Yorgos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Umhlanga
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού τότε, τώρα, πάντα
Μέχρι στιγμής δεν έχω καταφέρει να ανεβάσω καμία, σε όλες error μου βγάζει...
Απ' ό,τι μας είπαν έχει κάποιους λίγους ΕΚ, αν θυμάμαι καλά καμιά τριανταριά, αλλά όχι, δε μιλήσαμε με κάποιον.το Ριζοκάρπασο είναι νομίζω ελληνοκυπριακό χωριό περικυκλωμένο από τους Τουρκοκύπριους. Μίλησες με κάποιον Έλληνα εκεί;
(Αγία Νάπα = Αγία Φάπα, Άγιος Μάμας = Μαμάκιας, μόνο σ' εμένα φαίνονται αστεία τα τουρκικά ονόματα;
Άγιος Μάμας πάντως υπάρχει στον ευρύτερο ελληνικό χώρο, όχι μόνο στην Κύπρο. Σίγουρα έχω δει αυτό το όνομα από εδώ και από εκεί και με ένα google search είδα υπάρχει σε κάμποσα μέρη και είναι ο προστάτης των βοσκών και των υιοθετημένων!Ναι, κατά λάθος έγραψα τουρκικά. Για τους ΕΚ αγίους ήθελα να πω, έχουν ονόματα πολύ περίεργα στα δικά μου αυτιά, δεν τα έχω κούσει εκτός Κύπρου.
Τι μου θύμησες... Είχαμε πάρει ένα τέτοιο με τους γονείς και τον αδερφό μου από Λευκωσία για Κερύνεια. Εμείς ήμασταν μουδιασμένοι μην ξέρωντας τι θα αντιμετωπίσουμε και ο οδηγός μας έβαζε υποκλίσεις και χειραψία έναν έναν. Και μετά (η αντίθεση!) από Κερύνεια για Μπελαπάις ένα χλιδάτο ταξί με φλατ οθόνες στα πίσω καθίσματα που δείχναν βίντεο που προωθούσαν την περιοχή (αρκετά προχώ για πριν 10 χρόνια).Μάλλον κυκλοφορεί ακόμη αυτό. Στο μεταξύ στην ΤΚ πλευρά αν περιμένει κανείς να κυκλοφορήσει με ΜΜΜ, μάλλον την πάτησε.
Το Ριζοκάρπασο είναι mix χωριό, μένουν Ελληνόφωνοι και Τουρκόφωνοι Κύπριοι. Τέτοιο χωριό που περιγράφεις είναι ο Κορμακίτης.το Ριζοκάρπασο είναι νομίζω ελληνοκυπριακό χωριό περικυκλωμένο από τους Τουρκοκύπριους. Μίλησες με κάποιον Έλληνα εκεί;