Λοιπόν, είμαι μαθητής πρώτης λυκείου και το μεγάλο όνειρό μου είναι να κάνω πάρα πολλά ταξίδια και να πάω στην πλειοψηφία των χωρών του πλανήτη. Αλλά έχω ένα τεράστιο πρόβλημα. Διαγνώσθηκα τον Δεκέμβριο με χονδροπάθεια επιγονατίδας, όπου πονάς στο ανέβασμα σκαλιών, στην ορειβασία, την ποδηλασία, το σκι το πολύ περπάτημα, γενικώς ότι επιβαρύνει το γόνατο. Σκεφτείτε ότι κάνω ταεκβοντό, το οποίο πραγματικώ λατρεύω και είμαι πολύ καλός, αλλά σκέφτομαι να το σταματήσω γιατί να μην επιβαρυνθεί άλλο η κατάσταση και να ξεκινήσω κολυμβητήριο, το οποίο απεχθάνομαι, επειδή άκουσα ότι βοηθάει πάρα πολύ στην χονδροπάθεια. Τόσο ψηλά τοποθετώ τα ταξίδια. Η μεγάλη ανησυχία μου λοιπόν είναι ότι μεν θα μπορώ να ταξιδεύω, αλλά με περιορισμένες δυνατότητες. Να τονίσω κυρίως το ότι εγώ είμαι περισσότερο του extreme travel και όχι τόσο τον αστικό τουρισμό(αξιοθιέατα πόλης, μουσεία, εκκλησίες κλπ). Τα μεγαλύτερα όνειρά μου, είναι η κατάκτηση του lenin peak(κιργισταν), η πεζοπορία ως το everest base camp(στο οποιο παρεμπιπτοντως εμπνευστηκα απο τον traveladdict, ο οποιος αν διαβαζει το μυνημα, τον προτρεπω να μου απαντησω σχετικα με το πόσο ανηφορικο και επιζημιο για τα γονατα ειναι το μονοπατι, καθως και τι θερμοκρασίες επικρατούν προς τα κει τη μερα, διοτι συνηθως το προβλημα χτυπαει στα πολυ κρυα και τα χιονια), η πεζοπορια στην ερημο γκομπι της μογγολίας, το nuuk της γροιλανδίας, ο πολικος κυκλος γενικοτερα, οι τροπικες παραλίες της ωκεανίας, η επισκεψη στον περουβιανο αμαζονιο, περιπλανηση στις ζουγκλες της κεντροαφρικανικης δημοκρατίας. Γενικώς, καταλαβαίνετε ότι μου αρέσουν τέοτιες εμπειρίες, και όχι πάω στα μεγάλα στικά κέντρα, μένω σε πολυτελή ξενοδοχεία, δοκιμάζω την τοπική κουζίνα σε 5 διαφορετικά εστιατορία, άντε κάνω και μερική εκδρομούλα στη γυρω περιοχη΄και μετα το βραδυ σε κλαμπ και καφετεριες κλπ.. Βεβαια ολες οι εμπειριες που μου αρεσουν καταλαβαινεται οτι καταπονουν γενικά τα γονατα. Επίσης, οπως ανεφερα και πριν το μεγλαο προβλημα μπορει και να μην ειναι οι πεζοποριες(ειδικα με μικρομεσαια κλιση) αλλα τα κρυα μερη, οπως γροιλανδία, νησιά σβάλμπαρντ, γροιλανδία, σιβηρία που απλώς τα λατρεύω. Μάλιστα, ενώ τον Μάρτιο είχα πολύ καιρό να νιώσω ενόχληση στο γόνατο, πήγαμε στον ολυμπο, στα 1800μ. οπου είχαι χιονι και 0-1 βαθμους κελσίου και υπερβολικη υγρασια και όχι 5 ωρες ή μερες που κραταν οι συνηθησμενες πεζοπορίες, 5 λεπτα περπατησα σε μια μικρη ανηφορουλα για να εξερευνησω λιγο το τοπιο και ενιωσα το γονατο μου να ποναει. Ε δεν μπορουσα λεπτο παραπανω και γυρισα πισω. Αντιθετως, το πασχα περασα μια βολτα απ το διδυμοτειχο και ανεβηκα απο ενα αποτομο μονοπατι στον περιφημο λοφο, τουλαχιστον 15 λεπτα και με μεγλαη κλιση, δεν ενιωσα ενοχληση(βεβαια η θερμοκρασια στους 20 βαθμους). Ακόμη, διάβασαα διάφορες συζητησεις στο ιντερνετ, και ειδα οτι μερικοι παρα την χονδροπαθεια καταφερνουν με μετρο βεβαια και πεζοπορια και ορειβασια να κανουν ακομη και γενικως να ζουν μια ενεργη και φυσιολογικη ζωη και αλλοι που αν περπατησουν(Σε δρομο πολης μιλαμε) εστω και μια ωρα πρεπει να ειναι με τον παγο και τα αντιφλεγμονωδη. Ε στην δευτερη περιπτωση, ουσιαστικα μιλαμε οτι οχι πεζοπορια στα ιμαλαια, ουτε περιηγηση σε μια πολη δεν μπορεις να κανεις. Αν καταληξω ετσι, το λεω πραγματικα η ζωη πλεον για μενα δεν θα εχει απολυτως κανενα νοημα και ξερω οτι απλα θα ζησω μια φριχτη ζωη. Θα μου στερηθεί ο απώτερος στόχος, στη ζωή μου τα ταξίδια. Η χονδροπάθεια, να πω οτι δεν περναει ποτε μπορει απλως να χειροτερεψει, ή να καλυτερέψει αλλά μπορεί να σε ξαναπιάσει ακόμα και αν σ έχει περάσει για χρόνια. Λοιπόν σας παρακαλώ βοηθήστε με και αν μπορείτε απαντήστε στις ερωτήσεις
1) ειναι αλλος κανεις με χονδροπαθεια
2)πιστευετε θα τα καταφερω να ταξιδευω
3)ειναι τυχαιο που με πειραξε το γονατο στην υγρασια και στο κρυο ή οχι?
4) απ' όσο κρίνετε ακόμα κι αν δεν καταλήξει καλά, είναι σοβαρός λόγος να με αποτρέψει από τα ταξίδια
5) το ταεκβοντό να το σταματήσω
6)πως ειναι το μονοπατι για το everest base camp
και γενικοτερα οτι σχετιο θελετε πειτε το
1) ειναι αλλος κανεις με χονδροπαθεια
2)πιστευετε θα τα καταφερω να ταξιδευω
3)ειναι τυχαιο που με πειραξε το γονατο στην υγρασια και στο κρυο ή οχι?
4) απ' όσο κρίνετε ακόμα κι αν δεν καταλήξει καλά, είναι σοβαρός λόγος να με αποτρέψει από τα ταξίδια
5) το ταεκβοντό να το σταματήσω
6)πως ειναι το μονοπατι για το everest base camp
και γενικοτερα οτι σχετιο θελετε πειτε το