• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τουρκία Κωνσταντινούπολη, Ταξίμ ή Σουλταναχμέτ;

chillysauce

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αφγανιστάν,Ειρηνικός
To Tσάγλαγιαν (=Çağlayan) είναι κεντρικά, μία στάση του METROBUS από το Mecidiyekoy. Γενικά θα δεις ψιλο-νέκρα το βράδυ και η κοινωνική ζωή κυμαίνεται σε επίπεδα παπούδες με μπεγλέρια σε καφενεία μόνο για άντρες κλπ..

varioAthens

Member
To Tσάγλαγιαν (=Çağlayan) είναι κεντρικά, μία στάση του METROBUS από το Mecidiyekoy. Γενικά θα δεις ψιλο-νέκρα το βράδυ και η κοινωνική ζωή κυμαίνεται σε επίπεδα παπούδες με μπεγλέρια σε καφενεία μόνο για άντρες κλπ..
Με Σαουδικη Αραβια το συνεκρινες γιατι δεν βλεπεις γυναικες παρα μεγαλους αντρες σε καφενεια? Ή έχει την χλιδα της Σ.Α.?

chillysauce

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αφγανιστάν,Ειρηνικός
χεχε το πρώτο! .. μαύρος φερετζές και καταστάσεις τουρκικής επαρχίας, κυρίως μεσοανατολίτες κάτοικοι μεγάλης ηλικίας..άντε με μια δόση υπερβολής! αλλά δεν είναι το είδος παλιάς αυθεντικής πόλης που μπορεί να φαντάστηκες..για αυτά στην Ασιατική πλευρά!και άμα...

varioAthens

Member
χεχε το πρώτο! .. μαύρος φερετζές και καταστάσεις τουρκικής επαρχίας, κυρίως μεσοανατολίτες κάτοικοι μεγάλης ηλικίας..άντε με μια δόση υπερβολής! αλλά δεν είναι το είδος παλιάς αυθεντικής πόλης που μπορεί να φαντάστηκες..για αυτά στην Ασιατική πλευρά!και άμα...
Πολυ αυθεντικη περιοχη μου φανηκε το Balat...

chillysauce

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αφγανιστάν,Ειρηνικός
''το Μπαλάτ είναι αυθεντικό και πανέμορφο αλλά πρώτον υποβαθμισμένο οπότε δεν το συνιστώ για βράδυ σε κάποιον που προτιμάει την περπατημένη, και δεύτερον είναι εβραϊκή συνοικία. Οπότε ναι μεν ιδιαίτερο και καθόλου βιομηχανικό αλλά δεν είναι αντιπροσωπευτικό της τουρκικής κουλτούρας.. Η τούρκικη κουλτούρα θα μου πεις είναι από μόνη της ένα μπλέντερ εθνοτήτων που συνυπάρχουν αλλά νομίζω πιάνεις τι θέλω να πω..''

Last edited by a moderator:

petrosmallios

New Member
Όταν λέμε περιοχή Ταξίμ εννοούμε γύρω από την πλατεία;
Το Πέραν (Μπεήογλου) είναι άλλη περιοχή ή το Ταξίμ ανήκει στην ευρύτερη περιοχή του Πέραν;

Οι μετακινήσεις με ταξί (μέρα και νύχτα) πόσο στοιχίζουν;
Γνωρίζετε αν υπάρχει άλλο μεταφορικό μέσο - πλην ταξί - για τη μετακίνηση από το αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν στο Ταξίμ;
Η διαδρομή είναι γύρω στα 40 χλμ. Με ταξί πόσο θα μου στοιχίσει;

Vegerazaros

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ελβετία ξανά
Όταν λέμε περιοχή Ταξίμ εννοούμε γύρω από την πλατεία;
Το Πέραν (Μπεήογλου) είναι άλλη περιοχή ή το Ταξίμ ανήκει στην ευρύτερη περιοχή του Πέραν;

Οι μετακινήσεις με ταξί (μέρα και νύχτα) πόσο στοιχίζουν;
Γνωρίζετε αν υπάρχει άλλο μεταφορικό μέσο - πλην ταξί - για τη μετακίνηση από το αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν στο Ταξίμ;
Η διαδρομή είναι γύρω στα 40 χλμ. Με ταξί πόσο θα μου στοιχίσει;
Ακριβώς εξω απο το αεροδρομιο θα δεις Havatas λεωφορεια που σε πανε Ταξιμ www.havatas.com
Για να κινηθεις στη Πολη, μια Istanbulcard και ισχυει για ολα ταΜΜΜ ακομη για καραβακια....και δημοσιες τουαλέτες

Το Περαν ειναι κανα 2 χιλ απο πλατεια Ταξιμ

Η Κων/πολη είναι απίστευτα ασφαλής,..με την διαφορά ότι ναι, δίνω 90% πιθανότητες να σας ακολουθήσει κάποιος στο δρόμο έστω και μία φορά, αν μυριστεί ότι είστε Ευρωπαίες..τελείως άκακα όμως.Και αυτό μπορώ να στο εξηγήσω αν θέλεις.

Τώρα σε γενικές γραμμές οι μόνες περιοχές που θέλουν λίγο προσοχή είναι το Ταρλάμπασι (μεγάλη λεωφόρος 10 λεπτά απο Ταξίμ), το Τσάγλαγιαν(κάτι σαν την Σαουδική Αραβία της Πόλης χεχε..), και μετά εκτός κέντρου Buyukcekmece(παράνομα καταλύματα προσφύγων κλπ), Esenler άντε και Sirinevler(το οποίο συνιστώ γερά με τσαμπουκά-απίστευτοι πάγκοι με φαγητό το βράδυ/ότι έχει ξεμείνει απ'τον καθένα με φοβερή ατμόσφαιρα)

Nα έχετε στο μυαλό σας ότι μιλάμε για μια μεγαλούπολη που σε σημεία όπως η Istiklal
θα δεις να χορεύουν τα δικά τους τσάμικα και να τραγουδάνε στις 4-5 το πρωί(ναι, και το Γενάρη!). Εξαρτάται πόσο θες να..εκτεθείς στην ντόπια ζωή!
Εεε??..εχω χασει επισόδεια...?

Last edited by a moderator:

malysa

Member
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Malysa μηπως θυμασαι ποσο κοντα ηταν στη σταση του Τραμ και σε ποια σταση κατεβαινατε;Εχω κλεισει κι εγω εκει για τις 17 Ιανουαριου και θελω να ξερω γιατι θα ειμαστε 2 γυναικες και καταλαβαινεις εχουμε τις ανασφαλειες μας για οταν θα γυριζουμε στο ξενοδοχειο βραδυ.Ασε που τον Γεναρη νυχτωνει πολυ νωρις...

H στάση Gulhane & η στάση Sirkeci (τραμ), είναι πάρα πολύ κοντά... (100 μ & 150μ)
http://www.erboyhotel.com/location-how_to_get.html
δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το θέμα ασφάλειας (προσεκτικές όπως παντού πρέπει.. τίποτε άλλο ιδιαίτερο). Εμείς μέχρι τη 1 πμ σουλατσάραμε τριγύρω, χωρίς φόβο .

Δες και το site του ίδιου ξενοδοχείου ( αν σε βολεύει η τιμή, έχει και προσφορά για δωρεάν μεταφορά από/προς αεροδρομίου και γεύμα ανάλογα τις διανυκτερεύσεις και 7% έκπτωση).
http://www.erboyhotel.com/offers.html

Ομως όντως ερημώνει η περιοχή Sultanahmet (και τον χειμώνα και το καλοκαίρι)...
εγώ θα σου έλεγα να προτιμούσες Ταksim περιοχή. Ξαναπήγα στην Πόλη και τον Ιούνη 2014 και προτίμησα Taksim περιοχή, στο Residence hotel, γύρω στα 55 ευρώ η διανυκτέρευση.
Σταθερή αξία (για αρκετούς από εδω), αν δεν ψάχνεις σουπερ ουάου διαμονή : αξιοπρεπές ξενοδοχείο, απλό, οικονομικό και σούπερ το σημείο του! ο χώρος του πρωινού και το πρωινό δεν λέει και πολλά... (πάντως την επόμενη φορά εκεί θα ξαναμείνω).

για Sulatanhmet (φαγητό, τσάι) και διάφορα:
1) Rumist cafe (καφεδάκι τσαγάκι ήπιαμε και φάγαμε κιουνεφε)
http://www.tripadvisor.com.gr/ShowUserReviews-g293974-d1460399-r105218370-Cafe_Rumist-Istanbul.html

2) εδώ εχει αρκετά : http://sirkecirestaurants.com/

3) το φαγητό στο erboy είναι αρκετά καλό. επιπλέον εάν καπνίζετε, έχει και εξωτερικό χώρο (πεζόδρομος) με το μπουφανάκι σας να κάνετε τσιγάρο.

4) http://www.deliciousistanbul.com/blog/category/where-eat-istanbul/

5) αν είστε του ναργιλέ:
http://www.theguideistanbul.com/spots/view/2662/corlulu-ali-pasa-medresesi/

6) ρίξε μια ματιά (από ντόπιους )
http://www.spottedbylocals.com/istanbul/category/activity/restaurants/

7) Hafiz mustafa ( για γλυκό και τσάι) στη στάση Sirkeci και 2ο μαγαζί στη πλατεία Taksim (ανοικτό μέχρι τι 1 το βράδυ)

Vegerazaros

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ελβετία ξανά

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Ε?? αυτο δεν ειπα? κανα δυο χιλιομετρα απο Ταξιμ...:bleh:..την αλλη φορα θα κατεβάζω και γω wikipedia για να ειμαι πιο σσυγκεκριμένη... οκ! 3 χιλιομετρα! :xalara:
Μα δεν απέχει κανα δυο χιλιόμετρα από Ταξίμ. Ξεκινάει από Ταξίμ και εκτείνεται σε μήκος τριών χιλιομέτρων.

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Εγώ προσωπικά θεωρώ ως πιο ιδανική επιλογή την περιοχή του Karakoy

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα