζομαι τίποτα στα αγγλικά. Όταν όμως πρίν από κάποιους μήνες έκανα την διαδικασία για PR, καλή βαθμολογία στο IELTS είναι απαραίτητη και το τεστ υποχρεωτικό.
 

edaskala

Member
Μηνύματα
27
Likes
62
Γεια σας παιδια.

Καταρχην καλη επιτυχια σε ολους οσους προσπαθουν να μεταναστευσουν στον Καναδα και ευχομαι οτι καλυτερο.
Διαδαζω της αναρτησεις σας και αντιλαμβανομαι την αγωνια σας και την λαχταρα σας για μια καινουργια αρχη, ενα νεο ονειρο, μια νεα ευκαιρια στην ζωη.
Καπως ετσι ημουν και εγω ωσπου μια μερα πηρα την αποφαση και εφυγα με προορισμο τον Καναδα, τακτοποιησα ολα τα απαραιτητα εγγραφα μεταναστευσης τα οποια χρειαστηκαν περιπου δυο χρονια και ενα αρκετα μεγαλο ποσο χρηματων.
Επειδη λοιπον γυρισα τον Μαιο του 2018 πισω στην Ελλαδα θα ηθελα να ενημερωσω ολα τα παιδια οτι δεν υπαρχουν δουλειες και λεφτα απο ακρη σε ακρη του Καναδα.
Οι περιοχες που εχουν αναπτυξη και που ακομα οι ιδιοι οι Καναδοι μεταναστευουν (εσωτερικη μεταναστευση) ειναι απο ΑΛΜΠΕΡΤΑ-ΣΑΣΚΑΤΣΟΥΑΝ-ΜΑΝΙΤΟΜΠΑ προς ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΟΛΟΜΒΙΑ-ΤΟΡΟΝΤΟ και ΜΟΝΤΡΕΑΛ.
Για οσους δεν ξερουν στην Βρετανικη Κολομβια και Τοροντο για να ενοικιασης ενα studio 30τμ στο κεντρο η downtown χρειαζεσαι μεσω ορο απο $1.500 εως $2.000 το μηνα και 50χιλιομετρα μακρια απο το κεντρο το ιδιο διαμερισμα θα ειναι περιπου στα $1.300 εως $1.500 το μηνα
Οσον αφορα την διατροφη ενος ανθρωπου μιλαμε για ενα μεσο ορο απο $600 εως $850 το μηνα και φυσικα δεν πρεπει να ξεχναμε ενδυση-υποδηση (βασικα αγαθα) χωρις να υπολογιζω την μεταφορα (αυτοκινητο,τρενο,λεωφορειο) και ισως διασκεδαση, ταξιδια, χομπυ, κτλ,κτλ (Στο Μοντρεαλ ειναι καπως φθηνοτερα)
Για οσους δεν ξερουν λοιπον ο βασικος μισθος ενος εργατη στον Καναδα σημερα 5/Ιουνιου/2018 δεν υπερβαινη τα $12.00 την ωρα μεικτα, μειων κρατησεις κτλ καντε τα μαθηματικα σας να δειτε τι γινετε!!!!
Για οσους δεν εχουν καποια εργασιακη ειδικοτητα, συγγενεις η φιλους δεν ειναι οτι καλυτερο ο Καναδας.
Για αυτους που εχουν τα παραπανω δηλαδη εργασιακη ειδικοτητα, συγγενεις η φιλους να στηριξουν τα πρωτα τους βηματα η και ακομα να τους καθογησουν θα πρεπει να ξεχασουν τα τρελα αστρονομικα μηνιατικα και την φοβερη ζωη, δυστηχως υπαρχει μεγαλος ρατσισμος τον ντοπιων Καναδων απεναντι σε ολους τους μεταναστες και για αυτο τον λογο ο Καναδος συναδελφος σας που κανετε την ιδια δουλεια θα αμοιβεται πολυ καλυτερα απο εσας, ναι υπαρχουν καλη μισθοι αλλα μονο για τους Καναδους οπως θα προτιμηθη πρωτος σε μια τυχον προαγωγη ανεξαρτητα αν ειστε καλυτερη.
Απο εργασιακη εξασφαλιση δεν ειναι ευκολο να βρεις δουλεια στον Καναδα, εαν δεν εχεις γνωστους να σε βοηθησουν να βρεις δουλεια η εξασφαλισμενη δουλεια απο Ελλαδα τα πραγματα θα ειναι πολυ ασχημα, δυστηχως υπαρχει μεγαλη εκμεταλλευση απο τους εργοδοτες και λογο τον συμβασεων που εχουν δεν εξασφαλιζεσαι σαν εργαζομαινος και παρα πολυ.
Ευχομαι σε ολους το καλυτερο και ενημερωθητε οσο περισσοτερο μπορειτε πριν αποφασισετε να αφησετε πισως σας αγαπημενα προσωπα και πραγματα για κατι που ισως δεν αξιζει........... η δεν ειναι αυτο που εσεις θελατε........

Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα αυτά που λές. Τα έχω περάσει και εγώ 2 χρόνια που είμαι εδώ. Τώρα όμως είμαι πολύ καλύτερα, ο μισθός ανέβηκε και τουλάχιστον βλέπω με καλύτερη προοπτική το μέλλον. Άλλωστε το να φύγεις από την Ελλάδα για το βασικό μισθό είναι τουλάχιστον αυτοκτονία. Νομίζω ότι είναι και δύσκολο κιόλας με το Express Entry να έρθεις χωρίς να έχεις τα προσόντα ώστε να είσαι χαμηλά στο βασικό σου μισθό. Για παράδειγμα εγώ με διδακτορικό ήρθα κατευθείαν με $28/hour και τώρα είμαι στα $35/hour και έχοντας βρεί και η γυναίκα μου δουλειά σαν αρχιτέκτονας (μετά από 1 χρόνο που πέρασε πολύ ρατσισμό όπως είπες και εσύ στο θέμα εργασίας) νομίζω ότι είμαστε και οι δύο ευχαριστιμένοι.
Κανείς δε λέει ότι όλα είναι ρόδινα (αυτά στη δεκαετία του 60 μόνο) αλλά από την άλλη το προτιμάω από το να είμαι άνεργος στην Ελλάδα (γιατί θα ήμουν άνεργος). Βέβαια οι εμπειρίες του κάθε ένα είναι διαφορετικές οπότε δε μπορώ να πω τίποτα αλλά στο Καναδά μου δόθηκαν ευκαιρίες που στην Ελλάδα ποτέ δε θα είχα.
Όπως και να έχει πάντος αυτό το post έχει να κάνει με τις τυπικές διαδικασίες για να έρθει κάποιος στο Καναδά και όχι τόσο για το τι θα συναντήσει κάποιος εδώ που θεωρώ ότι θα έχει κάνει κάποιος την έρευνά του για όλα αυτά πριν αρχίζει να κοιτάζει τις διαδικασίες.
 

Jojonikol

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Μετανάστευση στον Καναδα για εργασία - Ποιές είναι οι επιλογές.



Η διαδικασία της μετανάστευσης σε μία χώρα εκτός ευρωπαϊκής ένωσης είναι μία πολυ πολύ δύσκολη υπόθεση και ειδικά στις ανεπτυγμένες δυτικές χώρες (Ηνωμένες πολιτείες, Καναδάς, Αυστραλία). Κάποιοι πολλές φορές πιστεύουν, επιρεασμένοι από τις ιστορίες επιτυχίας από τα προηγούμενα κύματα μετανάστευσης στο εξωτερικό, ότι μπορούν να πάρουν απλά μία βαλίτσα λίγα χρήματα για τον πρώτο καιρό να προσπαθήσουν να ψάξουν κάποια δουλειά και σιγά σιγά να ξαναφτιάξουν την ζωή τους όπως συνέβαινε τις προηγούμενες δεκαετίες.



Δυστυχώς αυτό είναι μία ψευδαίστηση και ειδικά όταν πρόκειται για τον Καναδά. Ο Καναδάς λοιπόν έχει μία πολύ λογική με την οποία επιλέγει σε ποιούς θα να εισέλθουν στην χώρα για να δουλέψουν εκεί. Η λογική λοιπόν είναι ότι σε πρώτο βαθμό επιτρέπουμε την μετανάστευση στον Καναδά σε όσους έχουν κάποια σχέση με τον Καναδά (διατηρούν Καναδική υπηκοότητα, είναι παντρεμένοι με καναδό πολίτη ή είναι πολύ στενοί συγγενής με καναδό πολίτη) και σε δεύτερο βαθμό επιτρέπουμε την μετανάστευση σε αυτούς που έχουν ένα μινιμουμ δυνατοτήτων και εκπαίδευσης και με αυτό τον τρόπο θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας. Προφανώς όσοι βρίσκονται στην πρώτη περίπτωση δεν χρειάζονται κάποια βοήθεια γιατί είναι μία χρονοβόρα αλλά κατά τα άλλα σχετικά απλή διαδικασία για αυτούς το να μεταναστεύσουν στον Καναδά



Η ιστιοσελίδα του Καναδά που μπορεί κάποιος να βρεί τα πάντα είναι: http://www.cic.gc.ca/english/index.asp

Στο θέμα αυτό θα αναφέρω τους πιθανούς τρόπους που μπορεί να έρθει κάποιος να δουλέψει στο Καναδά με δεδομένο ότι δεν έχει κάποιον στενό συγγενή στο Καναδά η δε διατηρεί Καναδική υπηκοότητα. Υπάρχουν λοιπόν δύο τρόποι να έρθει κάποιος στον Καναδά για δουλειά, με temporary work permit ή ως permanant resident.



  1. Work permit
  2. Express Entry


1.Work permit

Το work permit είναι ακριβώς όπως μεταφράζεται στα Ελληνικά, μία “άδεια εργασίας”. Για να πάρει κάποιος το work permit χρειάζεται a valid job offer από κάποιον εργοδότη στον Καναδά. Η εργοδότης θα πρέπει να εξασφαλίσει LMIA (Labour Market Impact Assessment) από την καναδική κυβέρνηση, πρέπει να αποδείξη με λίγα λόγια ότι δε μπορεί να βρεί εργαζόμενο ο οποίος είναι ήδη κάτοικος Καναδά που μπορεί να κάνει αυτή τι δουλειά που προσφέρεται. Η διαδικασία αυτή είναι πολύ δύσκολη όπως είναι λογικό, είναι μία διαδικασία σχεδιασμένη για να επιτρέπει να είσοδο στο Καναδά του εργατικού δυναμικού που πραγματικά έχει ελλείψεις η χώρα. Αν θέλετε να πάτε στο Καναδά σαν ανειδίκευτος εργάτης το work permit δεν είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε λόγο του LMIA. Υπάρχουν φυσικά επαγγέλματα τα οποία είναι LMIA excempt όπως τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά επαγγέλματα ή οι μετακινήσεις προσωπικού από πολυεθνικές εταιρείες.

Αν καταφέρεται να πάρετε το LMIA τότε θα χρειαστείτε περίππου 300 ευρώ για τα να την βίζα και τα έξοδα απόστολής της χαρτούρας στο γραφείο του Καναδά στη Ρώμη. Μπορεί κάποιος να εργαστεί στο Καναδά με work permit για το πολύ 4 χρόνια. Αυτό όμως δεν πρέπει να σας ανησηχεί γιατί αν είστε καλός στη δουλειά σας ο εργοδότης θα μπορέσει να σας κάνει προσφορά μόνιμης εργασία με την οποία θα μπορείτε να πάρεται το στάτους του permanant resident (προβλέπεται μάλιστα στη διαδικασία του LMIA, για να πάρει ο εργοδότης σας το LMIA θα πρέπει να έχει ένα πλάνο για να σας εντάξει στο μόνιμο εργατικό δυναμικό της εταιρείας του).



2.Express Entry

To Express Entry είναι η πιο γαμάτη διαδικασία που θα μπορούσε να καθιερώσει μία χώρα για να αποφασήσει σε ποιούς θα επιτρέπει να μεταναστεύσουν σε αυτήν και σε ποιούς όχι, κατά τη γνώμη μου πάντα.

Η διαδικασία είναι απλή:

  • Συμπληρώνεις και κάνεις submit online ένα προφίλ με όλα τα προσώντα σου και πολλές άλλες πληροφορίες (προϋπηρεσία στην Ελλάδα και στο Καναδά, αν έχεις valid job offer κ.α…).
  • Το προφίλ αυτό παίρνει μία βαθμολογία και μπαίνει σε ένα πίνακα. Κάθε 15 μέρες περίππου επιλεγόνται τα προφίλ με την υψηλότερη βαθμολογία στο οποία στέλνεται ITA (Invitation to apply).
  • Με το ITA καταθέτεις τα χαρτιά σου μέσα σε ένα χρονικό διάστημα και σε ορίζοντα 6 μηνών παίρνεις την PR card (Permenant Resident Card). Η διαδικασία αυτή έχει ένα κόστος γύρω στα $2500-$4000. Με το PR μπορείς επιτέλους να πας στο Καναδά και να ζήσεις την υπόλοιπη ζωή σου.
  • Μετά από κάποια χρόνια μπορείς να ξεκινήσεις και την διαδικασία να πάρεις την καναδική υπηκοότητα.


Και τώρα ας πώ και τα προβλήματα αυτής της διαδικασίας. Η μέγιστη βαθμολογία μου μπορεί να έχει κάποιο προφίλ είναι 1200 πόντοι και η βάση είναι περίππου 480 πόντοι συνήθως. Απο αυτούς οι 600 πόντοι είναι αν έχεις valid job offer ή providencial nominee (θα πούμε για αυτό παρακάτω). Πολλοί πόντοι δίνονται αν έχεις σπουδές (εντός και εκτός Καναδά) και προυπηρεσία (εντός και εκτός Καναδά) καθώς και η βαθμολογία που έχεις στις γλώσσες του Καναδα (Αγγλικά-Γαλλικά). Συνοπτικά αν δεν έχεις valid job offer ή providencial nominee θα πρέπει τουλάχιστον να έχεις προϋπηρεσία ή σπουδές εντός Καναδά για να φτάσεις την βάση. Ακόμα και αν έχεις Διδακτορικά και σούπερ βαθμολογίες στα Αγγλικά-Γαλλικά σούπερ προυπηρεσία στην Ελλάδα, δε φτάνεις την βάση. Με λίγα λόγια χωρίς valid job offer ή providencial nominee δύσκολα τα πράγματα.

Την δυσκολία του job offer την αναλύσαμε παραπάνω, τί είναι όμως το providencial nominee? Στην ουσία είναι η διαδικασία όπου μία πολιτεία του Καναδά σου κάνει πρόσκληση γιατί προφανώς χρειάζεται εργατικό δυναμικό ή για μέσω κάποιου άλλου προγράμματος. Είναι μία διαδικασία που πρέπει να ψαχτείς ο ίδιος για το τί παίζει κατά καιρούς και σε πολλές περιπτώσεις είναι ακόμη πιο δύσκολο από το job offer λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού. Μοναδική εξαίρεση είναι η Μανιτόμπα (όπου είχα στο μυαλό μου και εγώ σαν εναλλακτική λύση) όπου υπάρχει το hellinic immigrant initiative (http://www.hiic.ca) που μπορεί να σου κάνει την πρόσκληση και να σου δώσει τους 600 πόντους που σου εξασφαλίζουν το ITA. Η διαδικασία (επευθυνθείτε στο link για λεπτομέρειςες). Στην διαδικασία αυτή υπάρχει κάποιο ρίσκο αφού πρέπει να κάνεις exploratory visit (άρα θα έχεις τα έξοδα μιας επιπλέον μετακίνησης στο Καναδά) και να περάσεις από συνέντευξη από immigrant officer αλλά γνωρίζω πολλά άτομα που έχουν πάει στον Καναδά μέσω αυτής της διαδικασίας. Γενικά το providencial nominee για την Μανιτομπα είναι ίσως η πιο εύκολη διαδικασία να ακολουθήσει κάποιος αν δεν έχει valid job offer.



Γενικές συμβουλές

  1. Να έχετε υπομονή. Οι διαδικασίες αυτές θα κρατήσουν αρκετούς μήνες στις περισσότερες περιπτώσεις.
  2. Να έχετε κάποια χρήματα στην άκρη. Θα χρειαστούν χρήματα όπωε και να έχει για την μετανάστευσή σας στο Καναδά. Ένα ποσό από 2000$ μέχρι και 8000$ θα χρειαστεί οποσδήποτε ανάλογα την διαδικασία που θα ακολουθήσετε.
  3. Υπάρχουν και άλλες επιλογές που μπορείτε να δοκιμάσετε, απαιτούν ψάξιμο (http://www.cic.gc.ca/english/index.asp) και πολύ υπομονή.
  4. Εφοδιαστείτε με προσόντα. Μεταπτυχιακά, διδακτορικά, και οτιδήποτε άλλο προσόν μετράει. Αν δεν έχεις προσόντα δε θα σε πάρουν. Το να έρθεις εδώ παράνομα αποκλείεται, ξεχάστε το.
  5. Ξεσκονήστε καλά τα Αγγλικά-Γαλλικά σας. Όσο καλύτερη Βαθμολογία τόσο καλύτερα.


Η διαδικασία που ακολούθησα εγώ:

Εγώ βρήκα ένα postdoc position στο UBC για 3 χρόνια. Σαν ερευτική θέση δε χρειάζεται LMIA οπότε μου έστειλαν απλά μία απόδειξη ότι το UBC πλήρωσε το LMIA excempt fee το οποίο χρησιμοποίησα μαζί με άλλη χαρτούρα την οποία έστειλα στη Ρώμη και μετά από ένα μήνα πήρα το work permit διάρκειας 3 ετών. Το work permit σε δεσμεύει να εργαστείς μόνο στο συγγεκριμένο εργοδότη που σου έκανε το offer και πουθενά αλλού. Η αρραβωνιαστικιά μου πήρε spousal open work permit που της επιτρέπει να δουλέψει όπου θέλει και η διάρκειά του είναι ακριβώς η ίδια με του δικού μου work permit. Του χρόνου και με ένα χρόνο προϋπηρεσία στο Καναδά θα έχουμε μαζέψει αρκετούς πόντους για το Express Entry για να πάρουμε το PR και αν μας αρέσουν οι συνθήκες εδώ θα το κάνουμε.

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία μπορείτε να ρωτήσετε και αν γνωρίζω θα απαντήσω.
Καλημέρα ...
Συγχαρητήρια για πληροφορίες θα ήθελα την βοήθεια σου και εγώ γιατί βλέπω ότι γνωρίζεις είμαι στον Καναδά από 2013 δε ηλικία 19 χρόνων ήρθε με τους γονείς ως προστατευόμενω μέλος προν πάρουν οι γονείς και τα αδέρφια μου το PR άλλαξε ο νόμος και λόγο ηλικίας με πέταξε έξω μετά από αρκετές προσπάθειες πήρα άδεια εργασία με το προγραμμα work holiday που είναι για ένα χρόνο τον Δεκέμβριο λίγη η Visa γνωρίζεται εάν υπάρχει κάποιος τρόπος να την Ανανεώσω Έτσι πάτε να φέρω και τον σύζυγο μου στον Καναδά γιατί έχω μια πολύ καλή δουλειά είμαι manager δεν αλυσίδα Εστιατόριων η γνωρίζεις εάν έχω το δικαίωμα να κάνω αιτηση κατευθείαν για PR ????
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων !!!!
 
Last edited by a moderator:

telol

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Παιδια ειμαι φοιτητης και δεν εχω τελειωσει με τν σχολη ακομα θελω να παω στον καναδα για δουλεια με ποιον τροπο μπορω να παω και α μπορει να μ βοηθησει καποιος
 

giorgosx

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Γνωρίζει κανείς πώς μετά από 3μηνη παραμονή με βίζα στον Καναδά, που θα επισκεφθώ την κόρη μου που έχει ήδη PR πότε μπορείς να ξαναπάρεις 3μηνη βίζα, σύντομα;; π.χ. αν πάω 2-3 μέρες σε νέα υόρκη, μπορώ να πάρω αμέσως πάλι 3μηνη παραμονή στον Καναδά;
Ρωτάω γιατί για να μου κάνει sponsorship η κόρη πρέπει να έχει τα 3 τελευταία χρόνια, εισόδημα πάνω από 50 χιλιάδες τον χρόνο και μετά να μου κάνει parents sponsorship !! Εκεί δεν είναι όπως στην Ελλάδα... μπάτε σκύλοι ούλοι και λογαριασμό μην δίνετε... αν έχετε δουλεια ή λεφτά να ζήσετε κανείς δεν σας ρωτάει κι έτσι πλάκωσε όλη η ΑφροΑσια.
 

edaskala

Member
Μηνύματα
27
Likes
62
Γνωρίζει κανείς πώς μετά από 3μηνη παραμονή με βίζα στον Καναδά, που θα επισκεφθώ την κόρη μου που έχει ήδη PR πότε μπορείς να ξαναπάρεις 3μηνη βίζα, σύντομα;; π.χ. αν πάω 2-3 μέρες σε νέα υόρκη, μπορώ να πάρω αμέσως πάλι 3μηνη παραμονή στον Καναδά;
Ρωτάω γιατί για να μου κάνει sponsorship η κόρη πρέπει να έχει τα 3 τελευταία χρόνια, εισόδημα πάνω από 50 χιλιάδες τον χρόνο και μετά να μου κάνει parents sponsorship !! Εκεί δεν είναι όπως στην Ελλάδα... μπάτε σκύλοι ούλοι και λογαριασμό μην δίνετε... αν έχετε δουλεια ή λεφτά να ζήσετε κανείς δεν σας ρωτάει κι έτσι πλάκωσε όλη η ΑφροΑσια.
Πολύ καλή ερώτηση. Θα ήταν καλύτερα να σου απαντησει κάποιος με εμπειρία στο θέμα. Ρωτά σε αυτό το γκρουπ https://www.facebook.com/groups/GreeKanada/
Θα υπάρχει σίγουρα κάποιος που θα σου απαντήσει η κάποιος που έχει κάνει παρόμοια ερώτηση στο παρελθόν.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μηνύματα
906.165
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom