Ταϊλάνδη Κύπρος - Ταυλάνδη!! Ένα Υπέροχο Ταξίδι!!

Efi0609

New Member
Μηνύματα
4
Likes
20
Καλησπέρα σε όλους! Είμαι νέα στην ομάδα παρότι σας παρακολουθώ καιρό και μάλιστα διοργάνωσα και ένα ταξίδι στην Ταυλάνδη μέσα απο τις ιστορίες σας! Το καλύτερο ταξίδι που έχω κάνει στην ζωή μου μέχρι σήμερα και που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην καρδιά και στην μνήμη μου. Δεν ξέρω εάν αυτό συνέβη επειδή ήταν το πρώτο μας ταξίδι εκτός Ευρώπης, πάντως ήταν ότι πιο ωραίο έχουμε κάνει στην ζωή μας!
Να το πάρω όμως απο την αρχή.. Εγώ και το αγόρι μου, τα τελευταία χρόνια έχουμε μετακομίσει στην Κύπρο. Στην Ελλάδα πλεον μόνο διακοπές.. Τα τελευταία δύο χρόνια όμως είδαμε ότι οι διακοπές στην Ελλάδα... έχουν ακριβύνει πολύ! Για 10 μέρες ξοδέυαμε υπερβολικά ποσά. Και γενικά είμαστε και οι 2 άτομα που δεν θα κάνουμε οικονομία στις διακοπές μας! Έτσι λοιπόν σκέφτηκα και άρχισα να ψάχνω για πιο οικονομικούς προορισμούς. Το όνειρο της ζωής μου, απο μικρό παιδάκι, ήταν να πάω Ταυλάνδη για 1 μήνα! Καθώς οι δουλειές μας εδώ στην Κύπρο αφορούν την θάλασσα, σκέφτηκα να ρωτήσω τον εργοδότη εάν θα ήταν εφικτό να πάρουμε και οι δύο άδεια για έναν μήνα.. όλο τον Δεκέμβριο ζήτησα! Μας δώθηκαν 40 μέρες (!!) και το ταξίδι στο μυαλό μου είχε ήδη ξεκινήσει.
Ήταν μέσα Αυγούστου και εγώ δεν είχα την παραμικρή ιδεά απο περιοχές, εισητήρια, ξενοδοχεια.. Σκέφτηκα πόσο δύσκολο θα είναι να το οργανώσω? Σιγα!! Εάν δεν διάβαζα τις ιστορίες σας..... θα ήταν πολύ! Να μην σας κουράζω λοιπόν..
Τα εισητήρια τα έκλεισα (με 2 ακυρώσεις πτήσεων.. αλλα δεν πτοήθηκα!), τα μέρη που θα επισκεπτόμασταν, μέσα απο εσάς, τα αποφάσισα, τα ξενοδοχεία τα έκλεισα και ανυπομούσα να ξεκινήσει το ταξίδι των ονείρων μου!!!!
Ξεκινήσαμε λοιπόν 24 Νοεμβρίου με πρώτο προορισμό την BANGKOK!!! Πρώτη εντύπωση? Σκέτη απογοήτευση. Διάβαζα που όλοι έγραφαν να μην μείνεις στην China Town, και εγώ εννοείται ότι πήγα και έκλεισα ακριβώς εκεί! Γιατι έτσι είμαι εγώ και καλά να πάθω! Τέλος παντων, το πρώτο βράδυ μέσα στον ενθουσιαμό προσπαθούσαμε να αγνοήσουμε την... καταπληκτική αυτή μυρωδιά... με αποτυχία βέβαια. Πήγαμε στο ξενοδοχείο με όνειρο πως έτυχε να μυρίζει τόσο απαίσια, πως είμαστε κουρασμένοι και πως σίγουρα το πρωι θα ήταν καλύτερα! Φυσικά και δεν ήταν!
Το προσπερνάμε και σκεφτόμαστε πως πρέπει να δούμε λίγο την πόλη, να βγούμε πιο έξω και να ανακαλύψουμε τους κρυμμένους θησαυρούς αυτής της πόλης!
Έτσι και έγινε! Αρχίσαμε να περπατάμε στο άγνωστο, να μπαίνουμε σε αγορές, να δοκιμάζουμε παραδοσιακά ροφήματα και ποτά και γενικά να απολαμβανουμε την πόλη! Πρώτη στάση στην αγορά Samphanthawong, με πολύ έντονες άσχημες μυρωδιες! Στην συνέχεια στην αγορά Chatuchak που εκεί άρχισα να ξανα ενθουσιάζομαι! Δοκιμάσαμε καρύδα, παγώτο, και μπαίναμε να χαζέψουμε σε όλα τα μικρά μαγαζάκια! Φυσικά πήραμε και τα απαραίτητα ρούχα με ελέφαντες :haha: και γενικά ότι διακοσμητικο, τσαντάκι κλπ με ελέφαντες υπάρχει!! Πήγαμε σε ένα μαγαζί στην άκρη της αγοράς, μέσα σε ένα mall και κάναμε το πρώτο μας μασάζ (το οποίο αποδείχτηκε και το πιο ωραίο σε όλο το ταξίδι) και στην συνέχεια πήγαμε μία βόλτα στο Πάρκο Chatuchak που το βρήκαμε τυχαία και εμφανίστηκαν μπροστά μας σκιουράκια! Εγώ πετούσα απο την χαρά μου, ούτε φυσικά μύριζε άσχημα εκεί και εμείς σαν μικρά παιδιά εξερευνούσαμε την πόλη! Επόμενη στάση στο Central Ladprao (είναι ένα mall σχετικά κοντά από το Πάρκο) να τσιμπήσουμε κάτι μιας και ακόμη φοβόμουν λίγο με το φαγητό και επιστροφή ξανα στην μυρωδάτη China Town,όπου βέβαια βγαίνοντας βόλτα εκεί την νύχτα, ανακαλύψαμε ότι έχει και αυτή τις ομορφιές της! Βρήκαμε ένα μαγαζάκι απέναντι απο την αγορά και καθίσαμε να φάμε! Κουρασμένοι και χαρούμενοι επιστρέψαμε με λίγα καυτά κάστανα που πήραμε απο την αγορά και με την πρώτη μας φιλία εκει!! (Τον καστανά!!! :clap:)
Θα συνεχίσω με το υπόλοιπο ταξίδι, μιας και είναι η πρώτη φορά που γραφω και κουράστηκα λιγάκι! :innocent:
P.S. Η αλήθεια είναι δεν το έχω πολύ με τις φωτογραφίες και όταν περνάω τόσο ωραία ξεχνάω ότι πρέπει να βγάλω λίγες φωτογραφίες, αλλά θα σας δείξω κάποιες απο τις πρώτες μέρες!!
 

Attachments

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.512
Μηνύματα
897.835
Μέλη
39.217
Νεότερο μέλος
Vaggelis19

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom