• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Κόστος ταξιδίων με γκρουπ και μεμονωμένα

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Τη Δυτική Αφρική και το Νησί του Πάσχα τα έκανα με γραφείο, γιατί όσο και να το έψαξα, θα πλήρωνα περισσότερα μεμονωμένος.
Άσε που για τη Δυτική Αφρική που πήγαν φίλοι μου μεμονωμένοι, άκουσα ιστορίες για απειλές από ενόπλους, οδηγούς που έκαναν το δικό τους πρόγραμμα χωρίς να ρωτάνε τους επιβάτες και γενικά ένα τσαμπουκά κάπως επικίνδυνο.
Στη Μπουρκίνα Φάσο μάλιστα, ενώ είχαν συμφωνήσει την τιμή, στη μέση τη διαδρομής τους ζήτησαν παραπάνω χρήματα, με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι εκβιασμοί και οι απειλές στη μέση του πουθενά. Νομίζω ότι για τέτοιους προορισμούς καλύτερα να απευθύνεσαι σε γραφείο, γαιτί αν κάτι δεν πάει καλά έχεις κάποιον να ξεχ****ς όταν επιστρέψεις και να ζητήσεις και αποζημίωση.

panos2080

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΗΠΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Ρε παιδια τα πρακτορεια εισητηρια απο που κλεινουν?Απευθειας απο τις αεροπορικες η εχουν δικο τους συστημα κ περνουν αλλες τιμες απο τις αεροπορικες εταιριες?Πως δουλευει ολο αυτο το πραγμα?Προσπαθω να το καταλαβω σε βαθος για να μπορεσω να βρω μια πολυ καλη τιμη.Οσο για την ουκρανικη εταιρια που ειπες mfish ξερω και γω?Εσυ θα πηγεναις ΗΠΑ με yakovlev η antonov η δεν ξερω κ γω τι αλλο αεροπλανο βαζουν?

Traveller

Member
Οσο για την ουκρανικη εταιρια που ειπες mfish ξερω και γω?Εσυ θα πηγεναις ΗΠΑ με yakovlev η antonov η δεν ξερω κ γω τι αλλο αεροπλανο βαζουν?
Να με προετοιμάζεις λίγο ψυχολογικά πριν τα γράφεις αυτά... που βρήκες εσυ ότι η Ουκρανική εταιρία που πετάει στην Αμερική πετάει με yak ή antonov... τα ίδια 767 που πετάει η Delta πετάνε... μην ακούτε ρε σεις ότι σαχλαμάρες σας λένε...

όσο για τα εισιτήρια... τις ίδιες ακριβώς τιμές που βλέπεις εσυ βλέπουν και αυτοί... δεν υπάρχει κανένα μυστικό...

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
όσο για τα εισιτήρια... τις ίδιες ακριβώς τιμές που βλέπεις εσυ βλέπουν και αυτοί... δεν υπάρχει κανένα μυστικό...

Δεν ισχύει πάντα αυτό. Μεγάλα πρακτορεία με πολλή κίνηση παίρνουν τιμές για προορισμούς που δουλεύουν συνέχεια από κάποιες εταιρείες που μεμονωμένος δεν τις βρίσκει ούτε κι αν έχει μπάρμπα στην Κορώνη.

XRISTOS71

Member

Δεν ισχύει πάντα αυτό. Μεγάλα πρακτορεία με πολλή κίνηση παίρνουν τιμές για προορισμούς που δουλεύουν συνέχεια από κάποιες εταιρείες που μεμονωμένος δεν τις βρίσκει ούτε κι αν έχει μπάρμπα στην Κορώνη.

προφανώς αναφέρεσαι σε μεγάλα γραφεία που κάνουν αποκλειστικές συνεργασίες με αεροπορικές εταιρίες για συγκεκριμένους προορισμούς ...αυτο ισχύει δεν είναι όμως ο κανόνας
ο κανόνας είναι αυτό που λέει ο traveller

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Συμφωνώ, άλλωστε γι' αυτό είπα "δεν ισχύει ΠΑΝΤΑ". Ισχύει πάντως για τους περισσότερους προορισμούς στους οποίους πηγαίνουν οι Έλληνες (ας πούμε το τοπ-10 εκτός Ευρώπης, δεν ξέρω αν συμβαίνει κι εντός Ευρώπης) από Ελλάδα. Προφανώς ισχύει για τα μεγάλα ελληνικά πρακτορεία μόνο, δεν εννούσα ότι το πρακτορείο της γειτονιάς σου παίρνει τα εισιτήρια για Κούβα με 700 ευρώ, άλλωστε στην Ελλάδα τα πρακτορεία που κάνουν συστηματικά εκδρομές σε συνεχή βάση είναι ελάχιστα, όλοι οι υπόλοιποι είναι μεσάζοντες.

Traveller

Member
Aυτό που λες ισχύει στο εξωτερικό... εκεί όντως το expedia ή το trailfinders π.χ έχουν ειδικές συμφωνίες...

στην Ελλάδα τα γραφεία που κάνουν εκδρομές σε ένα μέρος συστηματικά ή νοικιάζουν όλη την πτήση ή παίρνουν ειδικές τιμές για γκρουπ... αυτές τις τιμές τις χρησιμοποιούν για τις δικές τους εκδρομές και ασφαλώς δεν πουλάνε ανεξάρτητα φτηνά εισιτήρια εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων...

Christian

Member
Έχω μιαν απορία : οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων γιατί παίζουν συνέχεια ???

Και εξηγώ
έψαχνα εισιτήριο για Δουβλίνο πριν έξι μήνες κόστιζε 265Ε,πριν τέσσερις μήνες 345Ε,πριν δύο μήνες 385Ε,πριν ένα μήνα 285Ε και τώρα 380Ε

taxidakia

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις ξανά
Διάφοροι λόγοι, εκ των οποίων ένας βασικός είναι προσφορά και ζήτηση

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Αφού αρχίσαμε τις απορίες για τα αεροπορικά εισιτήρια, έχω και εγώ μια.

Ψάχνοντας κατ' εξακολούθηση για εισιτήρια μεταξύ Αθήνας και δυτικών ΗΠΑ (κυρίως Portland και Seattle) παρατηρώ πως πάντα τα εισιτήρια ΗΠΑ-Αθήνα-ΗΠΑ είναι φθηνότερα από τα Αθήνα-ΗΠΑ-Αθήνα. Και η διαφορά της τιμής φτάνει (και πολλές φορές ξεπερνάει) τα $600.
Αδυνατώ να πιστέψω πως είναι περισσότεροι οι Έλληνες που πάνε για διακοπές στο Seattle από τους αντίστοιχους Αμερικάνους που πάνε διακοπές στην Ελλάδα. Οι πτήσεις είναι με τις μεγάλες Αμερικάνικες εταιρίες (Delta, US Airways, Continental) και μέσω Kayak και Expedia.

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό;

Traveller

Member
Κάνε μια σύγκριση του πληθυσμού της Ελλάδας με αυτών των ΗΠΑ και σε συνδιασμό με αυτό που σου είπε ο taver θα καταλάβεις την απάντηση...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom