Γαλλία Κόστος ταξιδιού στο Παρίσι

spyros91

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ντουμπαι
@spyros91 αφού το έκανες δεν αμφισβητεί κανένας τα λεγόμενα σου, αλλά γενικά το Παρίσι είναι μια ακριβή πόλη καλύτερα να μην δημιουργούμε προσδοκίες :)
Για να πας και να το χαρείς πρέπει να ξοδευτείς ή να είσαι πολύ τυχερός. Τι εννοώ? 100Ε αεροπορικά (που τόσο πέτυχα κ εγώ αλλα 8 μήνες πριν) είναι σπάνιο να βρεις. Επίσης, ψάχνοντας για δωμάτιο δεν είδα πουθενά κάτι κάτω από 100Ε. Εγώ έμεινα κεντρικά με 120Ε αλλά η κράτηση έγινε στο pick του κορονοιου...το ίδιο ξενοδοχείο τώρα κανει 180Ε.
Η τιμή που αναφέρεις για disneyland είναι η πιο χαμηλη και για ένα πάρκο πχ εμείς δώσαμε 100Ε/ατομο για δύο πάρκα+16Ε περιπου η μετακινηση με το τρενο+ό,τι ξοδέψεις μέσα στο πάρκο που δεν το λες και φθηνο. Αν δεν είναι μέσα στα γούστα κάποιου γλιτώνει ένα αρκετά μεγάλο έξοδο.
Για φαγητό σε εστιατόριο το λιγότερο που θα υπολόγιζα είναι γύρω στα 40Ε το άτομο και πολύ συντηρητικά, κυρίως μη γαλλική κουζίνα. Στη δε Γαλλική ξεφεύγει το πράγμα. Γύρω στα 100Ε/μέρα (χωρίς μουσεία) θα ήταν το ελάχιστο που θα υπολόγιζα ώστε κάποιος να μπορεί να κάνει πράγματα στην πόλη, σχετικά συντηρητικά κ πάλι.
ίσως ετυχα καλη περίοδο , σιγουρα φταιει και ο κορωνοιος!!! παντως οταν εψαχνα τοτε μεσω booking, με φιλτρα βαθμολογια, τιμη, και σε φυσιολογικο διαμέρισμα , εβρισκα αρκετα φυσιολογικα (στο ματι μου) με <80 .. τι να πω ισως ετυχε και ημουν τυχερος!!! το παιδι αναφέρεται σε μεσο ταξιδιώτη.. εγω πχ στην disneyland χαλασα σε διαφορα (δωρακια+φαι) περιπου 80 ευρω.. αλλος μπορει να χαλασει 400 και αλλος να μην παρει τιποτα ας πουμε.... οσον αφορα την κουζινα , ισχυει πως δεν το εψαξα πολυ , αλλα σε αυτο που προτεινοταν στο φορουμ (bouillon chartier) χωρις κρασι διοτι δεν πινω, χαλασαμε το ζευγαρι 60ευρω, και φαγαμε 2 κυριως 3 ορεκτικα και 2 γλυκα!! στο l'as du falafel φαγαμε κανονικο φαγητο και μας βγηκε 50 στο ζευγαρι , στο γιαπωνεζικο το οποιο ειναι γουστο καθενος, τρωγαμε του σκασμου με 20/ατομο .. αλλα η εμπειρια μου ειναι απο 3 φαγάδικα του Παρισιου ,οποτε δεν την λες και μεγαλη..αλλα αμα ψαξεις , θεωρω βρισκεις καλο και σχετικα οικονομικο μερος για να φας!!

D

Delmem38110

Guest
@spyros91 αφού το έκανες δεν αμφισβητεί κανένας τα λεγόμενα σου, αλλά γενικά το Παρίσι είναι μια ακριβή πόλη καλύτερα να μην δημιουργούμε προσδοκίες :)
Για να πας και να το χαρείς πρέπει να ξοδευτείς ή να είσαι πολύ τυχερός. Τι εννοώ? 100Ε αεροπορικά (που τόσο πέτυχα κ εγώ αλλα 8 μήνες πριν) είναι σπάνιο να βρεις. Επίσης, ψάχνοντας για δωμάτιο δεν είδα πουθενά κάτι κάτω από 100Ε. Εγώ έμεινα κεντρικά με 120Ε αλλά η κράτηση έγινε στο pick του κορονοιου...το ίδιο ξενοδοχείο τώρα κανει 180Ε.
Η τιμή που αναφέρεις για disneyland είναι η πιο χαμηλη και για ένα πάρκο πχ εμείς δώσαμε 100Ε/ατομο για δύο πάρκα+16Ε περιπου η μετακινηση με το τρενο+ό,τι ξοδέψεις μέσα στο πάρκο που δεν το λες και φθηνο. Αν δεν είναι μέσα στα γούστα κάποιου γλιτώνει ένα αρκετά μεγάλο έξοδο.
Για φαγητό σε εστιατόριο το λιγότερο που θα υπολόγιζα είναι γύρω στα 40Ε το άτομο και πολύ συντηρητικά, κυρίως μη γαλλική κουζίνα. Στη δε Γαλλική ξεφεύγει το πράγμα. Γύρω στα 100Ε/μέρα (χωρίς μουσεία) θα ήταν το ελάχιστο που θα υπολόγιζα ώστε κάποιος να μπορεί να κάνει πράγματα στην πόλη, σχετικά συντηρητικά κ πάλι.
θα συμφωνήσω απόλυτα με @coco_ (chanel? :)) γύρω στα 300 με 400 ευρώ το ζευγάρι τη ημέρα τα έξοδα διατροφής και ποτων ίσως (εξαλου στην Ελλάδα χαλαρά φτάσαμε πια το 50ρικο το άτομο για φαγητό)). αν θέλεις μακ και κρουασάν και σάντουιτς γύρω στ 50 ευρώ τη μέρα ίσως και πιο φτηνά. οι λιτοδίαιτοι δεν έχουν πρόβλημα.

D

Delmem38130

Guest
εγω σου ειπα την δικη μου προσωπικη εμπειρία.. διαφωνω κάθετα και οριζοντια με κατι μπατζετ >1100 για εναν μέσο ταξιδιωτη.. αν ζηταγες να κανεις και ανω του μεσου διακοπες, μαλλον θα χρειαζοσουν μπατζετ >5000!!!
καλησπέρα,

έριξα μια ματιά στα emails, 4ημερο Παρίσι 2019
transavia 400€ τρία άτομα
για δυο ενήλικες και ένα παιδί, ξενοδοχείο στη Montmartre 4στερο 550 € (τρεις διανυκτερεύσεις)
disneyland 232€ ολοήμερο πασο,
πυργος του eiffel 27€
μουσείο louvre 34€
αυτά ήταν τα στάνταρτ έξοδα
τωρα, φαγητό σε εστιατόρια, καφε ψώνια, souvenirs, δεν μπορώ να τα υπολογίσω γιατί δεν θυμάμαι καλα και εξάλλου ο καθένας μας εχει άλλες προτεραιότητες.. εγώ πχ όταν κάτσω να φαω θέλω και ένα κασόνι μοναστηριακές μπυρες..
αλλά επίσης δεν θυμάμαι να ήταν πολυ ακριβο το φαγητό και είχαμε μετακινήσεις με ταξί..
Νοτρ Νταμ δεν πήγαμε, είχε καει ένα μηνα πριν.. :(

spyros91

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ντουμπαι
θα συμφωνήσω απόλυτα με @coco_ (chanel? :)) γύρω στα 300 με 400 ευρώ το ζευγάρι τη ημέρα τα έξοδα διατροφής και ποτων ίσως (εξαλου στην Ελλάδα χαλαρά φτάσαμε πια το 50ρικο το άτομο για φαγητό)). αν θέλεις μακ και κρουασάν και σάντουιτς γύρω στ 50 ευρώ τη μέρα ίσως και πιο φτηνά. οι λιτοδίαιτοι δεν έχουν πρόβλημα.
βρε παιδια αληθεια τωρα??? 300-400 ευρω εξοδα διατροφης και ποτων ημερησιως?? σε εναν μεσο ταξιδιωτη?? επομενως τρως α) πρωινο με 50 ευρω!! , β) μεσημεριανο με 150 !! , και γ) βραδυνο με αλλα 150 .. αντε και αλλα 50 ευρω σε καφεδες.. μαλιστα απορω αν τα εννοειτε αυτα που λετε , εκτός αν αναφέρομαι οχι σε λιτοδιαιτους, αλλα σε παχυσαρκους!!

kabamarou

Member
Πολύ σχετική ερώτηση και γιαυτό και πολλές και διαφορετικές απαντήσεις. Θα σου πω τι κάνω εγώ για να υπολογίσω στο περίπου πόσο κοστίζει ένα ταξίδι. Αυτονόητο μεν αλλά καλό είναι να γράφεται και αυτό.

1ον) Ξεκαθαρίζω ποιες ημέρες θέλω να πάω και κάνω αναζήτηση στο skyscaner η απλά μόνο στο site της Ryanair αν ψάχνω για κάτι πολύ οικονομικό από Θεσσαλονίκη. Υπολογίζοντας βεβαίως το αν θα πληρώσω εξτρά για χειραποσκευή η βαλίτσα.
2ον)Για εκείνες τις ημέρες που βρήκα τα εισιτήρια ψάχνω για διαμονή είτε από το booking είτε από το airbnb βλέποντας εκτός από το κόστος της διαμονής και που ακριβώς είναι το κατάλυμα. Αν είναι εκτός κέντρου θα χρειαστούν περισσότερα για μεταφορικά.
3ον)Βλέπω πόσο κοστίζουν τα μεταφορικά από αεροδρόμιο καθώς και για μια κάρτα απεριορίστων διαδρομών ίσως στο μέρος που θέλω να πάω.
4ον)Αποφασίζω πως θα τρέφομαι εκείνες τις ημέρες. Θα τρώω κάθε ημέρα συνέχεια σε εστιατόρια; Θα μαγειρεύω στην κουζίνα του airbnb; Θα κάνω κάτι ενδιάμεσο με σάντουιτς από το airbnb και φαγητό στο χέρι από έξω και ίσως κανένα εστιατόρειο που και που; Κάνω μια μικρή έρευνα κατόπιν στο πόσο κοστίζουν αυτά. πχ. αναζήτηση τιμών από menu σε εστιατόρια η μαγαζιών που πουλάνε φαγητό στο χέρι.
5ον)Σκέφτομαι τι θα επισκεφτώ και βλέπω τις τιμές στα σχετικά sites.

Κάνω μια σούμα όλα τα παραπάνω και βγάζω ένα σχετικό κοστολόγιο. Όλα τα υπόλοιπα είναι γενικά και αόριστα. Μπορώ να βγει πρόγραμμα και με 400€ το άτομο χωρίς επισκέψεις σε μουσεία και μαγείρεμα στο airbnb για το Παρίσι. Μπορεί να μην σου φτάνει και το χιλιάρικο

Last edited:
D

Delmem38110

Guest
βρε παιδια αληθεια τωρα??? 300-400 ευρω εξοδα διατροφης και ποτων ημερησιως?? σε εναν μεσο ταξιδιωτη?? επομενως τρως α) πρωινο με 50 ευρω!! , β) μεσημεριανο με 150 !! , και γ) βραδυνο με αλλα 150 .. αντε και αλλα 50 ευρω σε καφεδες.. μαλιστα απορω αν τα εννοειτε αυτα που λετε , εκτός αν αναφέρομαι οχι σε λιτοδιαιτους, αλλα σε παχυσαρκους!!
δεν υπολόγισα το πρωινό γιατί το θεωρώ δεδομένο από το ξενοδοχείο.

spyros91

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ντουμπαι
δεν υπολόγισα το πρωινό γιατί το θεωρώ δεδομένο από το ξενοδοχείο.
οποτε εσυ αν πηγαινες Παρισι , θα ετρωγες μεσημερι , βραδυ σε εστιατοριο με 300ευρω/ ζευγαρι..και αυτο το λες μεσος ταξιδιωτης??

D

Delmem38110

Guest
παρέθεσα δυο εναλλακτικές. εσύ γιατί πήρες την πιο ακριβή.

Last edited by a moderator:

spyros91

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ντουμπαι
παρέθεσα δυο εναλλακτικές. εσύ γιατί πήρες την πιο ακριβή.
300 με 400 είπες και στο τελευταίο αναφέρθηκα στην μέση (350) οπότε δεν πήρα την ακριβή επιλογή . Τεσπά θεωρώ αστεία την κουβέντα που κάνουμε και απολύτως παραπληροφόρηση , για έναν ΜΕΣΟ ταξιδιώτη!

Last edited:
D

Delmem38110

Guest
300 με 400 είπες και στο τελευταίο αναφέρθηκαν στην μέση (350) οπότε δεν πήρα την ακριβή επιλογή . Τεσπά θεωρώ αστεία την κουβέντα που κάνουμε και απολύτως παραπληροφόρηση , για έναν ΜΕΣΟ ταξιδιώτη!
το Παρίσι (ο κόσμος γενικά )είναι για όλες τις τσέπες.
και συμφωνώ πως και με 50 ευρώ την ημέρα το ζευγάρι ειδικά αν έχει πρωινό στο ξενοδοχείο μπορεί να περάσει ανετότατα.
οι νεότεροι ίσως και με λιγότερα.

D

Delmem38110

Guest
(θα συμφωνήσω απόλυτα με @coco_ (chanel? :)) γύρω στα 300 με 400 ευρώ το ζευγάρι τη ημέρα τα έξοδα διατροφής και ποτων ίσως (εξαλου στην Ελλάδα χαλαρά φτάσαμε πια το 50ρικο το άτομο για φαγητό)). αν θέλεις μακ και κρουασάν και σάντουιτς γύρω στ 50 ευρώ τη μέρα ίσως και πιο φτηνά. οι λιτοδίαιτοι δεν έχουν πρόβλημα.)

Τώρα αν εσύ μου πετάς μέσα στο μήνυμα σου coco chanel...
το κοκό σανελ ήταν χαρούμενο λογοπαίγνιο σαν απάντηση στον στη χρηστη @coco_

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh