• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τουρκία Κωνσταντινούπολη Updated

CivitasColabitur

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Καπου στην Ευρωπη
Ταξίδι-Όνειρο
Nepal-Boutan-Tibet
Αν εννοεις το Gani Gani στην Ταξιμ ειναι αλλο ενα τουρισταδικο οπως κατεβαινεις την Ιστικλαλ αριστερα ο δευτερος δρομος απο Ταξιμ. Εγω προσωπικα μετα απο πολλα ταξιδια στη Πόλη κατεληξα στο οτι καλλίτερο φαγητό και απο θεμα γευσης αλλα και τιμών!!! ειναι εκεινα τα μαγειρεία που απευθύνονται στους ντοπιους και στην εργατιά... ετσι στον αμεσως παράλληλο δρομο εναι το Balkan Locantasi με τελεια μαγειρευτα και τρελες!!! τιμες! και ανεβάζω και φωτό ( οι τιμες ειναι σε ΤΛ και οι μεριδες χορταστικες) δεν βρισκω το λογο γιατι να χανω χρονο να καθομαι σε "καλα" εστιατορια και να δεινω 40!!! ευρώ για 2 ατομα , οταν με 20ΤΛ ( 8,00 ευρώ!!! ) τρωνε 2 ατομα!! Και τέτοια μαγειρεία υπάρχουν παντου σε καθε γωνια της Πολης.... Μήμπως πρεπει να αναθεωρήσουμε ως Ελληνες την σπαταλη χρηματων στις διακοπές?οταν υπάρχουν εξίσου καλές εναλλακτικές?... για να μας μένουν χρηματα να κανουμε 2-3 ταξιδια τον χρόνο.?
1000% ετσι ειναι! χρονια το κανω αυτο... "κατασκοπευω ντοπιους" που την αραζουν για φαγητο.

Καποια στιγμη πρεπει να καθίσω να γραψω για την "αλλη Κωσταντινουπολη"
μολις γραψεις, σφυρα. οχι αποκλειστικα για φαγαδικα, γενικα...για την Πολη...
σκεφτομαι για οκτωβριο να παω, οποτε καθε συμβουλη ευπροσδεκτη.
.

Last edited by a moderator:

Kafkasios

Member
Ένα από αυτά τα μαγειρία που πάνε ντόπιοι είναι και το
Beyoglu Halk Doner Restaurant, επάνω στην Ιστικλαλ κοντά στην Ταξιμ. Έχει ωραία φαγητά και πολύ καλές τιμές. Έχω πάει 3,4 φορές και ποτε δε με απογοήτευσε. Είναι self service
. (http://www.tripadvisor.com.gr/Resta...u_Halk_Doner_Restaurant-Istanbul.html#REVIEWS)

stergios

Member
Επόμενο Ταξίδι
??????
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
Χθες συζητούσαμε μπας και πάμε τα Χριστούγεννα και νομίζω ότι μας υπερκάλυψε η ιστορία σου!

Dafni

Member
Οταν λέω ήταν χωρίς ταξίμετρο, εννοώ πως όλοι έλεγαν τιμή κατά προσέγγιση, χωρίς να βάλουν το ταξίμετρο...

αυτο μου έχει συμβει και μενα...οταν ρωτησα γιατι πήρα την απάντηση οτι αυτος ξέρει ποσο κοστιζει η συγκεκριμένη διαδρομη και ετσι δεν χρειαζεται.....εννοειται οτι απο τοτε πάντα κοιτάζω αν το βαζει σε λειτουργεια μολις μπαινω...επειδή έχω παρει πολλές φορες ταξι στην Κωνσταντινουπολη ,έχω να πω οτι υπάρχουν ταξιτζηδες που κανουν τη δουλειά τους και δεν ειχα κανενα προβλημα αλλά υπάρχουν και μεγααααααλοι απατεωνες...έχω μια πολύ κακή εμπειρια που κοστισε αρκετα σε χρημα αλλά και σε ανασφαλεια, και καποιες απλώς δυσαρεστες που για λιγες λιρες προσπαθησαν να μας εξαπατησουν...το λεω οχι γιατι συχνα συμβουλευουμε εδω στο φορουν ανθρωπους που ισως δεν εχουν και μεγαλη ταξιδιωτική εμπειρια να κανουν το ταξιδι μονοι τους,πραγμα στο οποιο ειμαι απολυτα συμφωνη φυσικά αλλά θα τους έλεγα να ειναι ιδιαιτερα προσεκτικοι στα ταξι,να ειναι απολυτα σιγουροι για το χαρτονομισμα που δινουν και γενικά να εχουν το νου τους σε οτι αφορά το θεμα ταξι...

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου

Vegerazaros

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ελβετία ξανά

Vegerazaros

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ελβετία ξανά
Τό'χεις ξαναγράψει και αλλού αυτό. Θέλεις να μας πεις γιατί δεν το θεωρείς καλή επιλογή;
Δεν ειναι καλή επιλογη για εκεινους που θελουν χριστουγεννιατικη ατμοσφαιρα...καλαντα ,τραγουδακια , χριστουγεννιατικες αγορες, και ολα αυτα που βλεπουμε σε διαφημίσεις της coca-cola, οι περισσοτεροι , και να μην βγαλω και τον εαυτό μου εξω, με αυτα νομιζω οτι εχουμε συνδεσει τα χριστουγεννα..Οταν παει καποιος λοιπον με αυτα τα δεδομένα στη Κωσταντινουπολη, που εγω υπεραγαπώ!!...θα φαει την απολυτη ξενερα... Βεβαια η Πόλη ειναι στολισμενη με φωτακια και εχει μια γιορτινη ατμοσφαιρα γιατι περιμένουν την Πρωτοχρονια, που και εκει την γιορτάζουν δεόντως οπως σε ολες τις ευρωπαϊκες πόλεις... Οι καλλιτεροι μηνες για την Πόλη ειναι ,με φτηνές τιμές στα ξενοδοχεια,- Νοέμβρης -Φεβρουαριος -Μαρτιος -Μαιος. Χωρις να αποκλείω τον Οκτώβρη και τον Απριλη που αν ειναι Πασχα μμμμ εκει εχει συνωστισμό απο Ελληνες και τον Ιουνιο ( με πιο ακριβές τιμές στα ξενοδοχεια) ... ομως Ιουλιο - Αυγουστο και Δεκεμβρη -Γεναρη 90% ο καιρός δεν θα ειναι ευχάριστος σύμμαχος για περπάτημα ( πολύ ζεστη -σχεδον παντα βροχή αντίστοιχα) Ο Σεπτέμβρης ειναι επίσης καλός μηνας αλλα με περιεργο καιρο και "ακριβό τουρισμο" και βεβαια αυτα ολα ειναι πολυ γενικα οπως καταλαβαίνετε..

Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Δεν ειναι καλή επιλογη για εκεινους που θελουν χριστουγεννιατικη ατμοσφαιρα...καλαντα ,τραγουδακια , χριστουγεννιατικες αγορες, και ολα αυτα που βλεπουμε σε διαφημίσεις της coca-cola, οι περισσοτεροι , και να μην βγαλω και τον εαυτό μου εξω, με αυτα νομιζω οτι εχουμε συνδεσει τα χριστουγεννα..Οταν παει καποιος λοιπον με αυτα τα δεδομένα στη Κωσταντινουπολη, που εγω υπεραγαπώ!!...θα φαει την απολυτη ξενερα... Βεβαια η Πόλη ειναι στολισμενη με φωτακια και εχει μια γιορτινη ατμοσφαιρα γιατι περιμένουν την Πρωτοχρονια, που και εκει την γιορτάζουν δεόντως οπως σε ολες τις ευρωπαϊκες πόλεις... Οι καλλιτεροι μηνες για την Πόλη ειναι ,με φτηνές τιμές στα ξενοδοχεια,- Νοέμβρης -Φεβρουαριος -Μαρτιος -Μαιος. Χωρις να αποκλείω τον Οκτώβρη και τον Απριλη που αν ειναι Πασχα μμμμ εκει εχει συνωστισμό απο Ελληνες και τον Ιουνιο ( με πιο ακριβές τιμές στα ξενοδοχεια) ... ομως Ιουλιο - Αυγουστο και Δεκεμβρη -Γεναρη 90% ο καιρός δεν θα ειναι ευχάριστος σύμμαχος για περπάτημα ( πολύ ζεστη -σχεδον παντα βροχή αντίστοιχα) Ο Σεπτέμβρης ειναι επίσης καλός μηνας αλλα με περιεργο καιρο και "ακριβό τουρισμο" και βεβαια αυτα ολα ειναι πολυ γενικα οπως καταλαβαίνετε..
Άρα, αυτό που καταλαβαίνω εγώ, Πάσχα στην Πόλη δεν είναι μόνο καλή επιλογή αλλά η καλύτερη για να νιώσεις την κατάνυξη των ημερών .Στην πόλη μου(από τις σχετικά μεγάλες) οι περισσότεροι που ακολουθούν τον Επιτάφιο μιλάνε και γελάνε όπως στα καφέ...άντε να μπείς στο νόημα της ημέρας.ή τα βεγγαλικά στην ανάσταση...πανηγυράκι!και μην νομίσετε ότι είμαι βαθιά θρησκευόμενος...αλλά νομίζω ότι Πάσχα δεν είναι μόνο να φάμε και να πιούμε.Αυτό λέω και στα παιδιά μου αλλά δυστυχώς η κοινωνία τους "λέει" ακριβώς τα αντίθετα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.637
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom