• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Μετανάστευση Αγγλία

karfitsa

Member
επειδή πάντα με στενοχωρεί όταν βλέπω νέους ανθρώπους να συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τη χώρα, εάν μου επιτρέπεις θα σου πω να το ξανασκεφτείτε...
Παντως,ενα πραγμα που μου αρεσει σε αυτο το φορουμ,ειναι η εγνοια που εχουμε για ανθρωπους που δεν εχουμε γνωρισει και η αναγκη να τους πεισουμε.γι αυτο που νομιζουμε οτι ειναι καλο γι αυτους...και το λεω,παντα με καλη προθεση.
Ειμαι μανα και αν τα μυαλωμενα παιδια μου,αποφασιζαν να πανε εξωτερικο,θα τους εδινα την ευχη μου....(υποθετω,οτι η φιλη μας,το εχει ψαξει απο ολες τις πλευρες)
Στην Ελλαδα,σημερα,τα καλα πραγματα εξαντλουνται,στους ανθρωπους που αγαπαμε και στον καιρο....για ολα τα υπολοιπα οπως σου ειπε η φιλη μας.
Δεν χρειαζεται να το συνεχισουμε,αυτο,γιατι ολα τα εχει σκεφτει και μαλλον εχει παρει την αποφαση της.....και σιγουρα,ζηταει,αλλα πραγματα απο μας και ειμαστε και off-topic....

Λώρα

New Member
Παντως,ενα πραγμα που μου αρεσει σε αυτο το φορουμ,ειναι η εγνοια που εχουμε για ανθρωπους που δεν εχουμε γνωρισει και η αναγκη να τους πεισουμε.γι αυτο που νομιζουμε οτι ειναι καλο γι αυτους...και το λεω,παντα με καλη προθεση.
Ειμαι μανα και αν τα μυαλωμενα παιδια μου,αποφασιζαν να πανε εξωτερικο,θα τους εδινα την ευχη μου....(υποθετω,οτι η φιλη μας,το εχει ψαξει απο ολες τις πλευρες)
Στην Ελλαδα,σημερα,τα καλα πραγματα εξαντλουνται,στους ανθρωπους που αγαπαμε και στον καιρο....για ολα τα υπολοιπα οπως σου ειπε η φιλη μας.
Δεν χρειαζεται να το συνεχισουμε,αυτο,γιατι ολα τα εχει σκεφτει και μαλλον εχει παρει την αποφαση της.....και σιγουρα,ζηταει,αλλα πραγματα απο μας και ειμαστε και off-topic....
ενταξει...σε ενα φορουμ πολλα ακουγονται,πολλα λεγονται...σκοπος ειναι να μην χαλαει το κλιμα κ η διαθεση!!

εγω τωρα ειχα μια αλλη απορια περα απο το οικονομικο κομματι(βασικος μισθος)
.Ειδα κ παρατηρησα οτι υπαρχουν Ελληνικα σχολεια στο Λονδινο κ οχι στα Νοτια της Αγγλιας.Σκεφτομαστε λοιπον
πως το καλυτερο για τα παιδια θα ηταν να πανε σε Ελληνικο σχολειο για να γινει πιο ευκολη κ προσιτη η προσαρμογη τους εκει.Θα φανε που θα φανε το σοκ λογω μεταναστευσης(ειδικα η πρωτη μας που ειναι τωρα 3,5 χρονων) μη τα στρεσαρουμε κ με την γλωσσα κλπ κλπ.
Δεν εχουμε ιδεα ομως...για περιοχες κ προαστια Λονδινου που θα μπορουσε να μεινει μια οικογενεια.
Θα μπορουσα να εχω καποιες πληροφοριες κ για αυτο το κομματι;

Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
γι αυτο που νομιζουμε οτι ειναι καλο γι αυτους
καλό για εμένα, που να ξέρω ποιο είναι το καλό των συγκεκριμένων ανθρώπων?
Ειμαι μανα και αν τα μυαλωμενα παιδια μου,αποφασιζαν να πανε εξωτερικο,θα τους εδινα την ευχη μου
Αυτά κάνετε εσείς οι μανάδες και μετά ψάχνετε πως θα τους στείλετε μουσακάδες και παστίτσια.

karfitsa

Member
Γνωμη μου...ακριβως,επειδη ειναι 3,5 χρονων και εχει 2,5 χρονια μπροστα,για να παει κανονικα σχολειο,γιατι να σκεφθεις,για ελληνικο;προλαβαινει να μαθει,αρκετα, τη γλωσσα....
Αν πηγαινε,ηδη σχολειο,θα ηταν προβλημα.

fotast

Member
Ελληνικά σχολεία υπάρχουν και νότια(τουλάχιστον στο Kent που έλεγα προηγουμένως).Πιθανόν θα υπάρχουν και αλλού.Δες εδώ:

http://www.hereshistorykent.org.uk/displaytheme.cfm?pagetype=Themes&themeID=111&category=Greek Cypriot Community

Συνήθως εκεί που υπάρχουν κοινότητες Κυπρίων με δασκάλους από Ελλάδα.Είναι βέβαια παράλληλα και απογευματινά σχολεία.Το κύριο σχολείο των παιδιών είναι το Αγγλικό.΄Εχουν και εκκλησίες(αν σας ενδιαφέρει...).

Last edited:

Λώρα

New Member
Γνωμη μου...ακριβως,επειδη ειναι 3,5 χρονων και εχει 2,5 χρονια μπροστα,για να παει κανονικα σχολειο,γιατι να σκεφθεις,για ελληνικο;προλαβαινει να μαθει,αρκετα, τη γλωσσα....
Αν πηγαινε,ηδη σχολειο,θα ηταν προβλημα.
Θα μπορει ομως να συννενοηθει με αλλα παιδια;Το λεω λογω του οτι ηδη μιλαει πολυ καλα το παιδακι.

επισης θα ηθελα να παρακαλεσω οποιος ειναι off topic να αποχωρησει γιατι μπερδευονται τα ποστ κ δεν φαινονται τα ποστ που πρεπει να φανουν.

Ελληνικά σχολεία υπάρχουν και νότια(τουλάχιστον στον Kent που έλεγα προηγουμένως).Πιθανόν θα υπάρχουν και αλλού.Δες εδώ:

http://www.hereshistorykent.org.uk/displaytheme.cfm?pagetype=Themes&themeID=111&category=Greek Cypriot Community

Συνήθως εκεί που υπάρχουν κοινότητες Κυπρίων με δασκάλους από Ελλάδα.Είναι βέβαια παράλληλα και απογευματινά σχολεία.Το κύριο σχολείο των παιδιών είναι το Αγγλικό.΄Εχουν και εκκλησίες(αν σας ενδιαφέρει...).
α...μαλιστα.
ευχαριστώ πολυ..θα ριξω μια ματια.

Last edited by a moderator:

fotast

Member
επισης θα ηθελα να παρακαλεσω οποιος ειναι off topic να αποχωρησει γιατι μπερδευονται τα ποστ κ δεν φαινονται τα ποστ που πρεπει να φανουν.
Δεν μας ξέρεις καλά...΄Εχουμε και ορισμένα ταλέντα....:D

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Η μικρή σου δε θα έχει πρόβλημα, εμένα που ήταν 4 όταν φύγαμε ζορίστηκε λίγο στην αρχή που δε καταλάβαινε τίποτα, αλλά έπιασε τα αγγλικά πάρα πολύ γρήγορα. Θα πρέπει να σκεφτείς ότι το παιδί πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή, άρα το focus θα πρέπει να είναι τα αγγλικά στην αρχή μέχρι να νιώθει άνετα. Μετά έχεις χρόνο να σκεφτείς για ελληνικά σχολεία και τέτοια κόλπα.

Λώρα

New Member
Η μικρή σου δε θα έχει πρόβλημα, εμένα που ήταν 4 όταν φύγαμε ζορίστηκε λίγο στην αρχή που δε καταλάβαινε τίποτα, αλλά έπιασε τα αγγλικά πάρα πολύ γρήγορα. Θα πρέπει να σκεφτείς ότι το παιδί πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή, άρα το focus θα πρέπει να είναι τα αγγλικά στην αρχή μέχρι να νιώθει άνετα. Μετά έχεις χρόνο να σκεφτείς για ελληνικά σχολεία και τέτοια κόλπα.
για να τα λες εχει δικιο.αφου τα εχεις ζησει κι ολας.Απλα σαν κλασσικη μαμα αγχωνομαι περισσοτερο για τα κοριτσια μου παρα για εμενα κ τον αντρα μου.
εχεις δικιο παντως.Σκοπος ειναι να προσαρμοστουμε οικογενιακως στα Αγγλια δεδομενα...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Στο χερι σου ειναι αν θα μαθουν τα παιδια σου ελληνικα. Ολοι μας γνωριζουμε περιπτωσεις παιδιων που δεν πηγαν καθολου σε ελληνικο σχολειο αλλα επειδη τα ακουγαν καθημερινα στο σπιτι τα μιλουν πολυ καλα και περιπτωσεις παιδιων που ενω πηγαν σε ελληνικο σχολειο δεν τα γνωριζουν αφου δεν ειχαν αλλη επαφη με τη γλωσσα. Μιλα τους ελληνικα, βαζε να ακουν ελληνικο ραδιοφωνο, ελληνικη τηλεοραση, ας επικοινωνουν τακτικα με Ελληνες και θα τα μιλουν πολυ καλα κι ας μην πανε ουτε μια μερα σχολειο. Ε γραφη κι αναγνωση μπορεις να τους μαθεις εσυ.

madim

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Περού-Βολιβία
Το Βournemouth είναι πράγματι μία πολύ όμορφη και φιλόξενη πόλη.Είναι αρκετά οικονομική για τα δεδομένα της χώρας,αλλά ουσιαστικά είναι σαν μεγάλο χωριό,πράγμα που περιορίζει κατά πολύ τις δυνατότητες εύρεσης εργασίας.
Όσον αφορά τη μεταφορά,η πιο οικονομική και συμφέρουσα επιλογή νομίζω είναι με λεωφορείο από το Heathrow η' το Gatwick (μία από τις δύο διαδρομές διαρκεί πιο πολύ αλλά δεν θυμάμαι ποια...) στο Βornemouth και κάνει περίπου 3-3,5 ώρες αν θυμάμαι καλά.Από τις δύο φορές που έκανα αυτό το ταξίδι,δε θα έλεγα πως δεν είναι άνετο,τουλάχιστον για έναν ενήλικα.
Όσο για τα παιδιά,εκπαίδευση κτλ. ,μόλις δικτυωθείς με τους Έλληνες που μένουν εκεί,θα λάβεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες μιας και αρκετοί έχουν μικρά παιδιά.

Kanel28

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Γεια σου αγαπητή Λώρα. :)
Βασικά δεν ξέρω από που να ξεκινήσω. Είναι αρκετά πράγματα που θέλω να σου πω/συμβουλεύσω πριν μετοικίσετε στην Αγγλία.
Δεν θα έλεγα σε κάποιον να το τολμήσει τόσο εύκολα να μετακομίσει αν δεν έχει βρει ήδη από την Ελλάδα δουλειά(πράγμα λιγουλάκι δύσκολο αλλά κάποιοι το έχουν κάνει).
Αυτό θα ήταν ευχής έργον γιατί θα είναι όλα πιο εύκολα. Άνοιγμα λογαριασμού τραπέζης, ενοικίαση σπιτιού χωρίς εγγυητή και τέτοια.
Επίσης πάλι δεν θα το πρότεινα τόσο εύκολα αν δεν υπάρχει κάποιο έστω και μικρό κεφάλαιο στην άκρη μέχρι να βρεθεί η πολυπόθητη εργασία...Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει μια δυσκολία στην ενοικίαση σπιτιού καθώς όπως σου προείπαν θα χρειαστεί κάποιος εγγυητής κάτοικος Αγγλίας. Ακόμη και στο άνοιγμα λογαριασμού θα υπάρχουν δυσκολίες καθώς για τον ανοίξεις χρειάζεσαι ήδη διεύθυνση αγγλικού σπιτιού και διάφορα άλλα.
Η συμβουλή που σου έδωσαν να πάει ο σύζυγος πρώτα να βρει δουλειά είναι σωστή γιατί η Αγγλία είναι ακριβή χώρα....και μέχρι να τακτοποιηθεί ο σύζυγος θα μπορεί να μένει σε κάποιο μοιρασμένο σπίτι που θα είναι σαφέστατα πιο οικονομική λύση....Μην ξεχνάμε και το αναθεματισμένο council tax, τον δημοτικό φόρο ο οποίος είναι βραχνάς....
Ζω σε μια από τις πιο φθηνές πόλεις της Αγγλίας, το Λέστερ...Ο πρώτος καιρός ήταν πολύ δύσκολος, παρόλο που ήμουν τυχερή και είχα βρει ήδη από την Ελλάδα part time εργασία στο ελληνικό σχολείο της περιοχής!
Μια τέτοια απόφαση θέλει σοβαρό και ακριβή σχεδιασμό ειδικά αν υπάρχει και παιδί...
Ο συμφορουμίτης μας και γείτονας εδω στη Αγγλία @kakos21 μετακόμισε εδώ με εγκυμονούσα σύζυγο, έχοντας ήδη βρει δουλειά και φροντίζοντας τις περισσότερες λεπτομέρειες πριν έρθει η σύζυγος.
Πέρα από τις δυσκολίες, πραγματικά υπάρχουν, τουλάχιστον ακόμη, αρκετές ευκαιρίες εδώ!
Απλά τονίζω ότι θέλει προσοχή και σχεδιασμό!!!!!!
Δεν αποθαρρύνω κανένα αλλά δεν θα πω ποτέ ότι είναι απλά τα πράγματα...Και εννοείται δεν θα πω σε κανένα να έρθει εδώ χύμα στο κύμα.
Και σου ξαναλέω, υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε και να κάνετε πριν πάρετε την οριστική απόφαση. Και συγχώρα με που το λέω αλλά νομίζω ότι τα έχεις πιο απλά τα πράγματα στο μυαλό σου από ότι είναι...Εκτός πια αν έχετε ένα σεβαστό κεφάλαιο στην άκρη που θα καλύπτει όλα σας τα έξοδα για ένα καλό διάστημα και γνωρίζετε τόσο καλά την αγγλική πραγματικότητα.
Για οποιαδήποτε λεπτομέρεια μη διστάσεις!

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα