Defkalion
Administrator
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αλάσκα
Μίλησες με την αεροπορική;
Γίνεται συχνά διότι κλείνει τα εισιτήρια άλλος, που συχνά δεν γνωρίζει το "κανονικό" μικρό όνομα όλων των επιβατών. Π.χ μου έτυχε με μια πρώην να μου κλείσει ένα εισιτήριο για έκπληξη, αλλά ως μικρό όνομα δήλωσε "Giorgos" αντί για Georgios, δεν ήξερε η κοπέλα πώς είναι το πλήρες μικρό όνομα στα ελληνικά, και μόνο που δεν είχε βάλει ως Jorge νόμιζε πως ήταν σωστή, και δεν ήθελε να με ρωτήσει για να μην αποκαλυφθεί η έκπληξη. Έτσι κάποιος νόμιζε πως η φίλη του είναι "Ματίνα" κι όχι Σταματίνα, ότι είναι Εύη αλλά είναι Ευανθία, ότι το "Μίκα" είναι από το "Δήμητρα" αλλά ήταν Ευθυμία, κλπ κλπ.Μα γιατί έχουμε τόσα θέματα με λάθη στα ονόματα? Είναι τόσο κοινό πρόβλημα (μου φαίνεται πραγματικά απίστευτο), ή κάτι άλλο συμβάινει?
εδω εμενα Ευθυμια με λενε και εκανα η ιδια λαθος το ονομα μου, γιατι στην πιστωτικη ειναι γραμμενο Efthimia ενω στην ταυτοτητα Efthymia !!!αλλά ήταν Ευθυμία, κλπ κλπ.
Το άλλο θέμα είναι ότι μπορεί κάποιος να είναι σίγουρος πως γνωρίζει πως είναι η λατινική γραφή και να μην είναι. Π.χ αν το Αγγελόπουλος γράφεται Agelopoulos ή Aggelopoulos, κάτι "ks" με "ξ" κλπ. Γενικώς το πρόβλημα είναι όταν δεν κάνει την κράτηση ο ίδιος ο επιβάτης.
Ορμώμενος από το παράδειγμα του Yorgos με τα επίθετα,παραθέτω ένα χρήσιμο εργαλείο από την επισημη ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Διαβατηρίων για την μετατροπή των ελληνικών χαρακτήρων σε λατινικούς σύμφωνα με ΕΛΟΤ 743.
ELOT 743
A lot of bullshit. Έχω ονοματεπώνυμο σιδηρόδρομο και ποτέ δεν χωράει στα bars των κρατήσεων, οπότε αναγκάζομαι να το ''κόβω'' κάθε φορά. Η διαδικασία που ακολουθώ είναι απλή: τηλεφωνώ είτε στην εταιρία είτε στο site, μέσω του οποίου έκανα την κράτηση, και τους ζητάω να επισημάνουν την αλλαγή. Η επισήμανση πολλές φορές δεν ''περνάει'' στο εισιτήριο(δηλαδή, το εισιτήριο εκδίδεται στο αρχικό, ''κομμένο'', όνομα), αλλά ''φαίνεται'' στους υπολογιστές στα check-in.Ναι μιλησα μαζι τους και μου ειπαν οτι επειδη ειναι πτηση εξωτερικου , ισως εχω προβλημα...αλλαγη στο ονομα δεν μπορει να γινει..οποτε πρεπει να γινει...ακυρωση του και επανεκδοση του..