• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταϊλάνδη Κoh Samui η Αφορμη ... Αιτια το παθος για ταξιδια ...

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ποση ωρα απεχει ?
Το Παγκαν ειναι περιπου ενα μισαωρο με το ταχυπλοο απο το Κο Σαμουι. Συμφωνω οτι ειναι απαιχτο..σκεψου μηπως μοιρασεις τις μερες σου αναμεσα στα δυο.

Ο Gts εκανε διατριβη :lol: πανω στα νησια περσι και εχει γραψει ενα καταπληκτικο αρθρο που προτεινω να διαβασεις και μετα να αποφασισεις το που θα μεινεις:
http://www.travelstories.gr/%F4%E1%...1%E9-%EC%DC%E3%E9%F3%F3%E1.html#content_start

Blacktan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υορκη η Μαδαγασκαρη ?
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΠΑΣΧΑ - ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ
Το "ρουφηξα" ολο το αρθρο και ομολογω ηταν συναρπαστικο ....

Δεν ξερω αν θα ειναι σκοτωμα η οχι στις 8 νυχτες συνολο να "ξοδεψω" τις 2 σε Πανγκαν η Ταο ....
Οχι οτι δεν θα αξιζει , αφου απ οτι διαβαζω ειναι σαν Παραδεισος , αλλα γιατι ισως με αποπροσανατολισουν και ειμαστε ολη την ωρα σαν κυνηγημενοι ....

Παντως δεν ξερω ρε παιδια , αλλα τα πραγματα με τα δωματια νομιζω δεν ειναι ετσι ακριβως οπως τα περιγραφετε ....

Κατω απο 80-90 ευρω ανα μερα δεν βλεπω κατι αξιολογο ....

Διαβαζω reviews και υπαρχουν διαμαρτυριες , αλλοι για κουνουπια , αλλοι για θορυβο , αλλοι για μυρωδιες αποχετευσεων , καποιος ειδε αρουραιο , αλλος παραπονιοταν για την βραχωδη παραλια μπροστα στο ξενοδοχειο ..

γενικα πιστευω πως οτι πληρωνεις περνεις ...

οχι πως δεν υπαρχουν και εξαιρεσεις , αλλα αν θες να εχεις μια αξιοπρεπει διαμονη θα πρεπει για 8 βραδια να χαλασεις τουλαχιστον 700 / 800 ευρω ...

αλλιως ρισκαρεις ...

Βεβαια η εποχη για την οποια συζηταμε ειναι FULL season ...

Αυτο που αναφερω ειναι απλα μια παρατηρηση/εντυπωση που αποκομισα κατοπιν τουλαχιστον 4ημερες διαρκους αναζητησης , διαβασματος και ανταλλαγης παμπολλων email με ξενοδοχεια για τιμες και κρατησεις ....

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
εξαρταται τι εννοεις με αξιοπρεπη διαμονη ....
γιατι να με¨"κλεισουν" σε καποιο ακριβο, συνηθως απομονωμενο ξενοδοχειο ,με πλαστικο φαγητο ,αδιαφορο προσωπικο κτλ δεν το βρισκω και τοσο αξιοπρεπες για τη διαμονη μου..
Στο Κο σαμουι εμεινα προσφατα σε υψηλη περιοδο με 22 ευρω το δικλινο ,σε μια χαρα ξενοδοχειο διπλα στη θαλασσα .
Ειχε ανετα πεντακαθαρα δωματια με πολυ καλα στρωματα .
μεγαλο μπαλκονι με θεα .
κλιματισμο, ανεμιστηρα που με βολεψε γιατι δεν αντεχω το κλιματισμο
ψυγειο - ζεστο νερο - καθημερινο καθαρισμα και ησυχια ..
ηταν και κοντα σε αγορα με κινηση ,μαγαζια κτλ σε περιπτωση που θελαμε λιγη βαβουρα
Πληρωνοντας δε τοσα λιγα για διαμονη ,εμεινα 16 νυχτες με 350 ευρω και τα υπολοιπα που θα εδινα για υπνο τα ξοδεψα τρωγοντας σε καλα εστιατορεια η σε ψωνια.
Εξαλλου σε μια τροπικη χωρα, ποσες ωρες καθεσαι στο ξενοδοχειο ;

Blacktan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΠΑΣΧΑ - ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ
Οκ συμφωνω ....

οποιοι εχετε καλες εμπειριες απο δωματια , bungalaw etc μπορειτε να μου προτεινετε παραθετωντας μου link ?

με ενδιαφερει ενα καλο feedback απο καποιον που εχει ηδη επισκεφτει ενα συγκεκριμενο ξενοδοχειο ....

GTS

Member
Παντως δεν ξερω ρε παιδια , αλλα τα πραγματα με τα δωματια νομιζω δεν ειναι ετσι ακριβως οπως τα περιγραφετε ....

Κατω απο 80-90 ευρω ανα μερα δεν βλεπω κατι αξιολογο ....

οχι πως δεν υπαρχουν και εξαιρεσεις , αλλα αν θες να εχεις μια αξιοπρεπει διαμονη θα πρεπει για 8 βραδια να χαλασεις τουλαχιστον 700 / 800 ευρω ...

αλλιως ρισκαρεις ...
Κοίτα, ή όλοι εμείς που έχουμε πάει δε περιγράφουμε τη πραγματικότητα εκεί και δεν ξέρουμε τι γράφουμε (διάβασε ΟΛΕΣ τις ιστορίες και δες μόνος σου) ή εσύ που δεν έχεις πάει έχεις δίκιο.....για μάντεψε τι συμβαίνει.

Σε βρίσκω βιαστικό και θα τη πατήσεις....όπως πήγες να τη πατήσεις με το πακέτο...θα κλαις τα λεφτά σου, αλλά κουμάντο στη τσέπη σου δε κάνουμε αγαπητέ....για να λες ότι πρέπει να πληρώσεις 100 ευρώ/βράδυ στη Ταϋλάνδη για κάτι "αξιόλογο", κάτι παραπάνω θα ξέρεις. Άσε εμάς στη πλάνη μας...

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Κοίτα, ή όλοι εμείς που έχουμε πάει δε περιγράφουμε τη πραγματικότητα εκεί και δεν ξέρουμε τι γράφουμε (διάβασε ΟΛΕΣ τις ιστορίες και δες μόνος σου) ή εσύ που δεν έχεις πάει έχεις δίκιο.....για μάντεψε τι συμβαίνει.

Σε βρίσκω βιαστικό και θα τη πατήσεις....όπως πήγες να τη πατήσεις με το πακέτο...θα κλαις τα λεφτά σου, αλλά κουμάντο στη τσέπη σου δε κάνουμε αγαπητέ....για να λες ότι πρέπει να πληρώσεις 100 ευρώ/βράδυ στη Ταϋλάνδη για κάτι "αξιόλογο", κάτι παραπάνω θα ξέρεις. Άσε εμάς στη πλάνη μας...
Δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα!!
Αν δεν θες να μείνεις σε παλάτι, με 20-30 ευρώ έχεις πεντακάθαρο δωμάτιο, με a/c, βεράντα κτλ. Τα ίδια είτε διαλέξεις δωμάτιο σε ξενοδοχείο ή αυτόνομο bungalow. Τα είπε πολύ σωστά και η ΚΙΚΙ.

Blacktan σου υπενθυμίζω πως πας στην Ταϊλάνδη: κουνούπια, ποντίκια, κατσαρίδες, μυρωδιές δεν μπορείς να τα αποφύγεις. Δεν λέω πως θα τα έχεις στο δωμάτιο σου αλλά θα τα έχεις στους δρόμους και στα στενάκια που θα περπατάς. Αν δεν τα αντέχεις άλλαξε καλύτερα προορισμό. Πήγαινε σε κανένα all-inclusive στη Ρόδο, την Κέρκυρα ή κάπου στην Ευρώπη. Στο λέω για να μην απογοητευτείς!

Blacktan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΠΑΣΧΑ - ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ
Δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα!!
Αν δεν θες να μείνεις σε παλάτι, με 20-30 ευρώ έχεις πεντακάθαρο δωμάτιο, με a/c, βεράντα κτλ. Τα ίδια είτε διαλέξεις δωμάτιο σε ξενοδοχείο ή αυτόνομο bungalow. Τα είπε πολύ σωστά και η ΚΙΚΙ.

Blacktan σου υπενθυμίζω πως πας στην Ταϊλάνδη: κουνούπια, ποντίκια, κατσαρίδες, μυρωδιές δεν μπορείς να τα αποφύγεις. Δεν λέω πως θα τα έχεις στο δωμάτιο σου αλλά θα τα έχεις στους δρόμους και στα στενάκια που θα περπατάς. Αν δεν τα αντέχεις άλλαξε καλύτερα προορισμό. Πήγαινε σε κανένα all-inclusive στη Ρόδο, την Κέρκυρα ή κάπου στην Ευρώπη. Στο λέω για να μην απογοητευτείς!
κανενα προβλημα με τον δρομο τα στενακια και την γενικοτερη βρωμα ...
Ουτως η αλλως εχω παει στην Ινδια ....
επομενως κατι πρεπει να λεει αυτο :D

Δεν διαπραγματευομαι ομως με τιποτα το δωματιο μου ...
Και το μπανιο μου ....
Δεν ψαχνω παλατια ....
Εχει κατι παλατια με 200 300 ευρω την βραδια που εδω δεν τα βρισκεις ουτε με χιλιαρικο ανα νυχτα ...

Ψαχνω αξιοπρεπη υπνο και καθαρο μπιντε ....
Και φυσικα να ειμαι πανω στην Θαλασσα ...
Ψαχνω επισης το δωματιο που θα μεινω να εχει "χρωμα" Ταιλανδης και παραδοση εντος ...
Δεν θελω λευκους τοιχους και τετραγωνα κουτια , σαν να ειμαι στην Κυθνο ...
Αυτα λοιπον που ψαχνω , και απ οσο εχω δει εγω στο sawadee , δεν μπορω να τα εντοπισω με τιποτα στα 20 η 3ο ευρω την νυχτα ....

Η βαση τους ειναι στα 70 με 80 ευρω ανα νυχτα .....

Και αυτο ακριβως λεω ....

Μπορει καποιος να μου παραθεσει links δωματιων που εχει μεινει τα οποια κατα καποιο τροπο να ειναι εντος αυτων των 2-3 βασικων κριτηριων που εθεσα (προσωπικα ειναι αυτα i know) ?

αν ναι θα με βοηθουσε πολυ ....

αν οχι , ειτε γιατι εχουμε διαφορετικα κριτηρια , ειτε γιατι ετυχε , απαντησεις του τυπου "ΑΣΕ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΝΗ μας , η ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ", δεν με καλυπτουν ...

Περιγραφω μια κατασταση που εχω αντικρυσει στο sawadee , και δεν αμφισβητω κανεναν ... Μακαρι να κανω λαθος ....

Ολες οι αποψεις ειναι πολυτιμες προφανως , και αν δεν ειχα διαθεσει να μαθω για το Samui απο τους εμπειροτερους δεν θα ρωταγα ......

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Blacktan, τόσοι άνθρωποι εδώ μέσα σου είπαμε πως βρίσκεις καθαρό δωμάτιο, πάνω ή κοντά στην παραλία, με το μπάνιο του και τα όλα του με 20-30ευρώ και εσύ επιμένεις πως αυτά τα δωμάτια δεν υπάρχουν και τα αξιοπρεπή δωμάτια έχουν από 80ευρώ και πάνω. Εμένα μου δίνεις την εντύπωση ότι έχεις καταλήξει σε αυτή την άποψη και ρωτάς γυρεύοντας επιβεβαίωση. Και επειδή εμείς σου λέμε κάτι άλλο, δεν θες να το δεχτείς.

Για το δωμάτιο με χρώμα και παράδοση Ταϊλάνδης που λες, δηλαδή πιστεύεις πως το ξενοδοχείο που έβαλες το link που όπως είπες είναι όνειρο για σένα, έχει κάτι από αυτά; Γιατί εγώ από τις φωτογραφίες που είδα το βρήκα τουριστικό κιτς κακέκτυπο ψευτο-Ταϊλανδέζικου look. Και τα δωμάτια του άσπρα κουτιά μου φάνηκαν, δωμάτια που αν κλείσεις τις κουρτίνες δεν καταλαβαίνεις διαφορά αν βρίσκεσαι στην Ταϊλάνδη, την Ελλάδα, την Τενερίφη ή οποιοδήποτε άλλο τουριστικό μέρος. Φυσικά γούστα είναι αυτά αλλά αυτά που είδα στις φωτογραφίες δεν έχουν καμία σχέση με παραδοσιακό Ταϊλανδέζικο.

Όπως και να'χει, κανείς μας δεν μπορεί να ξέρει ακριβώς τι ψάχνεις, όμως σου απαντάμε με βάση τα κριτήρια που μας έθεσες αλλά και εσύ από την άλλη πρέπει να καταλάβεις πως 5 άνθρωποι που έχουν πάει και έχουν δει, μπορούν να κρίνουν καλύτερα από κάποιον που κοιτάει φωτογραφίες σε ένα site.

Τεσπά, ελπίζω να βρεις το δωμάτιο που ψάχνεις... πάω για ύπνο! :)

Blacktan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΠΑΣΧΑ - ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ
Blacktan, τόσοι άνθρωποι εδώ μέσα σου είπαμε πως βρίσκεις καθαρό δωμάτιο, πάνω ή κοντά στην παραλία, με το μπάνιο του και τα όλα του με 20-30ευρώ και εσύ επιμένεις πως αυτά τα δωμάτια δεν υπάρχουν και τα αξιοπρεπή δωμάτια έχουν από 80ευρώ και πάνω. Εμένα μου δίνεις την εντύπωση ότι έχεις καταλήξει σε αυτή την άποψη και ρωτάς γυρεύοντας επιβεβαίωση. Και επειδή εμείς σου λέμε κάτι άλλο, δεν θες να το δεχτείς.

Για το δωμάτιο με χρώμα και παράδοση Ταϊλάνδης που λες, δηλαδή πιστεύεις πως το ξενοδοχείο που έβαλες το link που όπως είπες είναι όνειρο για σένα, έχει κάτι από αυτά; Γιατί εγώ από τις φωτογραφίες που είδα το βρήκα τουριστικό κιτς κακέκτυπο ψευτο-Ταϊλανδέζικου look. Και τα δωμάτια του άσπρα κουτιά μου φάνηκαν, δωμάτια που αν κλείσεις τις κουρτίνες δεν καταλαβαίνεις διαφορά αν βρίσκεσαι στην Ταϊλάνδη, την Ελλάδα, την Τενερίφη ή οποιοδήποτε άλλο τουριστικό μέρος. Φυσικά γούστα είναι αυτά αλλά αυτά που είδα στις φωτογραφίες δεν έχουν καμία σχέση με παραδοσιακό Ταϊλανδέζικο.

Όπως και να'χει, κανείς μας δεν μπορεί να ξέρει ακριβώς τι ψάχνεις, όμως σου απαντάμε με βάση τα κριτήρια που μας έθεσες αλλά και εσύ από την άλλη πρέπει να καταλάβεις πως 5 άνθρωποι που έχουν πάει και έχουν δει, μπορούν να κρίνουν καλύτερα από κάποιον που κοιτάει φωτογραφίες σε ένα site.

Τεσπά, ελπίζω να βρεις το δωμάτιο που ψάχνεις... πάω για ύπνο! :)
Το banburee resort απεριφθει τελικα , για διαφορους λογους .... (και για αυτον που αναφερατε παραπανω , ειναι πολυ τουριστικο και καθολου γραφικο , εν τελει)

Mpiftex αυτο ακριβως ρωταω ... Που ειχατε μεινει ρε παιδια ? Δωστε κανενα Λινκ ...
Γιατι εγω απο αυτα που βρισκω με 20-30 ευρω ολα εχουν θεματα ...
και δεν το λεω εγω τα λενα τα reviews , οσων εχουν μεινει ...
αρα με ενδιαφερει ενα συστημενο ξενοδοχειο απο καποιον που εχει μεινει και οχι γενικα και αοριστα ....

Να κανω αλλη μια ερωτηση αν εχει καποιος την καλοσυνη ...
Καποιος μου ειπε και με ανησυχησε πως η BKK εχει 2 airports ...
Το μονο σιγουρο ειναι πως φευγω με BANKONG AIRWAYS απο το νεο airport .... (suravuταδε)
Η TURKISH AIRLINES σε ποιο απο τα 2 προσγειωνεται ..... ???

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Εγώ όταν πήγα ήμουν με χαμηλό budget και έμεινα στο Lucky Mother, το ένα από τα δύο τελευταία guesthouses της Chaewang που απευθύνεται ακόμη σε backpackers. Έμενα σε ένα μικροσκοπικό ξύλινο bungalow, με μπάνιο και βεραντούλα και πλήρωνα 400baht. Δεν είναι αυτό που ψάχνεις εσύ όμως και δεν στο προτείνω.

Για να το βρω αυτό όμως ρώτησα και είδα τουλάχιστον 10-15 άλλα guesthouses και ξενοδοχεία. Σε αυτά που φαίνονταν ακριβά δεν έμπαινα καν αλλά είδα αρκετά πολύ καλά με τιμή γύρω στα 1000baht. Δυστυχώς σε τόσα που μπήκα και βγήκα, δεν θυμάμαι ονόματα. Πολύ το ψειρίζεις πάντως. Μην δίνεις βάση σε κάθε μια κριτική μεμονωμένα, πάντα θα υπάρχει κάποιος που βρήκε κάτι στραβό, ακόμα και στο Hilton (ή δεν ξέρω και'γω που). Βρες κάποιο που τηρεί τα κριτήρια που θες, είναι μέσα στο budget σου και έχει καλό μέσο όρο βαθμολογιών και μια χαρά θα είναι. Άλλωστε πόσες ώρες υπολογίζεις να περάσεις στο δωμάτιο πλην τις 8 ώρες ύπνου το βράδυ και άλλες 2 ώρες το απόγευμα;

Όλες οι πτήσεις γίνονται από το Suvarnabhumi, μην ανησυχείς. Κάποιες λίγες εσωτερικές πτήσεις γίνονταν και από το Don Mueang (που είναι το παλιό αεροδρόμιο) αλλά δεν νομίζω να γίνονται πια. Όλες οι διεθνής πτήσεις γίνονται σίγουρα από το Suvarnabhumi. Για να είσαι 100% σίγουρος κοίτα το εισιτήριο σου, αυτό αναγράφει τον κωδικό του αεροδρομίου, όχι της πόλης, αν γράδει ΒΚΚ, είναι το Suvarnabhumi.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.622
Μέλη
39.361
Νεότερο μέλος
stavros88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom