Τουρκία Κωνσταντινούπολη πληροφορίες

AlexFocus

Member
Στο ΤοπΚαπι αν εχει ουρες και θελεις να το δεις και οχι να κανεις βολτα να ξεμπερδευεις μην μπεις γιατι θα φας ολη σου τη μερα και θα κουραστεις πολυ. Η Βασιλικη Κινστερνα δεν ξερω αν θα εχει ουρες αλλα ξεμπερδευεις γρηγορα μαζι της. Μην τρελαινεσαι με το Τοπ Καπι αν δεν το δεις. Ναι αξιζει τον κοπο και πρεπει να το δεις καποια στιγμη το Τοπ Καπι αλλα επειδη οι μερες σου ειναι λιγες και πας σε 3μερο, οπου λογικα οι Ελληνες θα εχουν κανει αποβαση, συν το τουρισμο που εχει η Πολη ασε εξω μερη σαν το Τοπ Καπι για αλλη φορα. Αλλωστε η Πολη εχει τοσα πολλα να δεις οπου και θα θελεις και θα πρεπει να την επισκεφτεις ουκ ολιγες φορες!!!!

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Σκεφτομαι να κλεισω εισητηρια για Αγια Σοφια και Τοπκαπι καμμια μια βδομαδα νωριτερα ηλεκτρονικα.Εχετε δει κανα εμπιστο site ?
Eiδα και το get your guide,δεν με ενδιαφερει για ξεναγο ειδικα στο Τοπκαπι ,απλα να μην περιμενω στην εκδοση εισητηριων και χανω χρονο στις ηδη λιγες μερες μου.

Εαν κλεισω εισητηριο χωρις ξεναγο ειναι flexible στο Τοπκαπι ?Πρεπει να μαι αυστηρα την ωρα που λεει το εισητηριο ή μπορω και χαλαρα μες την μερα (γιατι λογικα θα συνδυασω και αλλα αξιοθεατα ιδια μερα ,μην τρεχω με το ρολοι).

Panzo

Member
Καλησπέρα και απο εμένα εκμεταλευόμενος την ευκαιρία νός μονοήμερου επαγγελματικου ταξιδιού, ειπα να "κολλήσω" αλλες 2 μέρες και να πάρω οικογένεια για ΣΚ στην Πόλη. Στόχος δεν είναι να πάμε να δούμε όα τα αξιοθεάτα αλλα περισσότερο να βάλουμε στην λίστα μας μόνο την Αγία Σοφία και να περιηγηθούμε στην πόλη ελεύθερα, για βόλτα, καφέ φαγητό... (χωρίς να κυνηγάμε αξιοθέατα εκτος αν βρθούμε μπροστα τους).
Θα μείνουμε μάλλον στην περιοχή Fatih εκτος αν έχετε να προτεινετε κάτι καλύτερο.
Υπάρχουν περιοχές για περιήγηση που είναι "highlight"?
Για μεταφορά απο το αεροδρόμιο προς το κέντρο τι προτείνετε??

Panzo

Member
Καλησπέρα και απο εμένα εκμεταλευόμενος την ευκαιρία νός μονοήμερου επαγγελματικου ταξιδιού, ειπα να "κολλήσω" αλλες 2 μέρες και να πάρω οικογένεια για ΣΚ στην Πόλη. Στόχος δεν είναι να πάμε να δούμε όα τα αξιοθεάτα αλλα περισσότερο να βάλουμε στην λίστα μας μόνο την Αγία Σοφία και να περιηγηθούμε στην πόλη ελεύθερα, για βόλτα, καφέ φαγητό... (χωρίς να κυνηγάμε αξιοθέατα εκτος αν βρθούμε μπροστα τους).
Θα μείνουμε μάλλον στην περιοχή Fatih εκτος αν έχετε να προτεινετε κάτι καλύτερο.
Υπάρχουν περιοχές για περιήγηση που είναι "highlight"?
Για μεταφορά απο το αεροδρόμιο προς το κέντρο τι προτείνετε??
** Οταν λεω Fatih εννοω Sultanahmet γιατι μολις ειδα πως απλωνεται αρκετα ως περιοχη

Last edited:

dida16

New Member
Καλησπέρα, κάρτα αγόρασες από το αεροδρόμιο και κόστιζε 25 ευρώ; Θα πάω τώρα τα Χριστούγεννα και έχω άγχος με το θέμα του ίντερνετ μια και θα είμαι σόλο και θα έχω ανάγκη από ίντερνετ κ GPS κυρίως. Διάβασα πως είναι πολύ πιο ακριβά από το αεροδρόμιο κ πως αξίζει να πάρεις μετά από την πόλη. Το κινητό μου δυστυχώς δεν υποστηρίζει e-sim. Θα είναι όμως κριτήριο για την επιλογή του επόμενου κινητού που θα πάρω να υποστηρίζει e-sim! Κοίτα, εάν η διαφορά είναι 5 ευρώ, θα τα δώσω για να μην πηγαίνω στην πόλη στα τυφλά...
Καλά ταξίδια σε όλους!

TJERRYS

Member
Καλησπερα σε ολους!!Μολις γυρισα χθες .Ερωτευτηκα την Πολη με την πρωτη ξαναπηγαινα ανετα πολυ συντομα και δευτερη και τριτη φορα.Θα σας γραψω και εγω την εμπειρια μου επειδη πολλα λεγονται και για τιμες ,φαγητα και ολα αυτα.
Οντως η istanbul card βοηθησε πολυ .Το τραμ πολυ βολικο για ολα τα αξιοθεατα.Ασφαλεια ενιωθα παντου ,ακομα και βραδυ,αστυνομια με αυτοματα παντου.Φαγητο εξαιρετικο ,γλυκα φοβερα.Οπωσδηποτε για γλυκα στα standarakia Hazif Mustafa ,αλλα και Gullyogloy για μπακλαβα.Κεμπαπ εφαγα στο Tomtom πολυ συμπαθητικο μαγαζι κοντα στην περιοχη Γαλατα με εξισου καλες τιμες.Eπισης στην περιοχη του Pera φαγαμε παρα πολυ καλα στο antakya kebap asmali,το κεμπαπ του λιγο μυριζει το αρνισιο ,αλλα το ali nazik πιατο με μοσχαρι και καπνιστη μελιτζανα πεντανοστιμο.Στην περιοχη του Sultanahmet μια ανασα απο Αγια Σοφια και Μπλε Τζαμι φαγαμε στο Turgut.Τουριστικο μαγαζι ,αλλα με πολυ καλο φαγητο ομως ,καλουτσικες τιμες λιγο πιο πανω αλλα φοβερη θεα στηνταρατσα ,απο την μια Βοσπορος απο την μια φατσα Μπλε Τζαμι.Δοκιμαστε οποσδηποτε το iskender του ειναι πεντανοστιμο αλλα βαρυ.Spice bazaar μου αρεσε πιο πολυ απο Κapali Τσαρσι.
Οι τιμες πλεον ακριβες δεν ειναι οικονομικη πολη ,τιμες Ελλαδας και ισως και παραπανω.Οχι υπερβολικες μεσες θα ελεγα ,αλλα μην νομιζετε θα την βγαλετε με ψιχουλα,οπως καποτε.
Τοπκαπι 50 € ,Αγια Σοφια 30 € ,Βασιλικη Κιστερνα στο 30 €.
Το adana κεμπαπ σε ενα μεσο μαγαζι εχει κανα 12 € .
Για 2 κουμπιρ δωσαμε 16 €,8 ευρω η πατατα δηλαδη.
Το μονο οικονομικο ειναι τα ΜΜΕ 0,70 λεπτα περιπου και τα ξενοδοχεια πιστευω ειναι καλα ,θα βρεις 5στερα 4στερα σε κανονικες τιμες ,οπου αλλου θα εβρισκες διπλασια και 3 πλασια αναλογα και την πολη και την χωρα παντα.
Οποτε το κυριο μεγαλο εξοδο ειναι οι αγορες,το φαγητο και τα αξιοθεατα οπου θα πονεσει η τσεπη.

Στο αεροδρομιο τεραστιοι ελεγχοι περνει 2 ωρες ,με τις αργες και μεγαλες ουρες ,περασαμε τουλαχιστον 3 ελεγχους πριν μπουμε στο αεροπλανο και 3 ωρες νωριτερα να πατε,δεν ειναι υπερβολη εμεις δεν προλαβαμε ουτε στα duty free να παμε.

.Ποτε ταξι καρακλεβουν και οδηγουν επικινδυνα.Καλυτερα μεσα ή ποδαρακια.Μεταφορα απο και προς αεροδρομιο η havaist πληρωνεις και με καρτα ,αλλιως κλειστε transfer istanbul shuttle port ,στα 26-30 € kai ειναι σαν βανακια -λιμουνιζιτσες ,Αυτα.
Καλησπέρα σας,

επροκειτο να ταξιδέψω τον Δεκέμβριο στην Κωνστανινούπολ για τρεις μέρες. Η instanbul card έιναι για τα μέσα; Χρησιμοποιήσατε για τα αξιοθέατα την Instanbul museum pass μήπως. Γιατί προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβως καλύπτει.

connosp

Member
Καλησπέρα σας,

επροκειτο να ταξιδέψω τον Δεκέμβριο στην Κωνστανινούπολ για τρεις μέρες. Η instanbul card έιναι για τα μέσα; Χρησιμοποιήσατε για τα αξιοθέατα την Instanbul museum pass μήπως. Γιατί προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβως καλύπτει.
Η Istanbul kart είναι για τα μέσα)τραμ, λεωφορεία, βαποράκια.κτλ) η άλλη για τα μουσεία.

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Οχι προσωπικα την Museum pass δεν την χρησιμοποιησα καθως συμφερει πιστευω μονο αν θες ,να επισκεφτεις ολα αυτα τα μουσεια.Εαν θες μονο τα πολυ βασικα Τοπκαπι,Κιστερνα και Αγια Σοφια δεν εχει νοημα να την βγαλεις,βγαλε μεμονομενα εισητηρια .Ασε νομιζω που δεν περιλαμβανει αρκετα νομιζω η Αγια Σοφια δεν ειναι μεσα.Κλεισε για μενα απο το get your guide καλυτερα,σε καποια οποσδηποτε skip line καθως οι ουρες ειναι τεραστιες.

Για να κινηθεις με τα μεσα πρεπει να βγαλεις υποχρεωτικα απο το μηχανημα την istanbul card (ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος,εγω αυτο συμπερανα),την βγαζεις μονο μια φορα με 2-3 ευρω περιπου και μετα τελος ειναι δικια σου και την φορτιζεις απο την καρτα σου με διαδρομες οσα λεφτα βγαλεις πχ τη φορτιζεις 200 λιρες ειναι για 5 διαδρομες .Εννοειται την βγαζει ενας στην παρεα και μπορει να την χρησιμοποιησει και ο πισω την πασαρεις να χτυπησει εισητηριο.Το καλο ειναι οτι την χρησιμοποιεις σε ολα ολα τα μεσα μεταφορας μετρο,τραμ,λεωφορεια,τελεφερικ ακομα και στο φερρυ και απλα την χτυπας χωρις καθε φορα που χρησιμοποιεις τα μεσα να περιμενεις να βγαζεις καθε φορα εισητηριο καινουριο και να χαλας ασκοπα χαρτι που χαλαει και το περιβαλλον.

connosp

Member
Καλησπέρα σας,

δες και εδώ για Istanbulkart
Bus, Metro, Tram & Ferry Fares in Istanbul, Turkey

TJERRYS

Member
Οχι προσωπικα την Museum pass δεν την χρησιμοποιησα καθως συμφερει πιστευω μονο αν θες ,να επισκεφτεις ολα αυτα τα μουσεια.Εαν θες μονο τα πολυ βασικα Τοπκαπι,Κιστερνα και Αγια Σοφια δεν εχει νοημα να την βγαλεις,βγαλε μεμονομενα εισητηρια .Ασε νομιζω που δεν περιλαμβανει αρκετα νομιζω η Αγια Σοφια δεν ειναι μεσα.Κλεισε για μενα απο το get your guide καλυτερα,σε καποια οποσδηποτε skip line καθως οι ουρες ειναι τεραστιες.

Για να κινηθεις με τα μεσα πρεπει να βγαλεις υποχρεωτικα απο το μηχανημα την istanbul card (ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος,εγω αυτο συμπερανα),την βγαζεις μονο μια φορα με 2-3 ευρω περιπου και μετα τελος ειναι δικια σου και την φορτιζεις απο την καρτα σου με διαδρομες οσα λεφτα βγαλεις πχ τη φορτιζεις 200 λιρες ειναι για 5 διαδρομες .Εννοειται την βγαζει ενας στην παρεα και μπορει να την χρησιμοποιησει και ο πισω την πασαρεις να χτυπησει εισητηριο.Το καλο ειναι οτι την χρησιμοποιεις σε ολα ολα τα μεσα μεταφορας μετρο,τραμ,λεωφορεια,τελεφερικ ακομα και στο φερρυ και απλα την χτυπας χωρις καθε φορα που χρησιμοποιεις τα μεσα να περιμενεις να βγαζεις καθε φορα εισητηριο καινουριο και να χαλας ασκοπα χαρτι που χαλαει και το περιβαλλον.
Τέλεια σας ευχαριστώ πολύ. Κάποιο μαγαζί για φαγητό που θα προτείνατε μιας και πήγατε πρόσφατα;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.741
Μέλη
39.473
Νεότερο μέλος
Tassosap

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα