• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τουρκία Κωνσταντινούπολη Updated

Vegerazaros

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ελβετία ξανά
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να διαπραγματεύεσαι την τιμή με (νόμιμο) ταξιτζή. Ό,τι γράφει το ταξίμετρο δεν πληρώνεις; Ή, μήπως...
α) Δεν δουλεύει το ταξίμετρο ;
β) Δουλεύει το ταξίμετρο αλλά με υπερηχητική ταχύτητα (και ταρίφα) ;

@Vegerazaros : Καλά τα κουβαρνταλίκια, αλλά αυτά τρέφουν αυτά που κατηγορείτε. Α, και ευχαριστούμε για την επισήμανση για τα εστιατόρια και τις τιμές. Είδες τι μπορεί να πάθει κανείς;
Τι να κανουμε ρε παιδι μου τωρα που δεν καταλαβαινεις?? :haha: μια χαρα καταλαβαινεις...για τα ταξι ..1η περιπτωση...σε μια πολη 18 εκ ανθρωπων και πολυ τουριστική υπάρχουν και οι καλοί , υπάρχουν και οι κακοί επαγγελματίες και δεν βαζουν το ταξιμετρο..και οταν λεμε .. βλεπε και Ελλαδα δλδ -Αθηνα κρουσματα ταξιτζηδων τη δεκαετεια 80-90. 2η..περιπτωση...Οταν λεμε οτι θα παρεις ταξι δεν εννοουμε μονο σε μια διαδρομη 5 χιλιομετρα και βραδυ χωρίς κινηση οποτε μια χαρα το ταξιμετρο.....μπορει να παρεις ταξι για μια διαδρομη 5 χιλιομετρα πρωί με κινηση/μποτιλιαρισμα !! απιστευτο...ΟΠΟΤΕ καλό μου τις εχεις δωσει τις 10 λιρες παραπανω 3,5 ευρώ..!!..3η περιπτωση ..επισης μπορει να παρεις ταξι πχ απο Εμινονου να πας στο Μπεμπεκ και να μην ξερεις να συννενοηθεις απο πιο δρομο να σε παει απο τον περιφεριακο που ειναι πιο πολλα χιλ αλλα με λιγοτερη κινηση ή τον παραλλιακό που ειναι κοντα αλλα εχει πολυ κινηση..οποτε κανονιζεις την τιμη και δεν εχεις το αγχος του ταξιμετρου..και πολλα αλλα παραδείγματα μην μακρηγορώ..:bleh:..Εγω προσωπικα! ΔΕΝ εχω κατηγορήσει ποτε!!!! την Λατρεμένη ΠΟΛΗ μπορει και να πηγαινω και 4 φορες το χρόνο... Μου αρεσει να κανω κουβαρντιλίκια λογω ευρώ..ας ποουμε στην Ελβετια μια χαρα την εβγαζα με σαντουιτσακια...καφε και νερακια απο τις κρηνες..Οσο για τα εστιατορια..υπάρχουν 2 κατηγοριες αυτα που απευθύνονται σε τουριστες και αυτα που απευθυνονται σε ντοπιους..και τα δυο εχουν υπέροχο φαγητό αλλα διαφορετικες τιμες τι να κανουμε ..ετσι ειναι το συστημα...:haha:..όποια αλλη απορια εχεις για Κωσταντινουπολη ρωταμε...

Last edited:

paefstra

Member
Εσείς μπορεί να είστε έμπεισροι ταξιδευτές και να ξέρετε καλά την Πόλη ή σαν τον @babaduma που παίζει την ανατολική Ασία στα δάχτυλά του, αλλά εμείς που είμαστε πιο άσχετοι, για δώστε μας μια ενδεικτική τιμή για μια απλούστατη και στάνταρ διαδρομή (πχ. από Ταξίμ για Σουλτάναχμέτ) με ταξίμετρο και διαπραγμάτευση. Γιατί το "λογική τιμή" πώς θα το κρίνουμε τελικα;

Vegerazaros

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ελβετία ξανά
Εσείς μπορεί να είστε έμπεισροι ταξιδευτές και να ξέρετε καλά την Πόλη ή σαν τον @babaduma που παίζει την ανατολική Ασία στα δάχτυλά του, αλλά εμείς που είμαστε πιο άσχετοι, για δώστε μας μια ενδεικτική τιμή για μια απλούστατη και στάνταρ διαδρομή (πχ. από Ταξίμ για Σουλτάναχμέτ) με ταξίμετρο και διαπραγμάτευση. Γιατί το "λογική τιμή" πώς θα το κρίνουμε τελικα;
σωστό! απο 15 εως 20 ΤΛ :)

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
για δώστε μας μια ενδεικτική τιμή για μια απλούστατη και στάνταρ διαδρομή (πχ. από Ταξίμ για Σουλτάναχμέτ) με ταξίμετρο και διαπραγμάτευση. Γιατί το "λογική τιμή" πώς θα το κρίνουμε τελικα;
Πρόσφατα από Πατριαρχείο έως Μουσείο Ψηφιδωτών (δίπλα στην Αγία Σοφία), πρωί καθημερινής με "λογική" κίνηση δώσαμε 15 λίρες με ταξίμετρο.

paefstra

Member
Μονο που η διαφορα απο 15 σε 20 λιρες ειναι 25% και ακομη κι αν ειναι το ποσο μικρο μια τετοια διαπραγματευση με κανει να νιωθω "αμερικανακι" και καθολου large γιατι ουτε στην Ελλαδα θα πληρωνα 25% εξτρα για καμια διαδρομη.

Vegerazaros

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ελβετία ξανά
Μονο που η διαφορα απο 15 σε 20 λιρες ειναι 25% και ακομη κι αν ειναι το ποσο μικρο μια τετοια διαπραγματευση με κανει να νιωθω "αμερικανακι" και καθολου large γιατι ουτε στην Ελλαδα θα πληρωνα 25% εξτρα για καμια διαδρομη.
Αμαν τωρα και συ...το 15 - 20 ΤΛ ειναι ..παιρνεις ταξι απο Taxim και πας Sirkesi - 15TL πας Μεγαλο Παζαρι 20 ΤΛ.. .. πας Αγια Σοφια 18 ΤΛ ..( ολα ειναι περιχή Σουλταναχμετ) ειπαμε τωρα ρε παιδι μου..να δωσουμε και καμμια πληροφορια και σε κανα ανθρωπο που δεν ταξιδευει συχνα..δεν περιμενα απο εσενα τετοιου ειδους αποριες και επισημάνσεις εισαι εμπειρη ταξιδιώτισσα..:haha:

paefstra

Member
Εδω μου λεει περίπου 11 λίρες http://taksiyle.com/en. Η απορία μου είναι αν πρέπει να δεχτώ τις 15-20 σε διαπραγμάτευση ή να προτιμήσω το ταξίμετρο γενικά. Η διαδρομή που ρώτησα είναι ενδεικτική. Και γιατί εν μέρει συμφωνώ με τον @babaduma και δεν είμαι της λογικής της "ελεημοσύνης" του τουρίστα με το ισχυρό νόμισμα.

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Τώρα πια είναι λίγο σπάνιο να έχεις πρόβλημα με το ταξίμετρο (εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν όπως παντού). Επειδή οι οδηγοί ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τις διαδρομές πιστεύω πως δεν πρόκειται να χάσουν με τίποτα αν το ρίξεις στα παζάρια. Γι' αυτό εγώ προτιμώ ταξίμετρο. Βέβαια αποκλίσεις υπάρχουν κυρίως γιατί η κίνηση στην Πόλη μπορεί να είναι απρόβλεπτη και να φας πολλή ώρα κολλημένος με το κοντέρ να γράφει.

jimp

Member
Εδω μου λεει περίπου 11 λίρες http://taksiyle.com/en. Η απορία μου είναι αν πρέπει να δεχτώ τις 15-20 σε διαπραγμάτευση ή να προτιμήσω το ταξίμετρο γενικά. Η διαδρομή που ρώτησα είναι ενδεικτική. Και γιατί εν μέρει συμφωνώ με τον @babaduma και δεν είμαι της λογικής της "ελεημοσύνης" του τουρίστα με το ισχυρό νόμισμα.
Θα κάνεις το εξης απλό. Θα σηκώνεις χέρι, θα σταμάταει και θα μπαίνεις μέσα. Του λες που θες να πας και όσα γράψει το ταξίμετρο.
Εγώ ίδια διαδρομή και τις 2 φορές χωρίς κίνηση από την Ταξίμ και για 2 χιλιόμετρα επί της Tarlabasi ο ένας ήθελε 25 λίρες και τελικά πληρώσαμε 4.

Και όμως η διαδρομή αυτή δικαιολογεί την διαφορά μέχρι 5 λίρες λόγω κίνησης.

Last edited by a moderator:

Vegerazaros

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ελβετία ξανά
ωραια , αφου εχεις αυτο το site http://taksiyle.com/en κανενα προβλημα... μπορεις να πληρωνεις τον ταξιτσή με εκεινες τις τιμες...αλλα τωραααα!:haha:..και ελεημοσυνη δεν ειναι το 1 ή 2 ευρώ διαφορα ..ενταξη και γω συμφωνώ μην ειμαστε και πολύ σπάταλοι ή μην μας πιανουν κορόιδα..αλλα νομιζω οτι ο καθενας εχει τον τροπο να προστατεύετε..

Last edited:

Borealis

Member
Σιγά η χρήση GPS μην είναι δείγμα " ελληνικότητας ". Δεν ζω στην Κωνσταντινούπολη και λογικό είναι να μην ξέρω τι συμβαίνει και να πιστεύω αυτά που διαβάζω στα φόρουμ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί με ειρωνεύεσαι.
Το να έχεις διαπραγματευτεί την τιμή και μετά να ελέγχεις ξανά την διαδρομή με gps το βρίσκω ιδιαίτερα προσβλητικό για οποιοδήποτε επαγγελματία σε οποιοδήποτε μέρος της γης.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom