Ηνωμένο Βασίλειο Λονδίνο - Οξφόρδη - Στοουνχεντζ

echo2011

Member
Πόσες ώρες περίπου χρειάζεσαι για να δεις την Οξφόρδη σε ημερήσια εκδρομή (χωρίς μουσεία); Πέρα από το πανεπιστήμιο τι άλλο αξίζει να δεις; Είναι τα Χριστούγεννα καλή περίοδος για να πας;

Traveller

Member
Πόσες ώρες περίπου χρειάζεσαι για να δεις την Οξφόρδη σε ημερήσια εκδρομή (χωρίς μουσεία); Πέρα από το πανεπιστήμιο τι άλλο αξίζει να δεις; Είναι τα Χριστούγεννα καλή περίοδος για να πας;
Ποιο πανεπιστήμιο καλό μου?

echo2011

Member
@ manelaki: Θα είμαστε 6 μέρες στο Λονδίνο αλλά οι υπόλοιποι της παρέας έχουν ξαναπάει οπότε αν είναι καλή η περίοδος σκεφτόμαστε και για μία ημερήσια.. Γι'αυτό ρωτάω πόσες ώρες χρειάζεται μήπως και δε φάει ολόκληρη τη μέρα.. Πάντως η διαδρομή είδα είναι 1.50'..
@ traveler: το University of Oxford εννοούσα :)
http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j...ZV32rMK4h1SoH7Jpw&sig2=f7I_4sh74_Cj0_Tx2kAuQQ

Fanie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Lena's Stone Forest
echo2011 κοίτα δώ για τα κολλέγια του πανεπιστημίου:

Visiting the Colleges - University of Oxford

Αναφέρει τις ώρες που μπορεί να τα επισκευτεί κανείς. Κάποια από αυτά έχουν είσοδο και κάποια είναι δωρεάν. Απ' όσα έχω προλάβει να διαβάσω -γιατί προγραμματίζω κι εγώ το ταξίδι μου για εκεί- προτεινόμενα για επίσκεψη είναι τα Balliol College, New College & Magdelen College, ενώ ιδιαίτερη μνεία γίνεται για την Christ Church.
Συνεχίζω το διάβασμα...

echo2011

Member
Έχεις ιδέα πόσα πανεπιστήμια έχει η Οξφόρδη?
Είχα δει στο tripadvisor οτι απ'τις 3 σελίδες με αξιοθέατα οι δύο είναι πανεπιστήμια και κολέγια! Αλλά φαντάστηκα πως θα καταλάβετε τι εννοώ! Anyway, τι άλλο πέρα από tour στο university of Oxford αξίζει να κανούμε; Πόσες ώρες να υπολογίζω; Και να μείνουμε 6 μέρες στο Λονδίνο καθόλου δε με χαλάει αλλά οι υπόλοιποι μπορεί να θέλουν να δουν και κάτι διαφορετικό..

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Η Οξφόρδη αυτό που προσφέρει σαν κύριο αξιοθέατο είναι τα κολλέγια της,γοτθικού ρυθμού
κτίρια που δίνουν"ατμόσφαιρα"στην πόλη.Πολλοί θεωρούν χάσιμο χρόνου το να επισκεφθούν καποιο,προσωπικά μου άρεσε που μπήκα και είδα μέσα το περιβόητο chris church college...
Επίσης γραφική διαδρομή παραδίπλα από το πάρκο-αυλή αυτού του κολλεγίου(δε χρειάζεται δηλ να πληρώσεις είσοδο για να πάς)κατά μήκος ενός καναλιού όπου απολαμβάνεις τη φύση,το ποτάμι,βλέπεις να κανουν βαρκάδα οι φοιτητές.
Εκεί κοντά έχει κι έναν βοτανικό κήπο,
στον κεντρικό δρόμο έχει αρκετές κλειστές αγορές(avenue market)4 νομίζω κάθετα δηλ στον κεντρικό μπαίνεις και χαζεύεις ...
από κει και πέρα τα κλασσικά...πεζόδρομος με καφέ,εμπορικοί δρόμοι ,μαγαζιά κλπ,
ωραίο ατμοσφαιρικό καφέ ΜΕΣΑ στην εκκλησία st.Mary's(στον κεντρικό δρόμο,νομίζω high street) και με τραπεζάκια έξω στην αυλή του ναού,

Σε μιά ημερήσια άνετα τα βλέπεις αυτά...

echo2011

Member
echo2011 κοίτα δώ για τα κολλέγια του πανεπιστημίου:

Visiting the Colleges - University of Oxford

Αναφέρει τις ώρες που μπορεί να τα επισκευτεί κανείς. Κάποια από αυτά έχουν είσοδο και κάποια είναι δωρεάν. Απ' όσα έχω προλάβει να διαβάσω -γιατί προγραμματίζω κι εγώ το ταξίδι μου για εκεί- προτεινόμενα για επίσκεψη είναι τα Balliol College, New College & Magdelen College, ενώ ιδιαίτερη μνεία γίνεται για την Christ Church.
Συνεχίζω το διάβασμα...
Ευχαριστώ πολύ Fanie!

echo2011

Member
Η Οξφόρδη αυτό που προσφέρει σαν κύριο αξιοθέατο είναι τα κολλέγια της,γοτθικού ρυθμού
κτίρια που δίνουν"ατμόσφαιρα"στην πόλη.Πολλοί θεωρούν χάσιμο χρόνου το να επισκεφθούν καποιο,προσωπικά μου άρεσε που μπήκα και είδα μέσα το περιβόητο chris church college...
Επίσης γραφική διαδρομή παραδίπλα από το πάρκο-αυλή αυτού του κολλεγίου(δε χρειάζεται δηλ να πληρώσεις είσοδο για να πάς)κατά μήκος ενός καναλιού όπου απολαμβάνεις τη φύση,το ποτάμι,βλέπεις να κανουν βαρκάδα οι φοιτητές.
Εκεί κοντά έχει κι έναν βοτανικό κήπο,
στον κεντρικό δρόμο έχει αρκετές κλειστές αγορές(avenue market)4 νομίζω κάθετα δηλ στον κεντρικό μπαίνεις και χαζεύεις ...
από κει και πέρα τα κλασσικά...πεζόδρομος με καφέ,εμπορικοί δρόμοι ,μαγαζιά κλπ,
ωραίο ατμοσφαιρικό καφέ ΜΕΣΑ στην εκκλησία st.Mary's(στον κεντρικό δρόμο,νομίζω high street) και με τραπεζάκια έξω στην αυλή του ναού,

Σε μιά ημερήσια άνετα τα βλέπεις αυτά...
Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις! Έχεις πάει χειμώνα ή καλοκαίρι; Αν υπολογίσω 6 ωρες είναι καλά; (θέλουν +4 ώρες οι διαδρομές με λεωφορείο)..

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Το πόσες ώρες είναι σχετικό.,και η απάντηση τελείως υποκειμενική,
γιατί αν κάποιος θέλει να αφιερώσει εκτός των άλλων κι ένα δίωρο πχ στο να κάτσει κάπου να φάει καιι άλλο τόσο στο να πιεί έναν ωραίο καφέ καταλαβαίνεις...
Πήγα καλοκαίρι οπότε και οι δραστηριότητες(περπάτημα έξω,πάρκα κλπ)είναι σαφώς περισσότερες,
αν πάς χειμώνα θεωρώ ότι 6 ώρες είναι αρκετές

paefstra

Member
Πάντως πολύ εντυπωσιακό για ημερήσια και το Cambridge, με εύκολη και γρήγορη πρόσβαση με τρένο σε μια ώρα από Λονδίνο. Και είναι πραγματικά ένα ταξίδι στην ιστορία της επιστήμης to Τhe Old Cavendish Laboratory. Στη βιβλιοθήκη του Trinity College υπάρχει το "Principia Mathematica" του Newton. Επίκεψη στα Κολέγια και βαρκάδα στον ποταμό Cam. Επίσης πολύ αξιόλoγο το Fitzwilliam Musewm. Α, και για καφέ ή φαγητό στη θρυλική pub "The Eagle" όπου οι Watson και Crick ανακοίνωσαν περιχαρείς την αποκωδικοποίηση του DNA.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom