thessaris
Member
- Μηνύματα
- 636
- Likes
- 997
Φαντάσου πόσο ξενερώνουμε όσοι έχουμε δει την Πόλη με τιμές -ειδικά στο φαγητό - μισές από την Ελλάδα. Τελευταία φορά στο Ciya πριν από κανά εικοσαήμερο 35 ευρώ το άτομο για 2 μερίδες από το μαγειρίο, δυο ορεκτικά, δυο αϊράνια κι ένα κατμέρ (γλυκό) στη μέση. Πριν από 5 χρόνια αυτό ήταν 20 ευρώ., πριν από 10 βαριά 15.'9. Αυτό που γίνεται με τά ρέστα κ τίς πληρωμές ειναι στα όρια τού ανέκδοτου. Προσπαθεί το 30% όσων παίρνουν τα χρήματα σου για οποιοδήποτε λόγο να σέ κλέψει. Χρεώνει παραπάνω το πάρκινγκ ενώ έχεις συμφωνήσει αλλά , δίνει λάθος τά ρέστα (πάντα σέ όφελος τούς), βάζει μεγαλύτερο ποσό στο pos για να πληρώσεις, σου βάζει τά μισά κάστανα στο δρόμο σέ σχέση με τά γραμμάρια που λέει ότι παίρνεις κτλ κτλ κτλ . Κ βέβαια όταν το επισημάνεις, κουνάνε το κεφάλι συγκαταβατικα σάν νά σού λέει, είσαι τουρίστας δεν γίνεται να μην προσπαθήσω να σέ κλέψω. Τραγικό'
Γι'αυτό που περιγράφεις παραπάνω, για τα πολύ ακριβά αξιοθέατα καθώς και για τη γενικότερη ακρίβεια, ξενέρωσα πολύ στο πρόσφατο 1ο ταξίδι μου στην Πόλη.
Ωραία η Πόλη, ωραία η ατμόσφαιρά της αλλά πρέπει να έχεις συνέχεια το νου σου να μη σε 'ρίξουν' οι ντόποιοι μαγαζάτορες (& ταξιτζήδες)...![]()
Πάντως το πανάκριβο φαγητό δεν περιορίζεται μόνο στα τουριστικά μέρη της Πόλης, ντουρούμ με κοκορέτσι (με ποσότητα κρέατος πολύ συγκρατημένη) σε προάστιο της ασιατικής πλευράς που δεν έχει δει ποτέ τουρίστα κόστισε 220 λίρες, σχεδόν 6 ευρώ!!. Για τη σύγκριση να πω ότι πίτα με κοκορέτσι (όχι ψιλοκομμένο βέβαια σαν το τούρκικο) που έχει εδώ στη Χαριλάου της Θεσσαλονίκης η "Κορυφή", δίνεις 4,80 €