GTS
Member
Καλώς μας βρήκες Γιάννη, αν και τρόπος του λέγειν....είμαι σίγουρος ότι καθόσουν εκεί κανά 6μηνο παραπάνω....περιμένουμε λοιπόν φωτό και πληροφορίες για την αγαπημένη μας Ν.Α. Ασία...
Λοιπόν μερικές χρηστικές πληροφορίες, μέχρι να έρθει ο καιρός να γράψω κάτι πιο αφηγηματικό. Φωτογραφίες ελπίζω συντομότερα (αν κάτσω και ποτέ σπίτι).to ipanag
με ενδιαφερον θα διαβαζα οτιδηποτε γραψεις απο το προσφατο ταξιδι στο λαος,....αναχωρω σε λιγες μερες...........
και φυσικά στις τράπεζεςΧρήματα
Υπάρχουν ΑΤΜ στο Ανόι αλλά για κάποιο λόγο δεν έβλεπα απλά ανταλλακτήρια συναλλάγματος.
Το καλύτερο pho που έφαγα στο Hanoi ήταν στο δρόμο με 5000-10000d, σε πλαστικές καρεκλίτσες κτλ.Φαγητό
Πρωί, μεσημέρι και βράδυ όλοι τρώνε pho bo (σούπα με noodles, λαχανικά και μοσχάρι).
Το καλύτερο καφέ της πόλης (κατά τη γνώμη μου) είναι κρυμμένο. Για να το βρεις πρέπει να περάσεις μέρα από ένα μαγαζί με πίνακες, να βγεις από την πίσω πόρτα και να ανέβεις 3-4 σκάλες για να φτάσεις στην ταράτσα και να απολαύσεις τη θέα της λίμνης και της γύρω περιοχής. Δεν ξέρω όνομα, εμένα με πήγε μόνιμος κάτοικος.Ακριβώς απέναντι από το Μόκα υπάρχει ένα παρόμοιο και εξίσου όμορφο, το Paris Deli το οποίο έχει και άλλο ένα κατάστημα με θέα την όπερα και το Hilton, ΝΑ της λίμνης.
Καταπληκτική η νυχτερινή αγοράΑγορές
Εγώ προσπάθησα 2 φορές να βγάλω για την ίδια μέρα, αδύνατον. Τελικά έκλεισα για 3 μέρες μετά και πήγα αφού γύρισα από Halong Bay.Τέλος αυτό που δε πρέπει να χάσετε είναι το κουκλοθέατρο. Είναι στη βορειο-ανατολική πλευρά της λίμνης, θα το βρείτε και στο χάρτη, water puppet theater show. Εισιτήριο στα 40000 ντονγκ (λιγότερο από 2 ευρώ). Εγώ πήγα 5 λεπτά πριν την παράσταση και βρήκα θέση, παρόλο που οι οδηγοί μου έγραφαν ότι πρέπει να κλείσεις τουλάχιστον μια μέρα νωρίτερα.
Ακολούθησες την τουριστική οδό, γι'αυτό. Σαν να πηγαίνεις Bangkok-Phuket! Εκτός των 3 τουριστικών κέντρων τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά! Σε καμία άλλη χώρα δεν έμεινα σε bungalow με θέα το ποτάμι για $1,5.Γενικά
Να πω την αλήθεια δε περίμενα τόσο τουρισμό. Αντίθετα περίμενα ακόμη πιο φθηνό κόστος.
Η πορνεία στο Βιετνάμ (απ'ότι μου είπε μόνιμος κάτοικος) είναι πολύ μεγαλύτερη ακόμα και από την Ταϊλάνδη αλλά είναι κρυφή, δεν φαίνεται όπως στην Ταϊλάνδη. Στο Λάος η πορνεία είναι μηδαμινή συγκριτικά με τις γύρω χώρες.Τελικά κάπου στη Vientiane είδα και άλλες εικόνες που δε περίμενα, όπως εξευτελιστική για τον άνθρωπο ζητιανιά, πορνεία (6 το απόγευμα), κλπ. Εικόνες που τελικά στο Ανόι του Βιετνάμ δεν είδα.
Εγώ θα πω μεγάλη και πάρα πολύ τουριστική!Γενικά
συντροφιά με 100άδες τουρίστες!Αξιοθέατα
Στο λόφο πάνω για θέα από ψηλά και ηλιοβασίλεμα.
Όπως και στη Luang Prabang, τα πράγματα το απόγευμα είναι δύσκολα. Επίσης στη Vientiane τα δωμάτια είναι πολύ ακριβά για αυτό που προσφέρουν.Καταλύματα
Αν και έχει αρκετά, δυσκολεύτηκα να βρω και το απόγευμα τα περισσότερα είναι γεμάτα.
Μη μιλας, μη λες τιποτε, μη με ματιασουν!περιμένω και την έρση να πάει και να έρθει..
don't worry!! έρση σε έταξα σε όλους τους βούδες και ειδικότερα στον χοντρό βούδα της ταυλάνδης !!γουστάρω την κοιλίτσα του..άν τον χαιδεύεις κάθε μέρα για λίγα λεπτά,είναι σαν το τζίνι που ότι και να του ζητήσεις τόχεις .Μη μιλας, μη λες τιποτε, μη με ματιασουν!