panlek30
Member
Εγω στην Πόλη δε έχω πάει ακόμα για να έγω άποψη αλλά θεωρώ οτι πολύ κακό για το τίποτα...Ααα να πω και γω για την λατρεμενη Πόλη.....
Σουλταναχμετ μενει καποιος που θελει να δει την Πόλη σε 4 μερες, που γυριζει - τρεχει ολη τη μερα και οταν ερθει το βραδυ...παρακαλάει τα ποδαρακια του να τον ακολουθήσουν ως το ξενοδοχειο....
Ταξιμ..! Ασχημη η Ταξιμ...? Δεν νομιζω.....ειδικα αν εισαι νεαρός και θες και τη βαβουρα σου το βραδυ και θες τις βόλτες σου πανω κατω στην Ιστικλαλ και τα ξενιχταδικα στα στενακια....
Αλλωστε ειναι τοσο ευκολη πόλη με πολυ καλό ΜΜΜ που την γυρνας ευκολα.... εγω προτεινα Σουλταναχμετ πριν 1-2 χρονια που γινονταν οι φασαρίες...τωρα μια χαρα ειναι και η Ταξιμ...
Αυτό που ειναι σημαντικό ειναι ή εξοικείωση με τα ΜΜΜ....τραμ καραβακια λεωφορεια και τι εννοώ....αν θες να πας Ορτακιόι πας με λεωφορείο απο Ταξιμ απευθειας ενώ απο Σουλταναχμετ αλλαζεις τραμ-λεωφορειο...
Αλλο ενα κριτηριο ειναι η εποχή....χειμώνα Ταξιμ....καλοκαιρι Σουλταναχμετ. Επισης το ξενοδοχειο....Βρειτε το πιο οικονομικό...αλλωστε μονο για ενα υπνο και ντουζακι σας χρειαζετε...χαλάστε τα χρηματα σας στο φαγητό και τα ψωνια
Συμπερασμα....οπου και να μεινεις η Πόλη ειναι έρωτας!
Αυτό που έχει σημασία για μένα περισσότερο στην επιλογή διαμονής είναι να είναι η περιοχή ασφαλής ώστε να μην φοβάσαι να κυκλοφορήσεις μόλις νυχτώσει και να εξυπηρετούν τα ΜΜΜ.
Απο εκεί και πέρα δε σημαίνει οτι εκει που θα μένεις, εκει θα τριγυρίζεις....Οταν πας κάπου για 5 μέρες, όλη μερα στους δρόμους θα είσαι, δεν πρόκειται να κατσεις σε ένα μέρος ακομη και αν αυτό είναι το πιο όμορφο!
Εγώ μένω σε προάστιο της Αθήνας και αν με ρωτήσεις για την περιοχή που μένω, δεν την ξέρω.
Το κέντρο της Αθήνας απ' την άλλη, το ξέρω σαν την παλάμη του χεριού μου!
Πόσο μάλλον οι περιοχές Ταξίμ & Σουλταναχμέτ που απ' οτι κατάλαβα και τα δύο είναι κέντρο (το ένα το συγχρονο και το άλλο το ιστορικό) και μεταξύ τους απέχουν 2-3 χλμ.
Δε φανταζομαι πια να είναι τόσο δύσκολο να πηγαινοέρχεται κάποιος απο τη μία μεριά στην άλλη...