giannoula
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- who knows???
μα έτσι δεν υπάρχει και λόγος για να πας ταξίδι... Κάθεσαι και σπίτι σου..
Όχι ότι δεν μπορει να σου σκασει κατι αναλογο σε ευρωπαικη πολη...πάντως βρε παιδιά ο κλοιός στενεύει όλο και περισσότερο στις αραβικές χώρες... Δυστυχώς να μιλήσω για μένα προσωπικά αν και θα ήθελα πολύ να επισκεφθώ κάποιες απ'αυτές δε μπορώ να πω ότι δεν περνάει από το μυαλό μου ο φόβος με συνέπεια να αποκλείω όλο και περισσότερες...
Alma, με πτήση μόλις 2 βδομάδες μετά την πτώση του Μουμπάρακ το 2011, πραγματοποίησα κανονικότατα το "ολίγον περιπετειώδες" ταξίδι μου διασχίζοντας τη χώρα με λεωφορεία και κάνοντας couchsurfing. Και για του λόγου το αληθές διάβασε την ιστορία: Ο Vito πάει Μέση Ανατολή-1ο Μέρος: ΑίγυπτοςΔυστυχώς έτσι είναι. Μία-μία οι αραβικές χώρες βγαίνουν από τα άμεσα σχέδια μας. Δεν θα ξεχάσω φίλο που πήγε Αίγυπτο λίγο μετά την περίοδο της μεγάλης αναταραχής στη χώρα και δεν βγήκε καθόλου σχεδόν από το πολυτελέστατο ξενοδοχείο του στο Σαρμ Ελ Σειχ. Και μου έλεγε αν δεν βγεις καθόλου όλα καλά. Μα τότε δεν αισθάνομαι ταξίδι. Αν δεν γυρίσω λίγο τη χώρα εγώ προσωπικά είναι σαν να μην πήγα.
Alma, με πτήση μόλις 2 βδομάδες μετά την πτώση του Μουμπάρακ το 2011, πραγματοποίησα κανονικότατα το "ολίγον περιπετειώδες" ταξίδι μου διασχίζοντας τη χώρα με λεωφορεία και κάνοντας couchsurfing. Και για του λόγου το αληθές διάβασε την ιστορία: Ο Vito πάει Μέση Ανατολή-1ο Μέρος: Αίγυπτος
Και μόνο το ότι βρίσκεσαι σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο είναι ένας σημαντικός λόγος για να σε αποτρέψουν να κάνεις πράγματα έξω από τις νόρμες του, πόσο μάλλον όταν υπάρχει αναβρασμός στη χώρα που υπάρχει μια άλφα επικινδυνότητα.
Πάντως θα συμφωνήσω ότι όλο και σκουραίνουν τα πράγματα στις Αραβικές χώρες, τόσο για τους τουρίστες αλλά προπαντός για τους ντόπιους που κατοικούν στις περιοχές.
...Και με το άχτι μου την Υεμένη; πότε θα πάω;