Γιατί πρέπει να δώσεις "ορισμό"; Ο στόχος κάθε ταξιδιού είναι μοναδικός. Δεν χρειάζεται να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τους άλλους! Μπορεί να θέλω να γυρίσω πχ. όλη την Ιταλία αλλά απο την Αγγλία να με ενδιαφέρει μόνο το Λονδίνο. Άλλες φορές ο στόχος μπορεί απλά να είναι ενα μνημείο. Πχ. να επισκεφθώ την Πέτρα, το Μάτσου Πίτσου κτλ...Καλησπέρα! Έχετε κάποια λίστα με τα ταξίδια που έχετε βάλει στόχο να κάνετε ? Και αν ναι πως είναι αυτή η λίστα ? Η κάθε χώρα με διάφορες πόλεις? Θέλω να κάνω και εγώ μια τέτοια λίστα αλλά δεν ξέρω από που να αρχίσω
Αρχιζω απο πολεις, οχι χωρες. Εκτος της Μαλτας που ειναι τοσο μικρη που την εξαντλεις.
Αυτο σημαινει ενα ταξιδι που περιλαμβανει μερικες πολεις στην ιδια χωρα
Και αλλοτε μερικες πολεις σε διαφορετικες χωρες.
Γιατί πρέπει να δώσεις "ορισμό"; Ο στόχος κάθε ταξιδιού είναι μοναδικός. Δεν χρειάζεται να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τους άλλους! Μπορεί να θέλω να γυρίσω πχ. όλη την Ιταλία αλλά απο την Αγγλία να με ενδιαφέρει μόνο το Λονδίνο. Άλλες φορές ο στόχος μπορεί απλά να είναι ενα μνημείο. Πχ. να επισκεφθώ την Πέτρα, το Μάτσου Πίτσου κτλ...
Κανε μια λίστα λοιπόν με οτι τραβάει η ψυχή σου!
δεν εχω λιστα, θεωρω τις λιστες κατι αγχωτικο, καποια υποχρεωση.
και χαρτη που θελω να αγορασω δεν θελω να παρω αυτους που σβηνεις, αλλα απο αυτους που βαζεις πινεζες, θελω να θυμαμαι που εχω παει, οχι τι εχω "σβησει" απο τον χαρτη
Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός Εννοώ αν έχετε κάποιους στόχους στα ταξίδια που θα κάνετε στο μέλλον! Για παράδειγμα:λοιπον υπαρχουν πολλες λιστες που μπορεις να συνδιασεις με σχετικη ευκολια..λουξεμβουργο-βελγιο-ολλανδια
λιθουανια λεττονια εσθονια
κυπρος ισραηλ
αγγλια-σκωτια-β.ιρλανδια -ιρλανδια
αν υπαρχει υγεια θα τα κανω αυτα
Το έθεσες πάρα πολύ ωραία. Μου έδωσες μια τελείως διαφορετική όπτική επί του θέματος (έχω κόλλημα με τους χάρτες!) Μάλλον πρέπει να πάρω χάρτη για pins και να αφήσω στην άκρη τον scratch mapδεν εχω λιστα, θεωρω τις λιστες κατι αγχωτικο, καποια υποχρεωση.
και χαρτη που θελω να αγορασω δεν θελω να παρω αυτους που σβηνεις, αλλα απο αυτους που βαζεις πινεζες, θελω να θυμαμαι που εχω παει, οχι τι εχω "σβησει" απο τον χαρτη
Η δικιά μου λίστα περιλαμβάνει μόνο μεγάλα ταξίδια και είναι σε μορφή χωρών και μάλλον με την παρακάτω σειρά :Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός Εννοώ αν έχετε κάποιους στόχους στα ταξίδια που θα κάνετε στο μέλλον! Για παράδειγμα:
Στην Γερμανία:
Βερολίνο
Στην Αγγλία:
Xωριά Cotswolds
Λονδίνο και πάει λέγοντας!
Επίσης έχω διαβάσει από αρκετούς στο φορουμ ότι έχουν κάποιες λίστες με τα επόμενα ταξίδια που θα ήθελαν να κάνουν! Όπως για παράδειγμα κάποιος διαβάζει μια ιστορία για ένα μέρος που δεν είχε δώσει βάση άλλα μόλις διαβάσει την ιστορία λέει "το έβαλα στην λίστα μου κ αυτό" Λίστα πραγματική η του μυαλού; Ξέρω ίσως είναι κάπως η ερώτηση αλλά έχει ενδιαφέρον για το πως επιλεγεί ο καθένας μας το επόμενο ταξίδι! Άλλος λοιπόν ξανά λέω έχει φτιάξει μια λίστα άλλος επιλεγεί με βάση τις πρόσφορες....
Ο χαρτης με πινεζες σου επιτρεπει να ξαναπας στην ιδια χωρα και να τον εμπλουτισεις . Εμενα που παω πολλες φορες στην ιδια χωρα, θα μου ηταν αχρηστος o scratch.Το έθεσες πάρα πολύ ωραία. Μου έδωσες μια τελείως διαφορετική όπτική επί του θέματος (έχω κόλλημα με τους χάρτες!) Μάλλον πρέπει να πάρω χάρτη για pins και να αφήσω στην άκρη τον scratch map