ΛΑΡΙΣΑ να παω?

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
εννοω χωρις παραγγελία
Στη Μούχα έτσι είναι. Δεν παραγγέλνεις τίποτα άλλο παρά μόνο τσίπουρα. Κι όχι μόνο εκεί αλλά και σε αρκετά άλλα.
Στο Λιμανάκι δεν θυμάμαι αν είναι έτσι αλλά όπως κι αν έχει κι αυτό είναι πολύ καλό.

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
k εγώ εκεί έκανα φαντάρος...δυο χρονια βεβαια αλλα δεν μπορώ να πω...όταν έβγαινα για καφέ εκεί, μου έφτιαχνε η διάθεση
στρατόπεδο Μπουγά μου φαίνεται λεγότανε...άραγε υπάρχει ακόμα?
Υπάρχει ακόμα. Εγώ ήμουν στην ΔΣΕ, στο κτίριο του φρουραρχείου, 10 μέτρα από την πλατεία.
Και πιο πριν άλλους 5 μήνες στον Αμπελώνα, λίγο έξω από την Λάρισα, κοντά στον Τύρναβο.
Κοντέψαμε να φύγουμε αλκοολικοί από την περιοχή…o_O

chrisbd

Member
Τι ιεροτελεστία; Με τους στάνταρ μεζέδες που φέρνουν; Τα ίδια είναι και στην Λάρισα.

Στον Άγιο Βησσαρίωνα είχε Μούχα; Δεν θυμάμαι.
Αυτο που λες γινεται στην αρχη οπου οι περισσοτεροι (ολοι μαλλον) φερνουν ξυδατα αλμυρα τουρσια κλ αλλα μετα ποικιλει το τι θα φερει το καθε μαγαζι.. πχ μαγειρευτα κοκκινιστα θαλασσινα δεν φερνουν ολοι ουτε πλακι ουτε ψητα ψαρια.. συνηθως τηγανητα θραψαλα, ρινα και ψαρακια... καποτε κολιτσιανοι, φουσκες, κυδωνια, καβουρια πενες κλ ηταν συνηθες.. τωρα που μετα τοσα χρονια οργωσαν τον πυθμενα του Παγασητικου τέλος .. πολυ σπανια και τα πιο πολλα "εισαγωγη"...

Οχι δεν λεγοταν Μουχα αλλά ηταν ενας που γινοταν λαικο προσκυνημα με πολλά τηγανητα ψαρια θυμαμαι.. εκει πισω απο τον Αγιο Βησσαριωνα...οχι πολυ παλια αντε 5 -6 χρονια πριν.. μαλλον θα εκλεισε μεσα στον covid..

Βόλος vs Λάρισα. Θα έχουμε war για τα τσίπουρα.
Ε καλα τι war να γινει ειναι κερδισμενο πριν βγουμε στο γηπεδο.. με 100+ τσιπουραδικα ;; το μπραντ νειμ ειναι ο Βολος ... Εξαλλου αν πεις καποιον για Βολο θα σου πει σε ποιο τσιπουραδικο να πάω.. το ειχαν απο την αρχαιοτητα αφου μεθυσμενοι βλέπαν βοσκους πανω σε άλογα και νομιζαν οτι ηταν ενα πραγμα και τους ονομασαν κένταυρους τι να πεις τωρα;;

Να πουμε για μπαλα;; και κει χανει πλεον κατα κρατος αν και εγω στη Θεσσαλια ειμαι ΑΕΛ..

Στη Μούχα έτσι είναι. Δεν παραγγέλνεις τίποτα άλλο παρά μόνο τσίπουρα. Κι όχι μόνο εκεί αλλά και σε αρκετά άλλα.
Στο Λιμανάκι δεν θυμάμαι αν είναι έτσι αλλά όπως κι αν έχει κι αυτό είναι πολύ καλό.
Προσπαθουν να αντιγραψουν οσο γινεται καλύτερα δε λεω.. οπως καναν παλια οι γιαπωνεζοι με τα αυτοκινητα που αντιγραφαν τους γερμανους και τους ξεπερασαν.. μπορει να γινει και δω..

jimp

Member
Να πουμε για μπαλα;; και κει χανει πλεον κατα κρατος αν και εγω στη Θεσσαλια ειμαι ΑΕΛ.
Τίποτα πάει έχει πιει τσίπουρο και το τερμάτισε.
Η ΑΕΛ για να χάσει κάτι από ομάδα του Βόλου θα πρέπει να έρθει η Δευτέρα παρουσία μόνο τότε θα καταφέρει να πετύχει κάτι περισσότερο μια από τις ομάδες του Βόλου.

vangelis69

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή - Παταγονία
Έλα Λάρισα να κάνετε και ζωαρα, τι Τρίκαλα τώρα
Μισό πεζόδρομο και έναν μύλο.

Ενώ αντίθετα ατελείωτοι πεζόδρομοι, μουσική στον Μύλο του Παπά και σε πόσα άλλα μπουζούκια και κλαμπ.
Πεστα ρε πατριώτη!!!

vangelis69

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή - Παταγονία
Μαζί σου 101% σε όσα λες, προσυπογράφω, αυτή την αγάπη στο γλυκάνισο να μην είχατε μόνο κι όλα θα ήταν καλύτερα! ;)

:haha::haha:👏👏
Με γλυκάνισο μάθαμε να το πίνουμε στον Τύρναβο και στη Θεσσαλία γενικότερα αλλά φτιάχνουμε και χωρίς για εσάς τους άλλους!

chrisbd

Member
Τίποτα πάει έχει πιει τσίπουρο και το τερμάτισε.
Η ΑΕΛ για να χάσει κάτι από ομάδα του Βόλου θα πρέπει να έρθει η Δευτέρα παρουσία μόνο τότε θα καταφέρει να πετύχει κάτι περισσότερο μια από τις ομάδες του Βόλου.
Ναι καλά... επιτρεπεται ρε η ΑΕΛ να ειναι Β και να μη μπορει να ανεβει;;

Εννοειται.. καθε μερα πινουμε τσιπουρο... με μετρο ομως..

John Davilla

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Για μπύρες στο Bier Center, Wise Monkey, P.i.g.s. Taproom και Bier Station.
Για καλό κοντοσούβλι σε πίτα κλπ στο Πηνειός fast food και fatto sto xeri δυνατό επίσης.
Ταβέρνα για φαγητό Παραδοσιακό, Μάκης και Παράξενος στην Νεάπολη, τα Πλατάνια στο Λιβαδάκι.
Για καφέ θα πρότεινα Κλίμαξ που έχει και θέα το Α' Αρχαίο θέατρο, το Wisedog, το Κίου, το Kubrick.
Για βραδάκι για καλή μουσική ροκ κλπ το Monk και το μπαράκι του Μύλου.
Για φάση Σωκράτη και Θανάση Καφενείο η Γη, Σιμούν, Γιασεμί, στο Περίπου.

Για έξω από Λάρισα βόλτα σε κοντινές περιοχές, Μεταξοχώρι, Αμπελάκια, Παλαιός Παντελεήμονας - Πλαταμώνας - Λιτόχωρο, Μακρινίτσα - Πορταριά.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Μόνο με γλυκάνισο.
Με γλυκάνισο μάθαμε να το πίνουμε στον Τύρναβο και στη Θεσσαλία γενικότερα
Η μόνη χρησιμότητα του γλυκάνισου είναι στα κουλουράκια & τα τσουρέκια. Μη ξεχάσουμε και τα βασικά τώρα, καυγάδισα ήδη μια φορά στον Τύρναβο γι' αυτό...

Ανοίξτε war Θεσσαλίας, θα πάει πολύ καλά είμαι σίγουρος! 😎

8avos

Member
Ελα ρε @jimp που εχετε τσιπουραδικα στη Λάρισα.. εχει 10 αντε 15 αξιόμαχα ουζερι τσιπουραδικα .. γνωστη η Μουχα και καποια αλλα (αυτος στον Αγιο Βησσαριωνα εκλεισε;; ) ... Αμα εχει μολυβι και χαρτι δεν... η ιεροτελεστια τσιπουραδικου ειναι μονο στο Βολο (εννοω χωρις παραγγελία)... τσιπουρα (με η ανευ) και ρακες και ουζα πινεις σε ολη την Ελλάδα και με καλους μεζεδες αλλα στο Βολο ειναι κατι το ιδιαιτερο..

Αυτο δεν ισχυει σε ολη τη Μαγνησία και ολα τα τσιπουραδικα στον νομο υποψη..
Στο Βόλο σαφώς το τσιπουράδικο είναι άλλη φάση...αλλά ρε αθεόφοβοι,αυτό το 25αρι γαραφακι,στη Λάρισα ντρεπόμαστε να το βάλουμε και στα ράφια σούπερ μάρκετ ποσω δε να το σερβίρουμε σε τσιπουράδικο.

Πρέπει να είναι βολιώτικη πατέντα,δεν εξηγείται αλλιώς!

8avos

Member
Η μόνη χρησιμότητα του γλυκάνισου είναι στα κουλουράκια & τα τσουρέκια. Μη ξεχάσουμε και τα βασικά τώρα, καυγάδισα ήδη μια φορά στον Τύρναβο γι' αυτό...

Ανοίξτε war Θεσσαλίας, θα πάει πολύ καλά είμαι σίγουρος! 😎
Τι να ανοίξουμε ρε συ ψηλέ...να πούμε που έγινε το αεροδρόμιο στην Αγχιαλο για να μην γίνει στην "μεγαλη" Λάρισα άλλο ένα έργο και το άφησαν να κλείσει σχεδόν,δύο φορές;

Αν γινόταν Λάρισα θα έβλεπες τον Λαρισαίο να πήγαινε κάθε ΣΚ για μπυρες-κρασί-ποταρες οπουδήποτε Ευρώπη,όχι να παρηκμαζε το μοναδικό αεροδρόμιο στην Θεσσαλία!

Ή να πούμε πως "μισούν" τους Πηλιορείτες;
Είναι δυνατόν να ακούσεις Λαρισαίο να σου πει πως δεν είναι καλοί επαγγελματίες οι "ορεινοί" του νομού;Ελλασσονας;Κισσάβου;

Αυτά μόνο Βόλο θα τα ακούσεις για τον πιο ωραίο ορεινό όγκο της Ελλάδος.Στο πηλιο πιο πολλές πινακίδες θα δεις Λαρισαίων παρά Βολιωτών .

(ανοίξτε ένα war επειγόντως :haha:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα