• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τουρκία Κωνσταντινούπολη

mourohavlos

Member
Πιθανόν οι επόμενες μέρες να έχουν μερικές διαδηλώσεις στο πρόγραμμα, αλλά πιστεύω και ελπίζω να μην είναι πολύ ογκώδεις...
Οι χθεσινές πάντως έλαβαν χώρα στο Kadikoy (ασιατική πλευρά)

thessaris

Member
Εναλλακτικά για όποιον θέλει να κινηθεί με καραβάκι (για τη βόλτα) μπορεί να συνεχίσει με το μετρό μέχρι το τέρμα (στάση Kadikoy) το οποίο είναι μπροστά στη σκάλα απ' όπου ξεκινούν τα καραβάκια για Eminonu, Karakoy κλπ.

lillia

Member
Επόμενο Ταξίδι
βόλος-πήλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Καλημερα και χρόνια πολλά!
Εκτός από τα γνωστά χαμάμ (Cemberlitas, Suleimaniye, lady Hurrem Baths, Cagaloglu) ψάχνουμε για ένα χαμάμ έξω από τις τουριστικές περιοχές, το οποίο να απευθύνεται σε ντόπιους. Εχετε κάτι υπ΄όψιν σας?
Ευχαριστώ

interted

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Το χαμάμ του Ουσκουντάρ, Çinili, έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, όπως και η περιοχή που βρίσκεται ειναι πολύ αυθεντική.

lillia

Member
Επόμενο Ταξίδι
βόλος-πήλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Το χαμάμ του Ουσκουντάρ, Çinili, έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, όπως και η περιοχή που βρίσκεται ειναι πολύ αυθεντική.
Σ'ευχαριστώ πολύ interted! Θα το ψάξω...

mourohavlos

Member
Λίγο άσχετο, αλλά στην τελευταία μου επίσκεψη στην Πόλη τα Χριστούγεννα πήρα balik ekmek (κλασικά) από έναν πλανόδιο και έβαλε μέσα και σόγια σωσ...
Το έκαναν και παλιότερα αυτό ή είναι καινούρια μόδα;
Παρατήρησα δε μπουκαλάκια με σόγια σως και σε διάφορα ταβερνεία της Πόλης και μου έκανε μεγάλη εντύπωση...

XristinaK

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας
Το Πάσχα του 2010 εμένα δεν μου έβαλε κανείς σόγια στο balik ekmek!!

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Από την πολυ πρόσφατη επίσκεψη μου στην Πόλη να σας πληροφορήσω τα εξής όσον αφορά το συνάλλαγμα..
Αποφύγετε τα ανταλλακτήρια της παλιάς πόλης που είναι κοντά στο Σουλταναχμέτ ,δεν δίνουν καλή ισοτιμία(η οποία ισοτιμία έχει πάρει την ανιούσα,1 προς 2,90) εκτός αν μένετε στην περιοχή του Laleli εκεί δίνουν την καλύτερη ισοτιμία όπως και αυτά που είναι επι της Ιστικλάλ από το μέσον (κοντά στο ζαχαροπλαστείο Saray)και πάνω και το τελευταίο ψηλα΄κοντά στην Ταξίμ.Αυτά που είναι χαμηλά προς Τουνελ όπως και της παλιάς πόλης δίνουν χαμηλότερη τιμή.Επισης μου εκανε εντύπωση την τελευταία μέρα της επιστροφής μου είδα στο αεροδρόμιο στο ανταλλακτήριο ότι δίναν επίσης καλή τιμή ,δεν ξέρω βέβαια αν μπαίνει προμήθεια σ αυτό του αεροδρομίου,στα άλλα δεν μπαίνει.
Διαδηλώσεις...γίνονται να τόχετε στα υπόψην οι μελλοντικοί ταξιδιώτες,στο Kadikoy αρκετά συχνά ..παρά μία μέρα ευτυχώς δεν τους πέτυχα,
πέτυχα όμως στην πλατεία Ταξίμ ..ένα απόγευμα κατά τις 7 μόλις είχαν αρχίσει...κοσμοσυρροή με ντουντουκες κλπ ντιγκα τους αστυνομικούς,είχαν κλείσει την μια είσοδο του μετρό επί της Ταξίμ,δεν καθησα να δω πως θα εξελιχθεί η βραδυά...έφυγα.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Λίγο άσχετο, αλλά στην τελευταία μου επίσκεψη στην Πόλη τα Χριστούγεννα πήρα balik ekmek (κλασικά) από έναν πλανόδιο και έβαλε μέσα και σόγια σωσ...
Μπλιάχ...
1.Το έκαναν και παλιότερα αυτό ή
2. είναι καινούρια μόδα;
1. Όχι
2. Υγιεινή :bleh: διατροφή! Πάει, χάλασαν κι οι Τούρκοι...

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Κρατάμε εμείς τις παραδόσεις ( τους)
Μη χάσετε εκτάκτως αυτό το Σάββατο 4 Ιανουαρίου με τη Realnews που κυκλοφορεί…
Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΑΣ (βιβλίο)

H διάσημη Τουρκάλα μαγείρισσα Γελντά Σονμέz παρουσιάζει το βιβλίο της με 142 συνταγέςαπό τις γειτονιές και τα σοκάκια της Πόλης.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Τι γνώμη έχετε για το KLAS HOTEL, θα πάω σε μια βδομάδα..
http://www.booking.com/hotel/tr/kla...id=a765a430a9585511158dcc1a9f32efa0c9733c94X1
To συγκεκριμένο ξενοδοχείο δεν το ξέρω αλλα ξέρω την περιοχή,είναι απ ότι βλέπω στο Laleli η οποία είναι κάπως παρεξηγημένη περιοχή...Δεν εισαι μεν κεντρικά αλλα με το τραμ σε 6 στάσεις περίπου(σε 10-15 λεπτά δηλ) βρίσκεσαι στο Εminonou.Στα ανταλλακτήρια της περιοχής όπως προανέφερα πιο πάνω παίρνεις πολύ καλή τιμή.
Σαν σημείο βολεύει πολύ για να δείς αρκετά και σημαντικά αξιοθέατα που είναι κοντά σου όπως το τζαμί Souleimaniye,επίσης ακόμα πιό κοντά σου είναι το υδραγωγείο ...Valens κάπως έτσι λεγεται δες το χάρτη,είναι πολύ γραφική περιοχή με μαγαζάκια καφε κλπ από κει συνεχιζεις με τα πόδια για το τζαμί Zeyrek δίπλα από το οποίο έχει ένα ρεστωράν καφέ με ταράτσα και καθίσματα έξωκαι υπέροχη θέα!! στον Κεράτιο και συνεχίζοντας από κει μπορείς να φτάσεις στο Fatih τζαμί ...να γυρίσεις έτσι τα σ0κκάκια του Fatih kai Fener και να προσεγγισεις το Πατριαρχειο.
Είναι μιά πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα βόλτα

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα