ΗΠΑ Λίγα tips για Νέα Υόρκη και Ουάσινγτον

Bosporos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλανδη Καμποτζη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπουένος Άιρες
Παιδιά καλησπέρα!!
καταρχήν χαίρομαι πολύ που ανακάλυψα αυτό το φοβερό σάιτ και που διαβάζω όλες αυτές τις υπέροχες ιστορίες που εξάπτουν τη φαντασία μου.
Θέλω τα φώτα σας. Θα πάω ταξιδάκι σε Ν.Υ. και Ουάσινγκτον. Για Ν.Υ. διάβασα διαφορα χρήσιμα εδώ. Θέλω να ρωτήσω συγκεκριμένα για κανένα αξιόλογο μιούζικαλ ή θέατρο. Είδα κάπου στο ίντερνετ για ένα μιούζικαλ "Hair", για τους χίππιδες και τη δεκαετία του '60. Το έχει δει κανείς? το συστήνει? έχει μέσα καθόλου γυμνό? ( το ρωτάω γιατί η αδερφή του άντρα μου που ζει εκεί είιναι Μουσουλμάνα με μαντίλα και δεν μπορεί να δει γυμνή σάρκα...σκανδαλίζεται..άντε μην πω τίποτα τώρα. Αν πάντως είναι καλό, εγώ θα πάω να το δω κι αυτή ας πάει να δει τη Μέρυ Πόππινς :)
Επίσης ήθελα να ρωτήσω για Ουάσινγκτον. Τι αξίζει να δει κανείς? πού να πάει? για Ν.Υ. βρίσκω πολλά πράγματα για Ουάσινγτον όμως όχι. Επίσης, είναι προτιμότερο να πάει κανείς Ουάσινγτον με τρένο ή λεωφορείο από Ν.Υ.?
πάντως μου έχει κάνει εντύπωση ότι για ξενοδοχεία που ψάχνω οι τιμές είναι πολύ λογικές. Ενδεικτικά θα πω ότι στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, για να μην αναφέρω την Αθήνα, τα ξενοδοχεία ήταν ακριβότερα.
ευχαριστώ!

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Υπάρχει σχετική ιστορία που περιλαμβάνει και Ουάσιγκτον, ψάξ' το λίγο.

Το λεωφορείο είναι πολύ φτηνότερο από το τραίνο, η πρωτεύουσα είναι τίγκα στα μνημεία, για το Air & Space Museum διίστανται οι απόψεις και το κομμάτι με τις πρεσβείες είναι αρκετά εντυπωσιακό.

Bosporos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλανδη Καμποτζη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπουένος Άιρες
Το φάντασμα το είδαμε στο Λονδίνο. Καμιά άλλη πρόταση για μιούζικαλ? τα εισιτήρια είναι αρκετά ακριβά και θέλω τουλάχιστον να πάω κάπου που να έχω ακούσει καλά λόγια.
ευχαριστώ πάντως!
για Ουάσινγκτον μάλλον θα προτιμήσουμε το λεωφορείο, αρκεί να μην έχει χιόνια γιατί θα πάμε μέσα Ιανουαρίου.

Bosporos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλανδη Καμποτζη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπουένος Άιρες
Καλησπέρα παιδιά!
θέλω να ρωτήσω και κάτι άλλο. Θέλω να κάνω μια ταξιδιωτική ασφάλιση για τις 10 μέρες που θα είμαι Αμερική. Έχετε να προτείνετε κάτι? Interamerican ας πούμε? Δεν έχω ξανακάνει, αλλά σκέφτομαι επειδή υπάρχει και η γρίπη των χοίρων κλπ. ότι καλό θα ήτανε να κάνω κάτι.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Το www.travelnomads.com μας ασφάλισε έναντι 55 ευρώ για ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων σε περίπτωση γουρουνογρίπης. Οι τρεις ελληνικές ασφαλιστικές στις οποίες απευθύνθηκαν οι συνταξιδιώτες μου μας δώσανε κάτι τιμές για γέλια και για κλάματα.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Καλησπέρα παιδιά!
θέλω να ρωτήσω και κάτι άλλο. Θέλω να κάνω μια ταξιδιωτική ασφάλιση για τις 10 μέρες που θα είμαι Αμερική. Έχετε να προτείνετε κάτι? Interamerican ας πούμε? Δεν έχω ξανακάνει, αλλά σκέφτομαι επειδή υπάρχει και η γρίπη των χοίρων κλπ. ότι καλό θα ήτανε να κάνω κάτι.
Δεν είναι η γρίπη των χοίρων που θα πρέπει να φοβάστε, αλλά ένα απίθανο ατύχημα ή οτιδήποτε απρόοπτο. Λίγες μέρες στο νοσοκομείο εκεί μπορεί να κοστίσουν όσο ένα μεσαίο σπίτι εδώ... Εφόσον μιλάμε για ποσά της τάξης των 50 ευρώ για την ασφάλιση, δεν αξίζει να πάρει κανείς τόσο μεγάλο ρίσκο.

Bosporos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλανδη Καμποτζη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπουένος Άιρες
Γιώργο ευχαριστώ!
Προσπάθησα όμως να μπω στο σάιτ και δεν λειτουργεί. Θα δοκιμάσω και πιο μετά. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ έριξα μια ματιά σε κάτι ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες και ήταν όλες αρκετά ακριβές, και οι παροχές τους ελάχιστες. Μπορούμε να ασφαλιστούμε και σε ξένες ασφαλιστικές για ασφάλεια ταξιδιού?

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Συγγνώμη φίλε, δικό μου λάθος. Εδώ είναι το σωστό λινκ:
World Nomads - Keep Travelling Safely
Δε χρειάστηκε να τους χρησιμοποιήσουμε, και ως γνωστόν εκεί είναι που βλέπεις πόσο καλή είναι μια ασφαλιστική. Αλλά απαντούσαν στα μέηλ μας εντός 24 ωρών, μας έστειλαν γραπτή εγγύηση πως καλύπτουν όλα τα έξοδα σε περίπτωση γουρουνογρίπης και μπορείς να ανανεώσεις την ασφάλεια online ανά πάσα στιγμή.

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Στην World Nomads τα έσκαγα και'γω κατά το ταξίδι μου στην ΝΑ Ασία. Απ'ότι βλέπω όμως οι τιμές τους έχουν διπλασιαστεί από το 2007-08! Κατά το 9μηνο ταξίδι μου και επειδή δεν ήξερα πότε θα γυρίσω έκανα αγόραζα 2μηνες ασφάλειες και όταν έληγε η κάθε μια την ανανέωνα. Έτσι σύμφωνα με τις ηλεκτρονικές αποδείξεις, για το πρώτο δίμηνο είχα πληρώσει 107 ευρώ ενώ για τα επόμενα τέσσερα από 89 ευρώ κάθε φορά. Σήμερα η τιμή για τη δίμηνη ασφάλιση έχει φτάσει τα 208 ευρώ!!

Όπως λέει ο Γιώργος, όλες οι εταιρίες είναι καλές μέχρι να έρθει η ώρα που θα τις χρειαστείς. Όταν θα σε κλέψουν και θα πρέπει να προμηθευτείς 15 χαρτιά από την αστυνομία για να το αποδείξεις ή όταν πάθεις κάποιο ατύχημα και θα πρέπει να έχεις αποδείξεις από το νοσοκομείο, χαρτιά από το γιατρό κλπ κλπ. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε ποτέ να κάνω κάποια δήλωση στη World Nomads για να σου πω για την ποιότητα τους. Αν ψάξεις στο internet θα βρεις μαρτυρίες από ταξιδιώτες που την πάτησαν με την εν λόγω εταιρία αλλά αυτό ισχύει με κάθε ταξιδιωτική ασφάλιση ανεξαιρέτως.

Κάνε μια ασφάλεια με αυτή ή με κάποια άλλη εταιρία για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αλλά αν χτύπα ξύλο τους χρειαστείς για κάτι να είσαι προετοιμασμένος για ταλαιπωρία (και οπλισμένος με αρκετή υπομονή).

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom