connosp
Member
Για δες εδώ για τις μετακινήσεις σουΚαλησπέρα σε όλη την παρέα του travelstrories!
Σας ανακάλυψα πρόσφατα και έχω ήδη διαβάσει διάφορες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για ταξίδια που θα ήθελα να κάνω. ΟΜΩΣ δεν βρήκα κάπου το θέμα που με απασχολεί για το επικείμενο ταξίδι μου στην Κωνσταντινούπολη και την Καππαδοκία!
Αρκετοί μου έχουν αναφέρει την έλλειψη γνώσεων αγγλικών των Τούρκων, ακόμα και τον υπαλλήλων του αεροδρομίου(!). Τα θέματα που με απασχολούν είναι δύο κυρίως:
Οι μεταβάσεις με μετρό (που δεν υπάρχουν πουθενά ταμπέλες στα αγγλικά και εγώ δεν ξέρω γρι τουρκικά) και πως θα προμηθευτώ κάρτα για Giga Bite (κυρίως για να μπορώ να χρησιμοποιώ google maps & translate!)
Φίλη που γύρισε πρόσφατα από την Κωνσταντινούπολη μου είπε ότι όποιος δεν είχε κάνει αλλαγή από το πρόγραμμα του στην Ελλάδα δεν κατάφερε να συνεννοηθεί με κανέναν στο αεροδρόμιο Και μείνανε χωρίς τηλέφωνο και χωρίς internet!
Για κάποιες διαδρομές όπως το να πάμε και να έρθουμε στο Φανάρι από τον Πύργο του Γαλατά όπου και θα μένουμε, το βράδυ της Ανάστασης, έχω φροντίσει και έχω βρει έναν πράκτορα ταξί (που θα πρέπει όμως να έχω μονάδες να τον πάρω τηλ.) Αλλά για τις υπόλοιπες διαδρομές έλεγα μήπως μπορεί κανείς να μου δώσει τα φώτα του για να χρησιμοποιούμε τραμ και μετρό.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιον μπει στον κόπο να μοιραστεί οποιαδήποτε γνώση του.
Επίσης με ενδιαφερει κάποιο καλό χαμάμ που να μπορούν να πάνε κοπέλες μόνες τους. Να είναι ασφαλές...γιατί η Πόλη δεν είναι όπως ήταν από ο,τι μου λένε πολλοί...
https://www.metro.istanbul/Hatlarimiz/Index?hatTuru=metro
Για τηλέφωνο αγόρασε μια κάρτα είτε από πλανόδιο καλύτερα από turcell, καρτοτηλέφωνα υπάρχουν αρκετά.
Attachments
-
526,5 KB Προβολές: 0