Μα, τι φταίει..??!

emouli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Συμφωνω απολυτα,αλλα το θεμα ειναι αν ο Ελληνας εχει ταξιδιωτικη κουλτουρα και οχι αν γινεται καλυτερος,ταξιδευοντας.Αυτο το θεμα,νομιζω,οτι καπου εδω μεσα εχει συζητηθει....
τοβρηκα......http://www.travelstories.gr/community/threads/Γινόμαστε-καλύτεροι-ταξιδεύοντας.10576/
Καρφιτσούλα μου έχεις δίκιο. Παρασύρθηκα απ' την κουβέντα. :)

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανατολική Κρήτη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Φτου γαμώτο μπήκα αργά στο θέμα και τα έχετε απαντήσει όλα....
Δεν πειράζει θα επαναλάβω μερικά.

Για το θέμα της παιδείας που είπε και ο Yorgos θα συμφωνήσω. Πραγματικά μου κάνει τρομερή εντύπωση που νέοι άνθρωποι με πρόσβαση στο ίντερνετ δεν ξέρουν πού πέφτει τι. Καλά να μην πω για Κούβα.... Όταν έκλεισα το ταξίδι, οι φίλοι μου με ρωτάγαν με αμφιβολία για το πού περίπου είναι το νησί.
Εδώ ταξιδιωτικό γραφείο στο οποίο είχα αρχικά απευθυνθεί μου είπε ότι μπορεί να μου βρει καλό πακέτο για...Άγιο Μαυρίκιο. Θα τον αγιοποίησε ο Σαμαράς και αυτόν.
Πολύς κόσμος δεν ξέρει τίποτα για τις υπόλοιπες χώρες. Μόνο ότι λένε οι ταινίες.

Επίσης σίγουρα πολλοί ποιστεύουν ότι δεν αξίζει να πας εξωτερικό αφού "έχεις τόσα ωραία και ανεξερεύνητα μέρη δίπλα σου". Επίσης έχουμε και διαφημίσεις του Υπουργείου που σε καλούν να μείνεις Ελλάδα. Γιατί να πας Πράγα όταν μπορείς να πας Δημητσάνα??? Εντάξει δεν είναι απαραίτητα κακό να πας Δημητσάνα αλλά ίσως και αυτό κάτι λέει.

Να αναφέρω και κάτι ακόμα που νομίζω ότι δεν αναφέρθηκε. Ξέρω ΠΟΛΥ κόσμο (άνω των 50) που τα επιχειρήματα αποφυγής ταξιδιού στο εξωτερικό είναι τα εξής: "Πού να πάω? Γερμανία?? Απαπαπα, στους γερμαναράδες της Μέρκελ, δεν χαλάω λεφτά εκεί". "Πού στην Τουρκία? Στους Τουρκαλάδες? Απαπαπα." "Τι??? Αφρική? Τρελάθηκες? Εκεί έχει τρομοκράτες/έμπολα/δηλητηριασμένα νερά......".
Αυτό μάλλον είναι μια μίξη άγνοιας και ρατσισμού(δεν ξέρω αν κολλάει καλύτερα άλλη λέξη)?

alma

Member
Να αναφέρω και κάτι ακόμα που νομίζω ότι δεν αναφέρθηκε. Ξέρω ΠΟΛΥ κόσμο (άνω των 50) που τα επιχειρήματα αποφυγής ταξιδιού στο εξωτερικό είναι τα εξής: "Πού να πάω? Γερμανία?? Απαπαπα, στους γερμαναράδες της Μέρκελ, δεν χαλάω λεφτά εκεί". "Πού στην Τουρκία? Στους Τουρκαλάδες? Απαπαπα." "Τι??? Αφρική? Τρελάθηκες? Εκεί έχει τρομοκράτες/έμπολα/δηλητηριασμένα νερά......".

Χαχα ακόμα κι έτσι υπάρχουν ένα σωρό χώρες στην Ευρώπη για να δει κανείς, για να μην πούμε για Ασία, Λατινική Αμερική, Αυστραλία κλπ....Αν έχεις όρεξη πρότεινε τους Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Τσεχία, Ρωσία κλπ....

Αν και νομίζω ότι τα πλήρως τουριστικοποιημένα μέρη όπως Πράγα, οι περισσότεροι και τα γνωρίζουν και τα έχουν επισκεφτεί...

Αντίθετα-κατά τη γνώμη μου-χώρες διαμαντάκια εντός Ευρώπης όπως η Πορτογαλία, άκουσα το κουφό πριν την επισκεφτώ :''Πως και διαλέξατε Πορτογαλία;Να τους βοηθήσετε επειδή πέρασαν μνημόνιο κι αυτοί;":haha:

NIKOLETA05

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Με κάλυψαν οι προλαλήσαντες 100% αλλά επιτρέψτε μου να ξαναπω -αναλύσω κι εγώ κάποιες διαπιστώσεις. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ζει για τους άλλους και την εικόνα που θα σχηματίσουν γι αυτούς. Ξοδεύει λοιπον τα χρήματα της σε πράγματα που φαίνονται. Αυτοκίνητα πρωτίστως γιατί αυτά μεταφέρονται παντού και σπιτια. Πάντα με γνωμονα τη φιγουρα και το εφέ στους φίλους και γνωστούς.

Κάποτε μια καλά αμοιβόμενη φίλη μουπου μολις ειχαν αγορασει πανακριβη bmw, διεμεναν σε σπίτι 140 τ.μ. και ειχαν και εξοχικό όλα με δάνεια...είπε αναστενάζοντας το κλασσικό "αχ εσεις ειστε πλουσιοι και μπορειτε και ταξιδευετε" και όταν της απαντησα οτι με τα λεφτα που βγαζετε εσυ κι ο συζυγος θα μπορουσατε να κανετε κ εσεις ταξιδια, το 1/10 της bmw κοστιζει ενα ταξιδι, μου απαντησε λυπημένη κατι που δεν θα ξεχασω: " Εσεις κοριτσι μου δινετε λεφτα για την ψυχη σας ενω εμεις για τους γειτονες.Τα ταξιδια δεν μπορεις να τα παρκαρεις εξω απο την καφετερια και να σε κοιτανε ολοι".....

Η λατρεία για φιγουρα και η αιώνια μανία των Ελλήνων να έχουν δικο τους σπιτι ,και μετα δικο τους εξοχικο και μετα ενα σπιτι προικα για τα παιδια και μετα ....και μετα... να ειναι μονιμως χρεωμενοι ως το λαιμο για καποιο σπιτι συν το οτι θεωρουν οτι τα ταξιδια ειναι σπορ για πλουσιους ειναι ο λογος που οι Ελληνες δεν ταξιδευουν.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Δικαιολογημενη η απαντηση σου γιατι βλεπεις τους backpackers σε στιγμιοτυπα του ταξιδιου τους και αγνοει τη συνολικη τους εικονα. Ξοδευουν λιγα καθε φορα αλλα στη σουμα βγαινουν περισσοτερα απο τους "κανονικους" τουριστας.

Ταξιδευουν περισσοτερες μερες οργωνοντας πολλες φορες ολη τη χωρα την οποια επισκεπτονται, τρωνε καθημερινα εξω, πινουν πολυ, ξοδευουν περισσοτερα χρηματα σε δραστηριοτητες και εξτριμ σπορτς.
Με μπέρδεψες βρε τριπάκια: Εξήγησέ μου σε παρακαλώ (αν ισχύει αυτό που λες), ποιοί είναι όλοι αυτοί σε όλα τα ταξιδιωτικά φόρα που γράφουν ότι πήγαν/θέλουν να πάνε στο χ μέρος για 1-2 μήνες ή και περισσότερο και ξόδεψαν/θέλουν να ξοδέψουν 500-1000 ευρώ συνολικά, με όλα μέσα. Τέτοιες αναφορές υπάρχουν χιλιάδες, το ξέρεις φαντάζομαι, τις έχεις δει. Αυτοί τι είδους τουρίστες είναι; Κανονικοί ή μπακπάκερς;

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Με μπέρδεψες βρε τριπάκια: Εξήγησέ μου σε παρακαλώ (αν ισχύει αυτό που λες), ποιοί είναι όλοι αυτοί σε όλα τα ταξιδιωτικά φόρα που γράφουν ότι πήγαν/θέλουν να πάνε στο χ μέρος για 1-2 μήνες ή και περισσότερο και ξόδεψαν/θέλουν να ξοδέψουν 500-1000 ευρώ συνολικά, με όλα μέσα. Τέτοιες αναφορές υπάρχουν χιλιάδες, το ξέρεις φαντάζομαι, τις έχεις δει. Αυτοί τι είδους τουρίστες είναι; Κανονικοί ή μπακπάκερς;
Αν δεν βρεις δουλεια εκει που θα πας 500-1000 για 1-2 μηνες δεν σου φτανουν. Εκτος κι αν ο προορισμος που επισκεπτεσαι ειναι εξεραιτικα φθηνος ή αν εισαι ολη μερα βολτες και γυρνα στο καταλυμα του να μαγειρεψει. Αυτο ομως δεν ειναι λογικη των backpackers. Δεν ξερω σε ποιες χιλιαδες αναφερεσαι.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Δεν ξερω σε ποιες χιλιαδες αναφερεσαι.
Ίσως δεν έχεις ταξιδέψει εκτός Ευρώπης, γι αυτό δεν καταλαβαίνεις. Στην Ασία π.χ., στα χιλιάδες χόστελς (που πολλά είναι και στο Booking) και φτηνά ξενοδοχεία, ποιοί μένουν; Κι αυτοί που μένουν εκεί, πού τρώνε; Στα καλά εστιατόρια; Και ταξιδεύουν μπίζνες ή με λεωφορεία της κακιάς ώρας; Όλοι αυτοί δεν είναι μπακπάκερς;

Στην Ευρώπη, φυσικά, αυτοί δεν υπάρχουν γιατί απλούστατα με τα χρήματα που διαθέτουν στην Ασία δεν μπορούν να κάνουν τίποτα - εκτός αν ταξιδεύουν με ωτοστόπ, φιλοξενούνται και τους ταΐζουν άλλοι. Α, και στην Ελλάδα, κάνουν "ελεύθερο" κάμπινγκ...

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
σως δεν έχεις ταξιδέψει εκτός Ευρώπης, γι αυτό δεν καταλαβαίνεις. Στην Ασία π.χ., στα χιλιάδες χόστελς (που πολλά είναι και στο Booking) και φτηνά ξενοδοχεία, ποιοί μένουν; Κι αυτοί που μένουν εκεί, πού τρώνε; Στα καλά εστιατόρια; Και ταξιδεύουν μπίζνες ή με λεωφορεία της κακιάς ώρας; Όλοι αυτοί δεν είναι μπακπάκερς;
Άλλο λέει ο τριπάκιας. Μπορεί ο μπακπάκερ να ξοδεύει 50€ ημερησίως (ή 25 στην Ασία), αλλά επειδή ταξιδεύει 3 μήνες θα ξοδέψει πολύ περισσότερο από τον μη μπακπάκερ που θα πάει μια εβδομάδα. Μας είχαν κάνει κάποτε οι Νεοζηλανδοί μια παρουσίαση σε παγκόσμιο επίπεδο που έδειχνε τρία πράγματα¨:
α) η συνολική τους δαπάνη (παγκοσμίως όχι μόνο στη ΝΖ) είναι περίπου τριπλάσια από τον μη μπακπάκερ
β) ο τρόπος με τον οποίο ταξιδεύουν κατανέμει τη δαπάνη τους με πολύ πιο επωφελείς τρόπους για τις τοπικές κοινωνίες. Είναι άλλο να μείνεις σε ένα locally owned homestay ή χόστελ κι άλλο σε ένα διεθνές AI. Το ποσοστό των χρημάτων που μένει στην τοπική κοινωνία είναι τεράστιο (σχεδόν όλο)
γ) το οικολογικό τους αποτύπωμα είναι απείρως μικρότερο

Η ΝΖ έχει εξαιρετικά προγράμματα για την προσέλκυση backpackers. Άλλες χώρες πάλι έχουν κάνει άλλες επιλογές.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Άλλο λέει ο τριπάκιας. Μπορεί ο μπακπάκερ να ξοδεύει 50€ ημερησίως (ή 25 στην Ασία), αλλά επειδή ταξιδεύει 3 μήνες θα ξοδέψει πολύ περισσότερο από τον μη μπακπάκερ που θα πάει μια εβδομάδα. Μας είχαν κάνει κάποτε οι Νεοζηλανδοί μια παρουσίαση σε παγκόσμιο επίπεδο που έδειχνε τρία πράγματα¨:
α) η συνολική τους δαπάνη (παγκοσμίως όχι μόνο στη ΝΖ) είναι περίπου τριπλάσια από τον μη μπακπάκερ
β) ο τρόπος με τον οποίο ταξιδεύουν κατανέμει τη δαπάνη τους με πολύ πιο επωφελείς τρόπους για τις τοπικές κοινωνίες. Είναι άλλο να μείνεις σε ένα locally owned homestay ή χόστελ κι άλλο σε ένα διεθνές AI. Το ποσοστό των χρημάτων που μένει στην τοπική κοινωνία είναι τεράστιο (σχεδόν όλο)
γ) το οικολογικό τους αποτύπωμα είναι απείρως μικρότερο

Η ΝΖ έχει εξαιρετικά προγράμματα για την προσέλκυση backpackers. Άλλες χώρες πάλι έχουν κάνει άλλες επιλογές.
μια χαρά τα λες Γιωργο ....
Κοιτα τα μεηλ σου ( ασχετο με το θέμα )

kabamarou

Member
Επίσης να προσθέσω και έναν άλλο λόγο.Δεν ξέρω τι γίνεται στο εξωτερικό η στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά εδώ στην Θεσσαλονίκη τουλάχιστον προ κρίσης υπήρχε μια μανία να κτίσουν όλοι εξοχικά κυρίως στην Χαλκιδική με αποτέλεσμα να έδιναν και να δίνουν μεγάλα χρηματικά ποσά για την ανέγερση τους αλλά και την συντήρηση τους.Προέκυψαν και τα χαράτσια τώρα και ήρθε και έδεσε:)
Και εφόσον έχεις σκάσει και σκας ένα κάρο φράγκα για ανέγερση και συντήρηση ε θα πηγαίνεις και κάθε χρόνο εκεί οπότε που σκέψη για εξωτερικό...

Γούστα είναι βέβαια αυτά αλλά προσωπικά δεν θα έδινα με τίποτα τόσα χρήματα για να προδικάσω μια ρουτινιάρικη ζωή την στιγμή που θα μπορούσα να γυρίσω όλον τον πλανήτη(που λέει ο λόγος) και να έχω και κάθε χρόνο διαφορετικές εμπειρίες .

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom