• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Νορβηγία Πληροφορίες για Νορβηγία

Ppetran

Member
Καλησπέρα.
Θέλω να πάω στο Μπόντο από θεσσαλονίκη.
Τι προτείνεται? Μέσω ποιάς χώρας/αερ. εταιρείας?

adiaforos

Member
Καλησπέρα.
Θέλω να πάω στο Μπόντο από θεσσαλονίκη.
Τι προτείνεται? Μέσω ποιάς χώρας/αερ. εταιρείας?
Το Μπόντε (ή Μπούντε) έχει πολλές πτήσεις καθημερινά από Όσλο, οπότε το ποιο εύκολο είναι να πας από εκεί.
Όμως, επειδή έχει και πολλές πτήσεις από Τρόμσε, δες πρώτα μήπως σε συμφέρει διεθνής πτήση για Τρόμσε. Απευθείας συνδέσεις το Μπόντε με εξωτερικό δεν νομίζω να έχει.

Last edited:

Dr Snoopy

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία
Το αεροδρόμιο του Bodo δεν είναι διεθνές οπότε πρέπει να πας εκεί μέσω άλλης Νορβηγικής πόλης,διαλέγεις λοιπόν ποια σε εξυπηρετεί καλύτερα ( Oslo,Bergen,Tomso),έχω την εντύπωση ότι από Θεσσαλονίκη πας πιο εύκολα στο Oslo μέσω Γερμανίας,Λετονίας ή Ελβετίας

DaisyAkrita

New Member
Σκοπεύουμε να ταξιδέψουμε στο Οσλο και θα ήθελα να ρωτήσω εάν το οδικό δίκτυο προς το Μπέργκεν είναι καλό ώστε να νοικιάσουμε αυτοκίνητο!!Θα πρέπει να προσέξουμε κάτι?

Artyom

Member
Τέλη Ιανουαρίου φτανουμε στο Όσλο, 4 άτομα. Κυριακή στις 12 μ.μ. και φεύγουμε Πέμπτη πρωί.

Το πρώτο σενάριο είναι να περάσουμε όλες τις μέρες στο Όσλο, αλλά μου φαίνεται ότι είναι πολλές μέρες. Μήπως να κάνουμε κάτι διαφορετικό, υπαρχει καποια προταση;

Το δεύτερο σενάριο είναι μόλις φτάσουμε να ενοικιάσουμε αυτοκίνητο και να πάμε Μπέργκεν, να μείνουμε 1 η 2 βράδια και μετά να επιστρέψουμε στο Όσλο. Αξίζει όμως; Είναι πολλές ώρες στον δρόμο!

Υπάρχει κάποιο μέρος πιο κοντά από το Μπέργκεν όπου μπορούμε να δούμε τα φιόρδ;

Επίσης, έχετε κάποια πρόταση για φαγητό στο Όσλο που να είναι σχετικά πρόσφατη;

Το Oslo Pass αξίζει;

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Για μένα το 'Οσλο είναι για μιά μέρα. Το Μπέργκεν είναι ασύγκριτα πιο όμορφο. Γιατί δεν πάτε με το τρένο; Είναι μία από τις ομορφότερες διαδρομές που έχετε κάνει, θα δείτε όλη την άγρια φύση της Νορβηγίας, λογικά τώρα όλα χιονισμένα. Αξίζει, οι ώρες περνάνε νεράκι από το χάζι.

Πήγα τον Αύγουστο κ έχω γράψει αντίστοιχη ιστορία ίσως βρεις κάτι ενδιαφέρον

paefstra

Member
Τέλη Ιανουαρίου φτανουμε στο Όσλο, 4 άτομα. Κυριακή στις 12 μ.μ. και φεύγουμε Πέμπτη πρωί.

Το πρώτο σενάριο είναι να περάσουμε όλες τις μέρες στο Όσλο, αλλά μου φαίνεται ότι είναι πολλές μέρες. Μήπως να κάνουμε κάτι διαφορετικό, υπαρχει καποια προταση;

Το δεύτερο σενάριο είναι μόλις φτάσουμε να ενοικιάσουμε αυτοκίνητο και να πάμε Μπέργκεν, να μείνουμε 1 η 2 βράδια και μετά να επιστρέψουμε στο Όσλο. Αξίζει όμως; Είναι πολλές ώρες στον δρόμο!

Επίσης, έχετε κάποια πρόταση για φαγητό στο Όσλο που να είναι σχετικά πρόσφατη;

Το Oslo Pass αξίζει;
Αεροπλανο, οι πτησεις ειναι φθηνες.
Εναλλακτικα πατε με αυτοκινητο στο Γκετεμποργκ Σουηδια 3 ωρες αποσταση που δεν ειναι πιθανο να ξαναπατε.

Μάγδα

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία- Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Και από μένα τρένο και Bergen. Μόνο μια διανυκτέρευση Όσλο. Δες και τον Χιονάνθρωπο ταινία του 2017 (υπάρχει στο netflix) βασισμένη σε βιβλίο του Nesbo. Η διαδρομή με το τρένο φαίνεται μαγική.
Εγώ πήγα καλοκαίρι και με αυτοκίνητο. Δεν συνίσταται η διαδρομή με αυτοκίνητο χειμώνα. Το Μπέργκεν πανέμορφο, το Όσλο ψιλοαδιάφορο.

Dina Z

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!

Επίσης, έχετε κάποια πρόταση για φ
αγητό στο Όσλο που να είναι σχετικά πρόσφατη;

Το Oslo Pass αξίζει;
Συμφωνώ με την @evaT . Η σιδηροδρομική διαδρομή Όσλο - Μπέργκεν είναι από μόνη της ένας προορισμός. Επτά ώρες δεν κατάλαβα πως πέρασαν!
Είδαμε φιορδ με το πακέτο Norway in a Nutsel, που το είχα αγοράσει από το σάϊτ τους σε ημερήσια από το Μπέργκεν.

Dr Snoopy

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία
Μετά τις κυρίες @evaT, @Μάγδα και @Dina Z ακόμα μία ψήφος για μετάβαση στο Bergen με το τρένο,την έχω κάνει κι εγω καλοκαίρι και είναι πολύ όμορφη.Φαντάζομαι ότι θα είναι εξίσου όμορφη και τον χειμώνα ιδίως αν έχει χιονίσει στα βουνά πλησιάζοντας το Bergen.Από το Bergen έχεις πολλές επιλογές,μπορείς να δεις με ημερήσιες εκδρομές (που διαρκούν από 4 έως 13 ώρες) ότι επιθυμείς,φιόρδ,βουνά,καταρράκτες,παγετώνες ακόμα και την Stave church του Vik ή να κάνεις και λίγο trek αν σ' αρέσει.Μία πρόταση είναι το Norway in a Nutsel που ανέφερε η @Dina Z, καλή επιλογή αλλά προσωπικά δεν την συνιστώ τώρα τον χειμώνα.Θα μπορούσες βέβαια να κάνεις μία παραλλαγή του προγράμματος του,να πας δηλαδή με λεωφορείο στο Gudvangen,από εκεί να κάνεις την κρουαζιέρα μέχρι το Flam και επιστροφή στο Bergen από το Sognefjord με καταμαράν.Αλλη πρόταση είναι να πας στο Osterfjord μέχρι το Modalen μέσα από το Mostraumen και από εκεί 1 ώρα trek στο Slottet.Μπορείς να διαλέξεις να πας στο Sognefjord και στο Fjærlandsfjord μέχρι τον παγετώνα Boyabreen ή να προτιμήσεις μόνο κρουαζιέρα στο Hardangerfjord μαζί με μία επίσκεψη στο Voringsfossen για να δεις τον καταρράκτη Voring.Αλλη επιλογή είναι να πας στο Fjaerlandsfjord,να δεις τον παγετώνα Jostedalsbreen,την Stave church του Vik,να ανεβείς στο viewpoint Storesvingen και στον καταρράκτη Tvindefossen.Επειδή όπως είπε η @paefstra οι πτήσεις είναι φθηνές προτείνω να επιστρέψεις με αεροπλάνο στο Oslo,δεν ξανακάνεις το ίδιο δρομολόγιο με το τρένο και έχεις πιο πολύ ελεύθερο χρόνο στο Bergen ή στο Οσλο.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.775
Μέλη
39.508
Νεότερο μέλος
Nepheli

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom