• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γκάνα Μαύρο είναι το χρώμα (Ζώντας στην Γκάνα)

meli

Member
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Τωρα πηρα χαμπαρι την υπεροχη ιστορια σου!!!!
:clap::clap::clap::clap:

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Σπυρε μερικα απ`αυτα που περιγραφεις μου θυμιζουν Ινδια.

Κeep walking...

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Χαίρομαι που με τα γραφόμενά μου σας βάζω στο κλίμα. Από δω και πέρα θα εφαρμόσω την ανάλυση εικόνων, αυτό σίγουρα θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα. Όταν κάποια στιγμή καταφέρω να περάσω επιπλέον φωτογραφίες θα ενημερώσω..

Να ρωτήσω κάτι τώρα με αφορμή ένα pm που έλαβα: όταν το Lonely planet αναφέρει ότι τα εμβόλια είναι υποχρεωτικά για την είσοδό σου στην χώρα (κίτρινος πυρετός) ενώ εγώ μπήκα δυο φορές χωρίς κανείς να με ελέγξει, τι τρέχει? Λάθος του οδηγού? Διαφορετική αντιμετώπιση για την εκάστοτε χώρα προέλευσης του τουρίστα? Καταπολέμηση των νοσηρών πηγών άρα και κατάργηση των εμβολίων? Μα πόσο να καταπολεμήθηκαν (βλ. Fadama). Ο οδηγός είναι του 2009 κι εγώ κατέβηκα 2008 χωρίς εμβόλιο.

bonus Fadama image

Attachments

• Like
Reactions: Pel

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Χαίρομαι που με τα γραφόμενά μου σας βάζω στο κλίμα. Από δω και πέρα θα εφαρμόσω την ανάλυση εικόνων, αυτό σίγουρα θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα. Όταν κάποια στιγμή καταφέρω να περάσω επιπλέον φωτογραφίες θα ενημερώσω..

Να ρωτήσω κάτι τώρα με αφορμή ένα pm που έλαβα: όταν το Lonely planet αναφέρει ότι τα εμβόλια είναι υποχρεωτικά για την είσοδό σου στην χώρα (κίτρινος πυρετός) ενώ εγώ μπήκα δυο φορές χωρίς κανείς να με ελέγξει, τι τρέχει? Λάθος του οδηγού? Διαφορετική αντιμετώπιση για την εκάστοτε χώρα προέλευσης του τουρίστα? Καταπολέμηση των νοσηρών πηγών άρα και κατάργηση των εμβολίων? Μα πόσο να καταπολεμήθηκαν (βλ. Fadama). Ο οδηγός είναι του 2009 κι εγώ κατέβηκα 2008 χωρίς εμβόλιο.

bonus Fadama image
..
,,.. η καρτα εμβολισασμου θα πρεπει να σου ζητηθει στο αεροδρομιο του ελληνικου οταν γυρνας απο χωρα οπου υπαρχει ο κιτρινος πυρετος ..

amantab

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου γης και πατρίς...
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρος

bonus Fadama image
Μόλις μου είπες ότι δεν έκανες το εμβόλιο προβληματίστηκε η συγκάτοικος και κινητοποιηθήκαμε. Το εμβόλιο λοιπόν είναι υποχρεωτικό για όσους ταξιδεύουν με τουριστική βίζα.Χωρίς την βεβαίωση δεν μπαίνεις στην χώρα..υποθέτω εσύ και τις δύο φορές είχες επαγγελματική. Κοινώς, είτε τα κουνούπια αναγνωρίζουν τους επαγγελματίες και δεν τους τσιμπάνε (εσύ είσαι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα) ή οι τους Γκανέζους δεν τους πολυαπασχολεί η κατάληξή σας:D

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Μόλις μου είπες ότι δεν έκανες το εμβόλιο προβληματίστηκε η συγκάτοικος και κινητοποιηθήκαμε. Το εμβόλιο λοιπόν είναι υποχρεωτικό για όσους ταξιδεύουν με τουριστική βίζα.Χωρίς την βεβαίωση δεν μπαίνεις στην χώρα..υποθέτω εσύ και τις δύο φορές είχες επαγγελματική. Κοινώς, είτε τα κουνούπια αναγνωρίζουν τους επαγγελματίες και δεν τους τσιμπάνε (εσύ είσαι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα) ή οι τους Γκανέζους δεν τους πολυαπασχολεί η κατάληξή σας:D
Το πρόβλημα δεν είναι τόσο στο έμπα. Σιγά μη φοβάται η Αφρικανική χώρα ότι ο Ευρωπαίος θα φέρει τον κίτρινο πυρετό στη χώρα. Το πρόβλημα είναι στο έβγα. Υπάρχει ο κίνδυνος η επόμενη χώρα να μη σε βάζει μέσα (ή να σε στείλει σε καραντίνα) για να μη μεταφέρεις εκεί τον κίτρινο πυρετό.

Μην ξεχνάς την πιθανότητα την προηγούμενη φορά οι συνοριακές αρχές απλώς να αμέλησαν να ελέγξουν....

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Τουλάχιστον έχω 45 λεπτά internet στο aia να σας ρίξω σύρμα να φέρετε τσίπουρα να το γιορτάσουμε!!

Σήμερα συνέβη το αδιανόητο!! Ό,τι σας έχω περιγράψει ωχριά μπροστά στο τι έζησα!! Επέστρεφα από τα γραφεία (30 χλμ. απ’ το σπίτι), ήταν σούρουπο και ταξιδεύαμε με ανοιχτά παράθυρα!!! Και είχε δροσιά!!!!! Δεν χρειαστήκαμε A/C! Γράφουμε ιστορία!!!

Last edited by a moderator:
  • Like

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Το γράφω τώρα μη το ξεχάσω καθώς διαφαίνεται ότι θα αργήσει η Κυριακάτικη ανταπόκριση: Το μεγαλύτερο σφάλμα που μπορεί να κάνει ένας κόκορας είναι να κράξει μπροστά σε κάποιον.. Είναι οιωνός κακών συμβάντων.. άρα ο κόκορας πρέπει να πεθάνει!!! Το άλλο το εντυπωσιακό (πέρα από την δροσιά του καιρού βέβαια): θυμάστε που σας έλεγα για τον κόκκινο στυλό? Έ όπως κατάλαβα είναι χριστιανικό κουσούρι! Οι μουσουλμάνοι δεν τα πιστεύουν αυτά! Αν γράψεις, λέει, το όνομά σου με κόκκινο στυλό σημαίνει ότι είσαι νεκρός! Δεν γίνεται να γράφεις και να είσαι νεκρός ταυτόχρονα!!

getxowoman

Member
Σε ευχαριστουμε που μας γραφεις τοσες λεπτομερειες! Χτες το βραδυ εβλεπα ενα ντοκυμαντερ για το Μπαλι και την ωρα που βλεπαμε μια κηδεια στο Μπαλι, τσουφ ηρθε ο Σπυρος στο μυαλο με το χτεσινο του μικρο κομματι περι κηδειας!

Γραφε μας οσο πιο συχνα μπορεις, εννοειται και οποτε σου κανει κεφι!

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Και? Τι λέει? Η ταφή στο Μπαλί τελείτε με τον ίδιο ευφάνταστο τρόπο? (αν και τι να πούμε εμείς μπρος στην Ινδία)

Σε εμένα κάνει κέφι. Στο boss πάλι, καθόλου!

Είχα ανοίξει κάποτε ένα θέμα για τις "Κακές" συνήθειες που πρέπει να προσέχουμε όταν πάμε σε ξένες χώρες. που να ξερα ότι θα μου δινόταν η ευκαιρία να το διανθίσω τόσο! (και δεν μιλάω για τον κόκορα...)

• Like

XRISTOS71

Member
μπράβο βρε σπύρε με τα ωραια σου και τις περιγραφές σου ........
γραφε εσυ και εμεις εδω ειμαστε να σε διαβάζουμε

Ενσταση !!! μονο με την συγκριση του club της Γκανας με τα σκυλαδικά της Λ Κηφισσού
( εκει δίπλα στα ΚΤΕΛ του κηφισσού υπήρχε ενα cult μαγαζί
που με το που εφτανε το ύπεραστικό έμπαινες επινες τα ποτακια σου με συνοδεία μπουζουκιού και μετα πήγαινες στο σπίτι σου έτοιμος λουλουδιασμένος

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.633
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα