penthesilia
Member
Θα ήθελα πολύ να ξέρω σε τι ακριβώς συνισταται ο εκπολιτισμός... Κατέστρεψε πόλεις ολόκληρες, έκανε γενοκτονίες, βίασε, έκλεψε...αν ήθελαν "φώτα" οι άνθρωποι θα φώναζαν ηλεκτρολόγο όχι στρατηλάτη. Αν το πάμε έτσι οι Iσπανοί εκπολίτισαν τους Ταίνος, ο Hitler τους Εβραίους και οι Ούνοι τους Ρωμαίους. Από ποτε η υποδούλωση ενός λαου σημαίνει πολιτισμός? Ο πολιτισμός υιοθετείται οικειοθελώς, από την ώρα που επιβάλλεται με το σπαθί δε λέγεται πολιτισμός, λέγεται σφαγή και ιμπεριαλισμός.
Αναμφισβήτητα πρόκειται για στρατιωτική "ιδοφυια", ίσως και τη μεγαλύτερη των εποχών, αλλα δε θα ψήφιζα ποτε κάποιον που θα έμεινε στην ιστορία διότι έκανε κάτι που δε θα ήθελα να μου κάνουν εμενα.
Εσύ θα ήθελες να βρεθείς με την οικογένεια σου στο διάβα αυτού του μεγάλου Έλληνα?
Αν θες να μάθεις σε τι συνίσταται ο εκπολιτισμός να διαβάσεις Πλούταρχο, επίσης την ιστορία των Bury & Meiggs και όχι μόνο. Συμφωνώ ότι οι Πέρσες είχαν ένα λαμπρό πολιτισμό και αυτό το καταδεικνύουν τα εναπομείναντα μνημεία της Περσέπολης, την οποίαν όπως είδα έχεις επισκευτεί. Μία πόλη έκαψε ο Αλέξανδρος κι αυτό στη μνήμη των Αθηνών που κάηκαν από τους Πέρσες το 480 π.Χ. Το ότι βίασε και έκλεψε από ποιά ιστορική πηγή το αντλείς; Ή μήπως η χολιγουντιανή ταινία είναι η μόνη πηγή άντλησης πληροφοριών; Όσο για τα παραδείγματα που παραθέτεις είναι όλα ατυχή. Οι Ισπανοί ξεκίνησαν κινούμενοι από το κέρδος , τον χρυσό και τη θρησκεία. Στον Χίτλερ δεν αναφέρομαι καν γιατί δεν κολλάει πουθενά. τραγικό ιστορικό σφάλμα ο παραλληλισμός του με τον Αλέξανδρο. Όσο για τους Ούνους, φύλο βαρβαρικό, χωρίς πολιτισμό , με μόνη επιδίωξη τη λεηλασία, τί να σχολιάσω; Δεν υπάρχει καμμία σχέση. Παρεπιπτόντως πότε υποδούλωσε ο Αλέξανδρος. Αυτός ντύθηκε Πέρσης, παντρεύτηκε Περσίδα, έκανε Πέρσες στρατηγούς,αποφευγοντας απο την αλλη την τρυφηλή ζωή των Περσών, θεωρώντας την έσχατη δουλεία. και χαρακτηριστικά έλεγε: "δεν ξέρετε ότι τελική επικράτηση για εμάς σημαίνει να μην κάνουμε τα ίδια με τους κατακτημένους;".
Το ότι υιοθετήθηκε οικειοθελώς ο πολιτισμός, εσύ που έχεις ταξιδέψει ανατολή, το γνωρίζεις καλύτερα. εγώ μόνο από λόγια. Όλες οι χώρες που έχει περάσει ο Μέγας Αλέξανδρος τρέφουν τα καλύτερα αισθήματα για τους Έλληνες. Η τελευταία ερώτηση είναι και λίγο σοφιστεία. Δεν είμαι τόσο μεγάλη για να φοβάμαι και να υπολογίζω ένα άθλιο "σαρκίο" και μία πρόσκαιρη ζωή, χτυπάει στο φόβο του θανάτου κι όχι στη λογική.
Όσο για την Αβάνα που βρίσκεσαι σε ζηλεύω! Καλά να περνάς.