chris7
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Λουξεμβούργο
- Ταξίδι-Όνειρο
- Καναδάς
+1Αφιερώστε μια μέρα στη λίμνη Ματζόρε, πηγαίνετε μέχρι τη πόλη Στρέζα (Stresa) και από εκεί στα 3 νησάκια Ιζόλα.
+1Αφιερώστε μια μέρα στη λίμνη Ματζόρε, πηγαίνετε μέχρι τη πόλη Στρέζα (Stresa) και από εκεί στα 3 νησάκια Ιζόλα.
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες μου είναι πολύ χρήσιμεςSangela οι σελίδες που χρειάζεσαι είναι η www.trenitalia.com για να δεις πως θα ανέβεις κόμο και από εκεί να συνεχίσεις με τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις που επιθυμείς. Η τιμολόγηση για τα ακτοπλοϊκά βρίσκεται στον παρακάτω πίνακα: http://www.navigazionelaghi.it/doc/pdf/biglietti/como/Passengers fares.pdf
Επειδή μπορεί να σε μπερδέψει να σου προτείνω ένα-δυο σημεία για να σε βοηθήσω. Δεν ξέρω αν θέλεις να γυρίσεις αβυσσαλέα τη λίμνη ή να κάνεις τα βασικά. Στην πρώτη περίπτωση θα πάρεις τρένο είτε για Como είτε για Lecco (οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της λίμνης) με γύρω στο 10€ πήγαινε-έλα (35-40 λεπτά διάρκεια) και από αυτές τις πόλεις να βγάλεις μια ημερήσια για πλοίο. Επειδή όμως η λίμνη χωρίζεται σε ζώνες που προσδιορίζουν την τιμή, όσο πιο μεγάλο εύρος επισκέψεων επιλέγει κάποιος, τόσο αυξάνεται και η τελική τιμή(πάνω από 23€ από τις εν λόγω πόλεις).
Στη δεύτερη περίπτωση, την οποία ουσιαστικά προτείνω και είναι αυτό που εγώ θα έκανα μιας που πρόκειται για ημερήσια και δε θέλουμε να χάσουμε ανούσιο χρόνο στο νερό, θα έπαιρνα τρένο από Μιλάνο για Varenna με περίπου 14€ πήγαινε έλα, με διάρκεια και συχνότητα 1 ώρας και απο εκεί θα εξερευνούσα το κεντρικό como, του οποίου το ημερήσιο ακτοπλοϊκό εισιτήριο κοστίζει 15€ και μπορείς να επισκεφτείς τα κάτωθι χωριά που τυχαίνει να είναι και τα σημαντικότερα της λίμνης:
View attachment 240525
Στο τέλος θα είναι και οικονομικότερη η δεύτερη επιλογή.
Για μια εικόνα, μπορείς να διαβάσεις μια παλιότερη αλλά πρόσφατη ανάρτησή μου με όλο το σκηνικό:
https://www.travelstories.gr/community/threads/como-come-φορτίζω.59256/
Καλό σου ταξίδι!
Το Μιλάνο για μια μέρα είναι ΟΚ. Αφού θα εισαστε 2 μέρες Μπελατζιο καλύτερα Λουγκάνο μονοημερη.Θα είμαι Ιταλία 14-21/10 και σκέφτομαι αυτό το ταξίδι να είναι για χαλάρωση. Είπα να χωρίσω τις μέρες σε 14 (φτάνουμε πρωί) - 17 Λίμνη κόμο και 18 - 21 (πετάμε πρωί) σε Μπέργκαμο, μέχρι στιγμής σκέφτομαι να κάνω το παρακάτω πρόγραμμα
14) Μπελάζιο
15) Μπελάζιο
16) Βαρενα - Μεναζιο
17) Μπελάζιο (η λουγκάνο)
18) Μπεργκαμο
19) Μιλάνο
20) Μπέργκαμο
21) Επιστροφη Πρωι
Πως το βλέπετε; στις 17/10 έλεγα ή να επισκεφτούμε μερικές βίλες ή να πάμε λουγκάνο θεωρείτε πως αξίζει το Λουγκάνο για λίγες ώρες; Να αλλάξω κάτι στο παραπάνω; Το Μίλανο είπαμε να το κάνουμε μονοήμερη μιας και τα ψώνια δεν μας ενδιαφέρουν και γενικά θέλουμε να ξεφύγουμε λίγο απο τις μεγάλες πόλεις και να χαλαρώσουμε σε αυτό το ταξίδι.