Καλη σου μερα.Γεια σου αγαπητή Λώρα.
Βασικά δεν ξέρω από που να ξεκινήσω. Είναι αρκετά πράγματα που θέλω να σου πω/συμβουλεύσω πριν μετοικίσετε στην Αγγλία.
Δεν θα έλεγα σε κάποιον να το τολμήσει τόσο εύκολα να μετακομίσει αν δεν έχει βρει ήδη από την Ελλάδα δουλειά(πράγμα λιγουλάκι δύσκολο αλλά κάποιοι το έχουν κάνει).
Αυτό θα ήταν ευχής έργον γιατί θα είναι όλα πιο εύκολα. Άνοιγμα λογαριασμού τραπέζης, ενοικίαση σπιτιού χωρίς εγγυητή και τέτοια.
Επίσης πάλι δεν θα το πρότεινα τόσο εύκολα αν δεν υπάρχει κάποιο έστω και μικρό κεφάλαιο στην άκρη μέχρι να βρεθεί η πολυπόθητη εργασία...Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει μια δυσκολία στην ενοικίαση σπιτιού καθώς όπως σου προείπαν θα χρειαστεί κάποιος εγγυητής κάτοικος Αγγλίας. Ακόμη και στο άνοιγμα λογαριασμού θα υπάρχουν δυσκολίες καθώς για τον ανοίξεις χρειάζεσαι ήδη διεύθυνση αγγλικού σπιτιού και διάφορα άλλα.
Η συμβουλή που σου έδωσαν να πάει ο σύζυγος πρώτα να βρει δουλειά είναι σωστή γιατί η Αγγλία είναι ακριβή χώρα....και μέχρι να τακτοποιηθεί ο σύζυγος θα μπορεί να μένει σε κάποιο μοιρασμένο σπίτι που θα είναι σαφέστατα πιο οικονομική λύση....Μην ξεχνάμε και το αναθεματισμένο council tax, τον δημοτικό φόρο ο οποίος είναι βραχνάς....
Ζω σε μια από τις πιο φθηνές πόλεις της Αγγλίας, το Λέστερ...Ο πρώτος καιρός ήταν πολύ δύσκολος, παρόλο που ήμουν τυχερή και είχα βρει ήδη από την Ελλάδα part time εργασία στο ελληνικό σχολείο της περιοχής!
Μια τέτοια απόφαση θέλει σοβαρό και ακριβή σχεδιασμό ειδικά αν υπάρχει και παιδί...
Ο συμφορουμίτης μας και γείτονας εδω στη Αγγλία @kakos21 μετακόμισε εδώ με εγκυμονούσα σύζυγο, έχοντας ήδη βρει δουλειά και φροντίζοντας τις περισσότερες λεπτομέρειες πριν έρθει η σύζυγος.
Πέρα από τις δυσκολίες, πραγματικά υπάρχουν, τουλάχιστον ακόμη, αρκετές ευκαιρίες εδώ!
Απλά τονίζω ότι θέλει προσοχή και σχεδιασμό!!!!!!
Δεν αποθαρρύνω κανένα αλλά δεν θα πω ποτέ ότι είναι απλά τα πράγματα...Και εννοείται δεν θα πω σε κανένα να έρθει εδώ χύμα στο κύμα.
Και σου ξαναλέω, υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε και να κάνετε πριν πάρετε την οριστική απόφαση. Και συγχώρα με που το λέω αλλά νομίζω ότι τα έχεις πιο απλά τα πράγματα στο μυαλό σου από ότι είναι...Εκτός πια αν έχετε ένα σεβαστό κεφάλαιο στην άκρη που θα καλύπτει όλα σας τα έξοδα για ένα καλό διάστημα και γνωρίζετε τόσο καλά την αγγλική πραγματικότητα.
Για οποιαδήποτε λεπτομέρεια μη διστάσεις!
Συμφωνω σε ολα οσα μου γραφεις.Ειναι οντως πολυ δυσκολο με παιδια κλπ να κανεις αυτο το βημα κ να το τολμησεις.Υπαρχουν καποιες οικονομιες που μας βοηθανε για αρκετο καιρο στην Αγγλια κ μεχρι να βολευτουμε με εργασια-σπιτι για τον πρωτο μηνα τουλαχιστον.
Δυσκολη η οργανωση αλλα οχι αδύνατη.
Τα εχουμε σκεφτει ολα..
Απλα το υφος μας κ το στυλ μου ειναι πως δεν χρειαζεται να αγχωνομαστε γιατι οτι ειναι να γινει θα γινει!!
Θελει πολυ ψαξιμο κ πργανωση, στα οποια ελπιζω να σταθουμε λιιιγο περισσοτετο τυχεροι!!!
Με ενα γρηγορο ψαξιμο σε διαφορα σαιτ βρηκα δουλιτσες στο bournemouth αλλα βεβαια μην ξεχναμε οτι ειμαι Ελληνιδα στην Ελλαδα κ οχι στην Αγγλια.Το Βournemouth είναι πράγματι μία πολύ όμορφη και φιλόξενη πόλη.Είναι αρκετά οικονομική για τα δεδομένα της χώρας,αλλά ουσιαστικά είναι σαν μεγάλο χωριό,πράγμα που περιορίζει κατά πολύ τις δυνατότητες εύρεσης εργασίας.
Όσον αφορά τη μεταφορά,η πιο οικονομική και συμφέρουσα επιλογή νομίζω είναι με λεωφορείο από το Heathrow η' το Gatwick (μία από τις δύο διαδρομές διαρκεί πιο πολύ αλλά δεν θυμάμαι ποια...) στο Βornemouth και κάνει περίπου 3-3,5 ώρες αν θυμάμαι καλά.Από τις δύο φορές που έκανα αυτό το ταξίδι,δε θα έλεγα πως δεν είναι άνετο,τουλάχιστον για έναν ενήλικα.
Όσο για τα παιδιά,εκπαίδευση κτλ. ,μόλις δικτυωθείς με τους Έλληνες που μένουν εκεί,θα λάβεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες μιας και αρκετοί έχουν μικρά παιδιά.
Δυσκολο θα ειναι αλλα ελπιζουμε να τα καταφρρουμε σε αυτο το κομματι για αρχη!!!
Last edited by a moderator: